Dzięki. 2h drogi do każdego punktu także easy.
Jest też Sport klinika w Żorach, też mają rehabilitację, które polecam, nie wiem jak teraz skład, ale była taka dziewczyna Julita, która uratowała mi rękę po złamaniu.
O Bieruniu też słyszałem dobre rzeczy.
Kilka lat temu to Prof Ficek i kilku lekarzy z Żor właśnie poszło od Galena i tam otworzyli sportową klinikę moja znajoma w Żorach wiem że operację kręgosłupa robiła. Galen nastawiony jest na sportowców jak się wchodzi do poczekalni to jest wiele koszulek od sportowców z podziękowaniami Glik Piszczek Baszczu od Widzewa Wisły Justyny Kowalczyk Szmala Włoszczowskiej Tomka Jaworskiego i wielu innych.
Przeważnie to tak bywa w rehabilitacjach barberach czy stomatologach, że chwilę popracuje w danym miejscu, potem otwiera swoją klinikę/zakład.
Nie widzę tego tematu więc zapytam tu: gdzie najlepiej kupować koszulki Liverpoolu oprócz oficjalnego sklepu gdzie nie ma niestety obecnie żadnych rozmiarów? Ostatnio reklamuje się ten sklep: https://athleticsavesale.shop/ Czy macie jakieś inne pomysły?
Po zamknięciu serwisu Strims Top, ktoś kojarzy jakieś serwisy gdzie można obejrzeć spotkania? Na tym Strims Top praktycznie było wszystko, od piłki nożnej po żużel, kwestia czy są podobne portale gdzie również można obejrzeć transmisje.
strumyk in #znakiznakiznaki
(dzisiejszy sparing planują streamować)
Wszystko super, ale zeby cos wlaczyc z glosem i w pelnym ekranie, to ile się trzeba naklikac…
Miał ktoś kiedyś taki przypadek, że kółko w myszce zaczęło nagle działać odwrotnie? To znaczy jak kręcę w górę to przewija w dół. Do wczoraj wszystko było normalnie i naglę coś się zmieniło. Próbowałem szukać ustawień, ale jedyne co jest do kółka to ile wierszy ma przeskakiwać, a żadnego odwrócenia osi czy czegoś takiego nie widzę. Zmieniałem baterię na nową, a na koniec rozkręciłem myszkę i wyczyściłem. Nic nie pomogło. Mam też starą myszkę, którą podłaczyłem i kółko tam działa poprawnie. Ktoś miał taki przypadek i mógłby coś poradzić?
Edit: Ugreen MU006, Windows 7.
EDIT 2: O kurde pomogło. Pod kółkiem mam taki przycisk do zmieniania rozdzielczości DPI, jak się kliknie to myszka działa szybciej/wolniej. po tym co wkleiłeś spróbowałem przytrzymać go dłużej i teraz kółko działa jak powinno
Dzięki wielkie za pomoc, takie proste rozwiązanie a nie pomyślałem o tym sam. Chyba faktycznie coś musiałem naklikać sam. Mam tą myszkę już ze 4 lata i nigdy wcześniej się nie zdarzyło.
Jaki model myszy? Który system operacyjny?
Do Windows7 niestety nie mam dostępu, na 11 rzeczywiście taka funkcja jest dostępna z poziomu systemu. Jest również dostępna, w moim przypadku z poziomu aplikacji producenta myszy:
Może spróbuj jeszcze tą mysz która sprawia problemy podpiąć do innego komputera, jeśli ‘usterka’ ‘pójdzie za myszą’, to bardziej ona niż system / komputer / ustawienia
EDIT: spróbuj jeszcze tego:
“The small button behind the wheel is for dbi, the blinking is to tell you what dbi you are using , long press will switch the light from blue to green indicating switching from windows mode to Mac mode”
Różnice domyślne między MAC a WINDOWS to podobno m.in. odwrócone przewijanie, może na nieświadomie naklikałeś ![]()
Panowie, szukam prezentu na święta dla Taty i pomyślałam o elektrycznej maszynce do golenia. Znalazłam taki model: Klik, ale może macie coś sprawdzonego w podobnej cenie. Zależy mi, żeby to był model prosty w obsłudze, nie sterowany przez bluetooth i inne cuda ![]()
![]()
Nie, proszę tylko nie one blade’a, oszczędź tacie rozczarowania
To ma tylko dobry marketing, a jako produkt jest zwyczajnie słaby. Do czego ma służyć maszynka? Skracanie zarostu trymerem czy golenia “na zero”? Sam zarost czy również włosy na głowie? Jeśli wolisz odpowiedzieć mniej publicznie to śmiało napisz na priv.
