Mam znajomych pracujących w takich sklepach jak Media Expert, RTV Euro AGD, polecą Ci to za co mają lepiej płacone i punktowane więc dla całkowitego laika wcisną Ci cokolwiek co jest im na rękę.
Obiektywnie X5 Pro ma mocniejszy procesor, Snapdragony są dużo wydajniejsze od Dimensity w kulturze pracy, nie grzeją się tak, lepiej sobie radzą pod obciążeniem aplikacji np. gier, nie dziwota że większość popularnych S-ek jest na Snapdragonie, nie na Dimensity albo Exynosie. S22 jest na Exynosie i masa ludzi na niego narzeka że się przegrzewa szybko i traci wydajność.
Tutaj masz jedną ze stron porównawczych. W standardowym użyciu nie będzie znaczącej różnicy, co innego pod obciążeniem. We wszystkich parametrach wypada lepiej od tego co ma A34:
Co do wyświetlacza to ja nie wiem w czym są lepsze te w Samsungach, ale X5 Pro dalej też ma Amoled, więc myślę, że tutaj nie ma to większego znaczenia.
GB ramu tyle samo, ale o ile pamiętam to w X5 Pro można zwiększyć do 12 przy odebraniu pamięci wewnętrznej, nie wiem jak jest w tym Samsungu.
Szybkość ładowania w X5 Pro jest dobra. Nawet bardzo. 67 Wat przy turbo doładowaniu, pewnie do 100% w pół godziny ci się będzie ładować.
Czy psuje baterię czy nie, nie wiem. Nie powiem Ci. Ja co czytałem to wiem, że najbardziej baterie psuje ładowanie 0%-100%. Powinno się ładować 15-20% do 80-90%. Nie rozładować do końca ani nie naładować na full.
Jak już @Lapaino poleca telefony w okolicach 2000 zł, to ja mogę od siebie polecić POCO F5, póki co jestem z niego zadowolony, a wydajnościowo naprawdę dobrze sobie radzi.