Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Mediolan/Cortina 2026

A tymczasem w turnieju hokejowym :ice_hockey: pewne miejsce w ćwierćfinale dla Kanady i Słowacji, z dużą dozą prawdopodobieństwa też Finlandii jako najlepszego zespołu z 2 miejsca w grupie a kropkę nad i dzisiaj wieczorem powinni postawić Jankesi.

Pozostałe 8 drużyn zagra w play-off o miejsca w 1/4.

Przypadłość większości polskich sportowców: zwycięstwa w PŚ, medale na ME czy MŚ a przyjdzie do IO i jeb! medali nie ma tylko miejsca “w czołówce” :man_facepalming:t2:

oglądam Kanada Francja to powiem szczerze żabojady w jakby inny hokej grali, ale faza PO to będzie inne granie, ciekaw jestem Jankesów jak zagrają, do tego Szwedzi Czesi i Finowie, Szwajcaria może też namieszać myślę że nie będzie jakiejś innej niespodzianki jak kiedyś Niemcy sprawili i z Rosja grali w finale

Pamiętaj o tym, że Niemcy ten sukces odnieśli w “kadłubowym” turnieju bez udziału hokeistow z NHL
Co oczywiście nie umniejsza rozmiaru tej niespodzianki.

Uważam, że tym razem w finale będą 2 ekipy z trójki Kanada, USA i Finlandia.

1 polubienie

Wiem pamiętam, ale Kanadyjczycy nawet z graczy z zaplecza NHL wówczas powinni wygrać 1/2 z Niemcami, mi dzisiaj Kanadyjczycy bardzo się podobali druga kwarta w pewnym momencie pełen luz w grze gdyby nie bramkarz plus nieskuteczność i niedokładność ostatniego podania to wynik byłby bliżej 15 i więcej.

Czesi mają apetyt na finał zobaczymy jak im pójdzie, no i zobaczymy jak się drabinka ułoży.

Nasi poludniowi sąsiedzi to nie moja bajka jeżeli chodzi o hokej i im nie kibicuję podobnie jak Szwedom.

Calym sercem za Suomi :finland: :blush:

Ja też im nie kibicuję ale mam sąsiada Czecha i jak rozmawialiśmy to mówi że liczy na finał, a w finale wiadomo szachy bo stawka. Ja bym chciał kogoś Kanada/USA Jankesi w ub roku wygrali MŚ z Helwetami po dogrywce mecz był mega fajny, na razie też wyglądają dobrze pamiętam ich finał na IO w Vancouver z Kanadą też super mecz, wtedy w grupie Jankesi Kanadę ograli i Kanada po wyjściu od razu zagrała z Rosją 7-3 mecz mega, Jankesi w półfinale rozbili Finów 6-1, wtedy to każda drużyna napakowana była graczami z NHL i kim silnym się dało, no i poza tym IO w Kanadzie ojczyźnie hokeja to była super atmosfera na trybunach.

Pięknie wtedy Kanadyjczycy zniszczyli ruskich :canada: :flexed_biceps: :ice_hockey:

A najlepsze to było w Soczi jak Finlandia ograła gospodarzy 3:1 w ćwierćfinale i było takie zdjęcie jak swołocz putin i miedwiedew siedzą na trybunie ze zbitymi jak pies mordami :joy:

1 polubienie

Mnie najbardziej podobał się mecz jak T.J Oshie załatwił w karnych Ruskie onuce na oczach Władimira Wladymirowicza

Patrząc na drabinkę to obstawiałbym finał Kanada vs Finlandia ale zobaczymy. Po jednej stronie raczej polfinal USA-Kanada a po drugiej Słowacja-Finlandia

Niestety muszę Cię i siebie też zmartwić : drabinka jest tak ułożona, że w przypadku awansu Kanady, USA, Słowacji i Finlandii półfinały ułożą się w następujący sposób - :canada: kontra :finland: oraz :us_outlying_islands: przeciwko :slovakia: czyli 1 z 4 a także 2 z 3 po rundzie zasadniczej.

Ale jest jedno wyjście aby Suomi uniknęli Team Canada w 1 /2, potrzeba odpadnięcia Słowacji w ćwierćfinale a wtedy Finowie zagraliby z Jankesami a pogromcy naszych południowych sąsiadów np Niemcy z przedstawicielem ojczyzny hokeja.

Mam duży apetyt na kolejny medal dla nas :poland: :flexed_biceps: w skokach.
Kluczem do niego będzie postawa Wąska. Jeżeli odda dwa skoki w okolicach 130 m a Kacper zrobi swoje to może być pięknie bo oprócz Japończyków każda inna drużyna ma problem z drugim swoim zawodnikiem.
Oby chłopaki stanęli na wysokości zadania :blush:

Ooo to nie wiedziałem nawet bo sugerowałem się tym co poniżej i z automatu pomyślałem, że w takiej postaci się to ułoży w półfinale ( teraz widzę, że nie ma “gałązki” do semi final)

ynwa19 zawsze chętny i gotowy do pomocy :blush:

wg tej drabinki to ciekawie zapowiada się starcie USA Szwecja i Finów z Helwetami bo nie sądzę by Włosi coś tam im pisnęli. Dla mnie szkoda bo nie mogę trafić na mecze kobiet a dzisiaj półfinały

To po medal Paweł z Kacprem :flexed_biceps: :poland: :blush:

Ależ walka naszych, jest dobrze, trzeba to utrzymać!

3 polubienia

Skoki zaskoczyły chyba nawet najbardziej optymistycznie nastawione osoby, po takim sezonie w wykonaniu naszych, pięknie nam rekompensują to na igrzyskach. Brawo :flexed_biceps:

4 polubienia

Warunki fatalne, powinni ogłosić wyniki po 2 seriach za końcowe :blush:

SKANDAL!!! jak można kontynuować ten konkurs :enraged_face: :enraged_face: :enraged_face:

Jeeeeeest :2nd_place_medal: :flexed_biceps: :blush: :poland:
Jedyna słuszna decyzja jury!

I kto jest debeściak i typował 3-4 medale naszych?
ynwa19 i jego “tomasiaki” :joy:

3 polubienia

Moim zdaniem Szwecja wygra z USA. Amerykanie wygrywają ale jeszcze nie mieli na swojej drodze dobrego zespołu.

1 polubienie

Najlepsza z możliwych decyzji o zakończeniu konkursu wynikami po 2 turze. Brawo nasi skoczkowie!

Za Tomasiaka medalów pełna siata! :flexed_biceps: :partying_face:

Edit: a najlepsze, że teraz ceremonia medalowa i ani śladu po tej śnieżycy sprzed 15 minut xD

2 polubienia

Gdy Kacper Tomasiak na skoczni staje, polskiej reprezentacji to medale daje :2nd_place_medal: :2nd_place_medal: :3rd_place_medal: :flexed_biceps: :poland: :blush:

No i “Wąski” :joy:

oglądałem Szwedów z Słowakami i Finami i mnie nie zachwycili Słowacy to nie Czesi ale im długo dotrzymywali kroku a w derbach z Finami byli gorsi, Jankesów nie miałem okazji oglądać jedynie bramki na następny dzień i ciężko stwierdzić czy są silni bo mecze grupowe raczej przeszli spokojnie, trochę im Dania kłopotów sprawiła ale w playoffs już nie ma zlituj podobnie jest w NHL czy NBA i jest inne granie