Władek musisz
![]()
I pięknie! Finowie pokonali Szwedów czyli po porażce w 1 spotkaniu obudzili się
![]()
Władek musisz
![]()
I pięknie! Finowie pokonali Szwedów czyli po porażce w 1 spotkaniu obudzili się
![]()
Kto to wymyślił, 10 000 m na łyżwach
ale ja tyle biegam na bieżni, kiedyś maratony, co kto lubi
świetny przejazd Polaka.
Pachnie medalem i to złotym - oby!
![]()
I pięknie Władek, jest
![]()
Jestem absolutnie zniesmaczony ocenami sędziów w halfpipie i to zarówno kobiet jak i mężczyzn🤦🏻♂️
Wczoraj Chloe Kim z trudniejszym i czystszym przejazdem od zwycięskiej Koreanki a dziś to samo u panów - Scotty James z nieprawdopodobnym zjazdem gdzie była kombinacja dwóch “14” a wygrywa Totsuka, żart absolutnie nieśmieszny ![]()
Oglądam sobie igrzyska w tle na telewizorze w pracy i naprawdę cieszę się z naszych medalistów. Pierwszy Tomasiak, super, że mamy znów utalentowanego skoczka, bo to chyba nasz koronny zimowy sport. Drugi Semirunnij, przyznam, że do wczoraj nie słyszałam nazwiska, trochę byłam rozczarowana, że to jednak naturalizowany zawodnik. Natomiast szanuję jak fajną drogę przeszedł ten chłopak, odcinając się od Rosji.
Niestety Żurek znowu 4 ![]()
Chyba zaspal troche na starcie a potem moze troche na wirazu wystraszyl go Holender, bo wydawalo sie, ze zaraz w niego wjedzie
Noo i to już nie jest pech… To ciężko ubrać w słowa.
Dwa razy być na 4 miejscu w najważniejszej imprezie sportowej? Ciężko to strawić…
Oczywiście musiała być również niespodzianka w postaci Kanadyjczyka, która niejako zabrała naszemu medal.
Start i potem wjazd Holendra zebrało swoje żniwo. Lepszy start pozwoliłby być dalej od niego na tym ostatnim wirażu, jednak no. Nie zawsze sam na wszystko masz wpływ.
Tomasiak czwarty po pierwszej serii! Walczymy! ![]()
Niestety Żurek to chyba nie ten… zakwas-szkoda ![]()
Kacper czyli walczymy o medal
![]()
Brawo Kacper!!!
Znaki
Jak Adam w Vancouver czyli
dla Kacpra
![]()
I już 3 medale w koszyczku czyli tak jak typowałem w ankiecie choć oczywiście wolę aby były 4 albo i więcej ![]()
Miało już nie być nikogo po Małyszu, a potem miało nie być nikogo po Stochu, a tu zjawia się znikąd Tomasiak i zgarnia 2 medale olimpijskie.
Cudowny jest ten chłopak. Ma świetny styl i parę w nogach. Małysz i Stoch w tym wieku mogli by o takich wynikach pomarzyć. Teraz by na spokojnie się rozwijał i byle bez sodówki, ale wydaje się skromny więc jestem spokojny.
I tak osiągnął już naprawdę wiele, zdobyć dwa medale w debiucie, miał zdobywać doświadczenie, może typował dla siebie top10, a tutaj dwa medale. Gratulacje, naprawdę super.
Gratulacje dla Tomasiaka, świetne skoki. Jeszcze można powalczyć w konkursie duetów, który zastąpił rywalizację drużynową ![]()
Teraz to się zaczną oczekiwania wobec niego. Każdy konkurs, każdy skok będzie analizowany i potem wytykany mu. Najgorsze, że chyba powoli znowu wracamy do ery Małysza… Nie sukcesów, tylko 1 skoczka wokół którego skupia się wszystko… Oby naprawdę ktoś jeszcze nam wyskoczył jak Tomasiak w tym sezonie, bo chłopak będzie mieć presję z każdej strony będącym sam. A wiadomo jak to jest gdy oczekuje się wszystkiego od 1 zawodnika…
Póki co jednak cieszmy się a co będzie to czas pokaże.
Nadzieja w młodych zawodnikach, że będą wśród nich podobni do Kacpra.
Stoch wiadomo ale i Kubacki z Żyłą powinni przestać być wysyłani na PŚ-ich czas się skończył.
Adam w Vancouver zgarnął dwa srebra
No fakt pomieszałem z Salt Like City ![]()