Wczoraj to akurat miał trochę problemów. Van Dijk w formie to by nie zarobił żółtej kartki za swój faul, gdy był spóźniony z interwencją, a po prostu odebrałby piłkę przeciwnikowi, wybierając odpowiedni moment, wykorzystując szybkość i warunki fizyczne. Tak samo raz miał duże kłopoty w polu karnym, gdzie ostatecznie nie dał się minąć, ale piłka trafiła pod nogi przeciwnika. Widziałem lepsze mecze w jego wykonaniu.
Zostanie, nie ma szans, że się z rodakiem Slotem nie dogada. Może jeszcze 3 lata pograć na najwyższym poziomie bo fizycznie wygląda dalej bardzo dobrze.
Bardziej kwestia jego mentalności, nastawienia, determinacji niż formy fizycznej. Z tą formą z resztą też nie końca jest super, nie jest już skałą nie do przejścia, a że nie ma w klubie konkurenta to tylko na szkodę.
Najlepszy obrońca PL w zeszłym sezonie. Gdyby wygrał Euro to mógłby nawet wygrać ZP. Wielką stratą byłoby odejście van Dijka.
https://x.com/AnfieldSector/status/1826215872110755967?t=2vUtMKls75AKZTtbkweXdg&s=19
S
Saliba bardzo szanuję Van Dijka
Ależ się Virgil zakręcił przy tym golu dla Chelsea. Dobrze że wygraliśmy
Ogólnie wczoraj nie był pewny. Kilka razy za lekko podał do Caju i wystawił go na minę.
Jeśli to prawda, to warunki są tak banalne do spełnienia, że podpis na kontrakcie powinien byc kwestią 24h
To też sygnał dla Salaha, że jeśli chce tu grać nie ma co się wygłupiać z jakąś podwyżka, a raczej pokornie zejść z wymagań.
Jestem zaskoczony. Spodziewałem się, że po tym co zrobił i robi dla klubu, to zażąda 300 000, a tu proszę. W takiej sytuacji klub powinien szybko się z nim dogadać i może jeszcze w tym tygodniu będzie oficjalne ogłoszenie. Oby Trent i Salah poszli za jego przykładem.
Brawo kapitanie
Wygląda na to, że Virgil na serio chce przedłożyć kontrakt, więc nie bawi się w z góry przegrane gierki, ale wpasował się w widełki, które dadzą zielone światło, aby kontrakt doszedł do skutku.
Lub właśnie zachowuje taki kontrakt, aby koledzy z zespołu mogli dostać +50k podwyżki
Obawiam się, że mimo wszystko Salah na tym nie skorzysta, raczej Diaz i Konate.
Jeżeli tygodniówka się potwierdzi to naprawdę nasz kapitan łapie ogromnego plusa, bo jako obrońca w jego wieku i renomie spokojnie dostałby o wiele więcej w jakieś Chelsea czy PSG.
Teraz jeszcze 300 k dla Salaha i 250k dla Arnolda i git.
A może to jest tylko plotka i dziennikarze pisza cokolwiek, byleby napisac artykuł. Gdyby warunki były aż tak kolorowe dla nas i banalne do spełnienia to nie byłoby nad czym prowazić rozmów. Rozmowy jednak trwają, więc może nie jest tak cukierkowo. Może Holender oczekuje jednak wyższej pensji, może dłuższego kontraktu, może większych bonusów. W każdym razie nie przyiązywałbym się aż tak do doniesień medialnych, bo niekoniecznie muszą mieć pełne odzwierciedlenie w rzeczywistości. Najważniejsze, że Holender wyraża chęć pozostania w klubie, bo to na pewno ułatwia negocjacje obu stronom
No ja nie wiem czy tak w Chelsea by dostał… Tam akurat panuje polityka długich kontraktów na relatywnie niskich tygodniówkach. Powyżej 200k ma tylko Rece James. Pomijam już to, że tam raczej kupują młodych zawodnikó a nie takich na końcu kariery.
Zakup 30paro latka i dawanie mu tygodniówki >200k to klimaty ManU…
Ja bym chętnie widział kontrakt 2+1 ze schodzącą tygodniówką. Virgil ma końskie zdrowie a formę utrzymuje i posiadanie tak doświadczonego obrońcy może mieć sens.
A tak jeszcze w tematach CB to mnie trochę niepokoi że Quensah wylądował w klubie kokosa. Od słabej pierwszej połowy z Ipswich i zmiany po przerwie, nie wącha murawy (zagrał z WHU) - nawet ogonów w EPL czy CL.