Wszelakie pytania

Nie mogę zainstalować aplikacji w sklepie Google. Próbowałem czyścić dane, odinstalowałem sklep play, przywróciłem do ustawień fabrycznych wgrałem backup i dalej nic. Wyłączyłem ochronę aplikacji, Google Play Protect i też nie pomogło. Próbuje zrobić aktualizacje systemu w Google Play, jest do pobrania 93MB ale nie chce ruszyć. Telefon to Samsung A54. Jakieś porady? Przeszukuje Internet, możliwe opcje i nie pomagają.

Miałem tak w Xiaomi i pomogło przywrócenie do ustawień fabrycznych, gdzie w Xiaomi ponoć to częsty problem. Ale u Ciebie to grubsza sprawa. Kontaktowałeś się z jakimś serwisem Samsunga?

Przywróciłem też dane fabryczne i wgrałem z powrotem swoje dane. Kiedyś w Oppo miałem taki sam problem i zmieniłem telefon. Teraz to nie wchodzi w grę, tel ma dopiero rok od zakupu. Nie wiem czy Samsung by pomógł, to się zdarza. Ludzie na forach piszą o sposobach które wykorzystałem ale u mnie efektu brak.

1 polubienie

Jeśli możesz doprecyzuj jak objawia się problem, jeśli wyskakuje jakiś błąd lub komunikat - mile widziane zrzuty ekranu. Mam znajomych w tej branży, mogę podpytać tylko potrzebny szerszy obraz problemu.

Jeśli chcesz, możesz na priv

Wrzucę tu, może ktoś miał podobny problem to zawsze zobaczy

Tak jest z każdą aplikacją, pobierają się do X procent i nagle stają

Niedawno była aktualizacja Samsunga i po niej żadnej apki nie da się zainstalować.

Ok, wrzuć jeszcze proszę zrzut ekranu z zakładki “Informacje o oprogramowaniu” jak tutaj

P.s.

Dla testów spróbuj zainstalować jakąś aplikację po przez ‘Galaxy Store’ w przypadku A54 jeśli telefon jest z europejskiej dystrybucji, powinno to być domyślnie dostępne użyj lupy wpisując ‘Store’ jak coś

Masz na pewno wystarczająco wolnego miejsca?
Pewnie sprawdzałeś ale wczoraj miałem taką sytuację na lapku, próbowałem coś zainstalować, po kilku % wywalało komunikat „Installation failed” i dopiero po chwili zorientowałem się, że brakowało kilku GB miejsca na dysku. Jakby nie mogli napisać wprost :sweat_smile:

Mam, też sprawdzałem, jest jeszcze karta pamięci podpięta