Wataru Endō

Nawet w takim meczu zostaje zdjęty i to po godzinie gry. Znowu wyglądał jak ciało obce, a to miały być jego rozgrywki i powinien grać po 90 minut.

Kiedy klub sprzeda Wataru?
  • W zimowym okienku
  • Przetrwa do lata
  • Nigdy i zostanie do końca kontraktu
0 głosujących

Mój głos to raczej z kategorii czego ja bym sobie życzył. Obawiam się najgorszej opcji czyli trzymanie go do końca kontraktu niczym klubową legendę, gdzie chłop się tu dostał na zasadzie kariery Nikodema Dyzmy.

1 polubienie

Gdybyśmy mieli szerszy skład to jego odejście zimą miałoby sens. Ale niestety nie mamy… lepiej mieć w składzie średnio pasującego do zespołu Samuraja niż nie mieć nikogo.
Nie wyobrażam sobie jednak, że Wataru zostanie na kolejny sezon, dla nikogo nie byłoby to korzystne.

1 polubienie

Prawdopodobnie dlatego że miał żółtą kartkę.

4 polubienia

I nie był w rytmie meczowym, do tego w sumie z nim na boisku mieliśmy 0 z tyłu i 2 z przodu

Co do tego czy zostanie, patrząc na to jak chętnie wydajemy pieniądze, to nie zdziwie się, jak jeszcze kontrakt zostanie mu przedłużony :smiley:

1 polubienie

Czyli tak quansah który zawalił przy obu golach
“Nie ma rytmu to zrozumiałem”
Wataru po którego zejściu straciliśmy 2 bramki i obie z jego strefy i który również nie ma rytmu meczowego
“O boże co za flop trzeba się szybko pozbyć”

Moim zdaniem jeśli nie dostaniemy w zimie kwoty 15+ jednocześnie zapewniając sobie jakiegoś gracza 6/8 musi bezwzględnie zostać.
Jeśli te dwa warunki zostaną spełnione może odejść. Zauważcie że slot korzysta z niego mimo że w środku nie mamy urazów. A co by było gdyby one się pojawiły?

1 polubienie

+15 za słabego 31 latka u schyłku kariery? Musiałby się trafić drugi Liveepool żeby tyle za niego dać.
Fakt jest taki, że będzie u nas prawdopodobnie do końca kontraktu po czym odejdzie za darmo. I na dzień dzisiejszy nie mam z tym problemu, niech tam sobie grywa w mało istotnych meczach czy nawet wchodzi na końcówki ligowych na utrzymanie pewnego już wyniku. Oczywiście lepiej ogrywać nastolatków niż 31 letniego zawodnika, ale kadry też nie mamy zbyt szerokiej.

1 polubienie

Zasłużył na złotą piłkę.

1 polubienie

Nie wiem jak wy, ale ja mam przedzawałowy w momencie kiedy on przyjmuje piłkę na 16/20 metrze

1 polubienie

Ten gość z piłką przy nodze zaprzecza stereotypowi rozgarniętego Azjaty, on czasami wybiera tak poronione warianty zagrania, że bez głębokiego namysłu ja bym w życiu nie wpadł na taki sposób zawalenia podania. Natomiast bez piłki dostaje +3 do inteligencji, dobrze czyta grę i potrafi zarówno przeciąć podanie jak i wygrać bezpośrednie starcie. Jako przecinak jest naprawdę niezły.

6 polubień

Endo jest potrzebny na takie końcówki. Problem polega na tym, że takich piłkarzy jak on jest wielu spośród Anglików, więc niepotrzebnie marnujemy slota dla obcokrajowca

3 polubienia

Mityczne miejsce na obcokrajowca jest najśmieszniejsza rzeczą jaką tu ludzie z forum pisza.
Jest to tka potrzebne miejsc Liverpoolowi że kloppa osadzał na nim 3 bramkarza(a może nawet 4?).

Takie mecze są stworzone właśnie dla takiego zadaniowca. On nie ma błyszczeć tylko na 15-30 minut wejsc i pomoc dowieźć wynik. Jak w meczach ze słabszymi ze względu na swoją ambicje i doświadczenie nie dawać się ograć.

nie wiem od kiedy kibicujesz, ale mielismy za Kloppa kilka sezonow, że mielismy wszystkie meijsca zajęte i żeby kupic obcokrajowca to musielibysmy najpierw sprzedać.

1 polubienie

Od 2001 roku. Na stronie pewnie gdzieś około 2005-07 ciężko już spamiętać, czas pozwala udzielać się od roku. I co roku słysze w okienko o tym slocie a nigdy z tego nic nie wynika. Czy może powiesz ajkeiog to zawodnika musieliśmy sprzedać, albo jakiego odpuścić przez wspomniany limit?

Cóż za poświęcenie!

Zapuścił zarost, założył koszulkę Świętych i zrobił karnego dla nas, a później biegiem do szatni, szybkie golenie, koszulka Liverpoolu i wchodzi na utrzymanie wyniku.

:clap:

11 polubień

Dobre, w sumie oni są do siebie wszyscy podobni :laughing: plan doskonały, chwała Cesarzowi.

1 polubienie

Wataru przechera! Doskonale zna historię i wie co to była V kolumna :rofl::rofl::rofl:

Uwazaj, bo dostaniesz zawieszenie na 7 meczów :grin:

3 polubienia

4/4 udane odbiory
8/8 wygranych pojedynków na ziemi
3/5 wygranych główek
4 razy był faulowany
2 wybicia
1 strzał zablokowany
93% celności podań

Świetny występ Japończyka!

8 polubień

I to bez rytmu meczowego, zaraz się zleca hejterzy powiedzą, że przy bramce w sumie niedokładnie podał i mógł inaczej łeb ustawić, to by asysty nie złapał dla Sou😂

@diablinadali jednak nie byl to udział kluczowy. Spróbował niezłego zagrania i nie udało się. Chyba że liczyć te nastrzelenie jako jego winę😅