Swego czasu moja nie miała pomysłu na prezent i się spytała co chce i rzuciłem hasło może maszynkę do golenia.
Zawsze goliłem się zwykłymi Gillettami czy od czasu do czasu brzytwą, ale od kiedy dostałem taki model:
To nigdy już nie wrócę do normalnych maszynek.
Pamiętam , że zamówiłem na necie w promce za 30 euro, więc chyba w PLN będzie w podobnym budżecie, seria 3 to najtańsza /wejściowa.
W zestawie były też końcówki jak ktoś chce sobie pielęgnować brodę.
Ogólnie mam ją 2/3 lata i jestem zadowolony, na tyle , że nigdy mi do głowy nie przyszło żeby zmienić na coś lepszego/innego.
Potwierdzam OneBlade rzeczywiście jest przereklamowany - zabawka, tym to sobie można wokół pępka pojeździć jak ktoś lubi. Mam, bo dostałem. Ale golenie tym nie jest ani precyzyjne, ani przyjemne czy komfortowe. Jak na gładko to zawsze trzeba było poprawić tradycyjną metodą.
Osobiście korzystam z Philips model bodajże BT3206 - przerabiałem maszynki z przedziału za 30-400, a jednak najchętniej to wracam do tego Philipsa (niedawno w Kauflandzie za 49,99).
Zgadzam się, Philips robi najlepsze maszynki do golenia/strzyżenia one blade to może jak lecisz gdzieś tanimi liniami na kilka dni i musisz oszczędzać na wadze bagażu, na codzień to najlepiej coś z tych teadycyjnych - mozna dobrać do budżetu. Taka z trzema kręcącymi się ostrzami jak X3002 albo S3244.
No faktycznie mają dobry marketing, nie spodziewałam się złych odpowiedzi, ale dlatego lepiej zawsze sprawdzić
Do golenia twarzy “na gładko". Ten model z Brauna który wstawił kolega wyżej wygląda fajnie, jedyny minus to wyższa cena.
Dobra nie ma co, to będzie bardzo ważna ankieta nie ma tutaj śmiechu na jakieś “LUB”.
Zauważyłem jeden bardzo ważny aspekt informacyjny w zdaniu Josifa
I ja zawsze jak robie Bigos to ZAWSZE ale to ZAWSZE, daje koncentrat pomidorowy bo wtedy jest 10/10. Oto pytanie, czy też używacie koncentratu pomidorowego do bigosu?
- Tak
- Nie
U mnie się dodaje, ale nie jest to konieczne. Bigos się wywodzi z kuchni staropolskiej, a kiedyś takiego wynalazku nie było.
Witam. Czy ktoś na forum może bawi się jakimiś darmowymi generatorami AI do obróbki zdjęć i może coś polecić? Celowo użyłem słowa bawi bo traktuję temat jako całkiem przyjemną rozrywkę. Od razu mówię, że mój komputer raczej nie nadaje się do lokalnych narzędzi Bagel/ComfyUI.
Zależy mi na zachowaniu wierności twarzy. Bawiłem się trochę chatGPT i często efekt jest bardzo fajny. Tensor na razie to dla mnie świeżo otwarta księga (może ktoś podpowie których narzędzi używać aby uzyskać efekt fantasy/mitologia/historia). Z góry dzięki.