Przecież ta pozycja powinna być wzmocniona latem 2024, zimą 2025, latem 2025 i zimą 2026. I nie została.
Widzę holenderska szkołą, wszyscy źli, wszystko nie tak, tylko ja dobry. To nie moja wina.
Oczywiście Slot dużo bardziej irytuje, ale kapitan od parunastu msc też ma niezły odjazd, czy to z formą czy z takimi wypowiedziami czy machaniem łapami, że inni nie naprawili jego błędu ![]()
kapitan zwala a wiatry, a ja czekam na wiatr zmian na ławce trenerskiej
Virgil to kiedyś był “van Dzik” a dzisiaj jest “van… DUPA” zarówno na boisku jak i poza nim w wywiadach.
Jaki ku.. a wiatr, o czym on pierdzieli?
Pierwszy gol na a jego konto bo się właśnie 4 liter ruszyć nie chciało.
Drugi też bo po raz enty w tym sezonie złamał linię spalonego.
Potem jeszcze raz to zrobił kiedy gracz Bournemouth o włos się pomylił a już wtedy powinno być 3:2 dla gospodarzy
I trzecia bramka- tu również jest wspólwinny.
Nowy szef defensywy oraz kapitan to w nowej kampanii KONIECZNOŚĆ!
Wlasnie jakby Pan Elegencik troche ruszyl dupe to by nie trzeba bylo zrzucac na wiatr. Ale po co pobrudzik spodenki albo sie z kims zderzyc.
W finale z Realem jakby teoche byl agresywniejszy to by tej bramki nie bylo. A tak oberwal od wszystkich Trent
Pomijam poziom jego gry wczoraj, ale przy golu na 3-2 kapitan był faulowany. Czy się komuś podoba czy nie, to jest faul który prowadzi do zdobycia bramki przez Bournemouth.
VVD jest uderzony/popchnięty w okolice pleców przez bodajże Adliego. Wtedy wpada w Jonesa.
Chętnie zobaczę nagranie, bo widziałem tylko urywki, screeny jak został przyblokowany …przez kolegę z drużyny.
Edit, ok znalazłem coś.
Piłka w górze, van Dijk się obraca i przygląda całej sytuacji …
Dwóch leży, dwóch patrzy.
Tłumaczenie, że został faulowany to obraza inteligencji kibica.
Daje się po prostu przestawiać w polu karnym przy sfg jak młodziak.
Faktem, a nie opinią jest, że wszystkie trzy bramki na konto van Dijka. Koszmarny mecz i sezon. Kolejny piłkarz, którego pozycja musi zostać oceniona latem. Albo pogodzi się z rolą rezerwowego w ostatnim roku kontraktu, albo pogonić na pustynię.
VVD - 380k funtów/week
Salah - 450k funtów/week
Myślisz, że ktoś na Anfield realnie bierze pod uwagę posiadanie takich rezerwowych? Jeśli tak uważasz to zacząłeś śledzić Liverpool wczoraj ![]()
Panowie a nie widzicie pewnej zależności? Nasi byli liderzy pod Arne zaliczyli kolosalny zjazd.
Virgil
Salah
Maca
Robbo
Konate
Każdy jest w klubie od lat. Pod rygorem kloppa i jego przygotowaniem fizycznym wyglądali wyśmienicie. A teraz? Każdy ma mniejszy i większy zjazd. Jestem pewny że w lecie jeśli będzie nowy trener to kilku z nich wróci na właściwe tory. Kolejna sprawa jest to że virg gra za dużo. Gość w tym wieku nie powinien cały rok grać co 3 dni
@Kijoraptor i to jest skandal. Żaden obrońca w tym wieku przez tak długi czas nie jest tak eksploatowany. W lato się to musi skończy. Najwyższa pora pożegnać kukiełkę a nie piłkarza czyli gomeza. Na papierze masz 4 stoperów ale tak na prawdę to 3
Ale niestety nie ma nikogo innego, powiem więcej w meczu FA czy z Karabachem także zagra.
@Kajojojek13 chyba, że jest to Chiellini i wieku się nie boi.
Virg jest nie do złamania. Nawet jak miał słabszy okres to wyszedł do mediów i nie pękał.
Gdyby nie on to byśmy się pewnie o utrzymanie bili. Jeżeli będzie lepiej rotowany to paliwa w baku jest na kilka lat moim zdaniem.
Najlepszy piłkarz LFC od czasów Gerrarda.
Messi wśród obrońców
wczoraj znowy ładnie złamał spalonego, ale jakby padła bramka to byłaby wina kogoś innego pewnie, jak ostatnio Szobo.
Niestety ale jego czas się konczy i obysmy szybko znalezli następce.
I tak jak piszesz, nie moze w tym wieku grac wszystkiego, ale Slot nie ma jaj, żeby go nawet na Barnsley posadzić.
Gdyby nie Szobo i gole Eti to byśmy byli niżej w tabeli niż jesteśmy.
To jest SO - na pewno nie gra tak jak grał kiedyś, ale on nadal jest w stanie dać sporo jakości na środku obrony. Być może za te 2 sezony już tylko z ławki, ale ja nie wiem czy bym już z niego całkowicie rezygnował.
Jeżeli dajmy na to za ten sezon zgodził się podpisać jakiś roczny kontrakt +1 z niższą tygodniówką - to należy go w zespole zostawić jako opcją w razie W - nie znajdziemy nikogo lepszego i tańszego w takiej sytuacji.
U każdego naszego zawodnika wychodzi problem z przygotowaniem fizycznym, dlatego zdarzają sie takie rzeczy jak łamanie linii, odpuszczanie, proste błędy.
A w tym sezonie dodatkowo nasza pomoc pozwala na zawodnikom drużyny przeciwnej wjeżdżać w naszą obronę jak w masło i w takich sytuacjach naprawdę ciężko się wykazać środkowym obrońcom.
Sądzę, że jeśli zespół(a szczególnie pomoc) zacznie funkcjonować lepiej jako kolektyw i przygotowanie do sezonu nie zostanie sknocone, to wróci stary, dobry Virgil.
I jeszcze parę lat może pokierować nasza obroną.
no napisałem, że trzeba znalezc następce a nie zastępce ![]()
Klopp świetnie trafił z tym wyborem. Tylko wicekapitan coś nie wyszedł ![]()