Witam, chciałbym przeżyć na żywo emocje na Anfield. Czy ktoś doradzi gdzie i z jakim wyprzedzeniem można zakupić bilet?
Oficjalna droga jest taka (polecam bo koniki to zmora przez którą normalnym kibicom ciężko na mecz pojechać):
Po pierwsze kup membership (członkostwo w klubie). Wystarczy wersja light, kosztuje 27 funtów na rok i kupuje się tutaj:
Będąc członkiem możesz wziąć udział w losowaniu biletów, która odbywa się 2 razy w roku (lipiec na pierwszą część sezonu i listopad na drugą). Najlepsze mecze są dla kibiców z zasługami (czyli z dużą ilością meczów zaliczonych w poprzednim sezonie). Jako początkujący będziesz miał możliwość aplikować tylko na mniej ciekawe spotkania z zespołami spoza TOP6. Szanse coś wylosować są spore pod warunkiem że nie jesteś wybredny (ja mogłem w I połowie sezonu startować do 7 spotkań, wybrałem 5 bo pozostałe 2 mi nie pasowały terminami, wylosowałem bilet na Newcastle i jadę w przyszłym tygodniu).
Jeśłi nie będziesz miał szczęścia w losowaniu albo nie zdążysz w terminie się zapisać to przed każdym meczem (ok. 2 tygodnie) jest tzw. Additional Members Sale, gdzie można kupić niesprzedane bilety (rzadko) i zwroty. Trzeba polować i być szybkim. Ja raz tylko tam kupiłem i miejsca były słabe ale jak będziesz miał szczęście to może coś trafisz.
Więcej w temacie tutaj:
Możesz też brać udział w konkursach dla członków gdzie często można wygrać bilety, ale konkurencja jest duża
Witam wszystkich,
chciałbym pierwszy raz pojechać na Anfield i spełnić swoje marzenie.
Pytanie do wszystkich, gdzie najlepiej starać się o bilety na mecz ? Ktoś już był i może podzielić się doświadczeniem ?
Ps. Mieszkam w Frankfurcie.
Dzięki za każdą odpowiedz.
Wybiera się ktoś na Anfield na Ligę Mistrzów?
Tak, na Napoli. Co tam?
Orientuje się ktoś czym najlepiej dostać się z lotniska w Manchesterze do Liverpoolu? Jakaś linia autobusowa czy pociąg? Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję
Zabukuj sobie bilet na stronce Nationalexpress
Cześć wszystkim!
Chciałbym na zbliżające się 40 urodziny spełnić swoje marzenie od dzieciństwa i wybrać się na mecz Liverpoolu na Anfield.
Czy jest ktoś, kto ma do sprzedania bilet oraz może potowarzyszyć mi w czasie pobytu w mieście Beatelsów?
Z góry wielkie dzięki czerwona Rodzino!
Pozdrawiam,