08.01.2025 Tottenham Hotspur - Liverpool FC (Carabao Cup)

A mnie zupełnie nie dziwi brak zmian w środku i z przodu(nie licząc Joty). Następny mecz dopiero za tydzień z Forest.

Dziś tylko interesują mnie minuty dla Fede i Elliotta.

@Loku64 odpoczną. Dziś pewnie nie zagrają 90 minut.

1 polubienie

W sumie zrozumiała decyzja Arne, w niedziele zagrają inni i być może więcej młodzieży, a dziś zagramy bardziej galowo żeby powalczyć o finał pucharu. Ligowy gramy w środę za tydzień więc akurat czasu na regenerację. Oby tylko dziś bez kontuzji najważniejszych.
Na niedzielę pewnie wyjdą Endo, Elliott, włoski ogier, Nunez i reszta młodzież.
Jedynie szkoda, że nie Kelleher w bramce.

4 polubienia

W sumie trafiłem cały skład oprócz Jonesa, dlaczego Slot tak nisko ceni Elliotta :sob::sob::sob:

E: O kurde, where Kelleher! To mnie teraz Arne zaskoczył… może się zdenerwował jaką szmatę Amada Ali puścił i teraz Kelleher zostanie 1ką:D

Mówisz o ostatnim meczu? No United zagrało bardzo dobry mecz, trzeba przyznać że Amorim zaskoczył taktycznie Slota i nie mieliśmy na to odpowiedzi. Oczywiście, nadal dzięki naszej jakości byliśmy lepszą drużyną, ale mówienie że United nie zagrało nic specjalnego albo że Liverpool zagrał jak amatorzy, jest nie na miejscu.

Półfinał pucharu, gdzie patrząc na problemy przeciwnika na luzie powinniśmy wejść do finału i będziemy o krok od włożenia kolejnego dzbanka do gabloty, ale rzeczywiście mecz o pietruszkę xD

Zgadzam się natomiast, że Nunez spadł bardzo nisko w hierarchii - ewidentnie okres kontuzji Joty tylko jeszcze bardziej podkopał jego pozycję w drużynie, bo nie zrobił kompletnie nic, żeby to wykorzystać i się pokazać. Teraz jako że Diaz gra często na szpicy, to już w ogóle będzie grał tylko ogony (no chyba, że znowu na skrzydle będzie testowany). Na pewno zagra z Accrington, może czas na pierwszego hattricka w Liverpoolu :wink:

3 polubienia

Mocna ławka, w sumie to tylko bez Szobo. Patrząc na ich problemy z kontuzjami itd. to po wygraną!

Tego jeszcze nie słyszałem/widziałem w odniesieniu do Fede, w sumie pasuje :joy::joy::joy:

@Kratos Rockyego to sama 4ke widziałem z 20 razy :joy::joy: inne tak luźno może po 5-10 :joy::joy:

2 polubienia

Ktoś tu nie oglądał Rocky-ego :wink:

Na Accrington szykowany jest Danns.

@Loku64 piona :facepunch:

Mój wzrok dzisiaj skupi się na Bradleyu, Tsimi i Jotie. Jak spiszą się obrońcy i czy pokażą, że są gotowi na pierwszy skład. Jota to konkurencja dla atakujących Nuneza i Diaza. No może tylko dla Diaza :face_with_peeking_eye:

Też sobie o tym myślałem. Rozumiem że hak wrócił z kontuzji to jeszcze nie, ale teraz? Zawsze jak wchodzi to walczy, biega bo kocha ten klub i daje bardzo dobra zmianę. Mógłby zagrać dziś zamiast Jonesa, ale nie dalej ujeżdzajmy tych samych piłkarzy. Eliott pewnie zagra w sobotę ale przydałoby mu sie ogranie z mocniejszym rywalem a dzisiaj jest idelana okazja. Szkoda…

1 polubienie

Ciekawostka dziś broni nowy nabytek Tottenhamu, w niedziele go podpisali za 16.5 mln euro bo tam juz nawet Forster leży od kontuzji.

Też mnie to dziwi, zwłaszcza po ostatnim występie Brazylijczyka. Ale może to szachy 5D w wykonaniu Arne:

1. Wie że Alisson ostatnio nie ma wybitnej formy
  2. Wie, że nie bardzo może go posadzić w lidze, bo hierarchia
  3. Wie, że ostatnio nie tak trudno u niego o kontuzję
  4. Wnioski nasuwają się same…

XD

1 polubienie

Alisson w słabszej formie i tak jest lepszy od prime Kellehera.

Darwin nie ma konkurencji. Jego klasa piłkarska i doświadczenie idealnie wskazują że jest kilka półek wyżej jeżeli chodzi o umiejętności i kończenie akcji w stosunku do naszych pozostałych napastników. Ta chłodna głowa i opanowanie to cechuje Darwina, a nie czekaj…

Wydaje mi się że nawet jakby Forster był zdrowy to transfer bramkarza to mus w przypadku Tottenhamu, bo Anglik po kontuzji Vicario po prostu spisywał się tragicznie.

1 polubienie

Po meczu z United mam wątpliwości co do powodzenia tej misji, czytaj wygrania dzisiejszego meczu.

Jednak myślę, że jeszcze większe by one były, gdyby wyszedł taki sam pierwszy skład. Z biegiem lat coraz rzadziej wierzę w to, co piłkarze mówią w wywiadach o możliwości odkucia się po nieudanym meczu.

Bo koniec końców nie ma niczego lepszego, niż usadowienie świętych krów na ławce, aby przeanalizowały swój wcześniejszy występ, a można to pięknie uzasadnić koniecznością rotacji.

Bardzo dobrze, że Slot wprowadził zmiany w składzie. Obyśmy zobaczyli dużo lepszą grę w obronie, bo o atak jakoś dużo mniej się martwię.

LiveScore uważa, że tak będziemy ustawieni. :wink:

Kelleher w obecnej formie byłby pierwszym bramkarzem Tottenhamu. Bardzo go niedoceniasz.

@up
Ja tam wolę flashscore

1 polubienie

Salah na 6/8? Nie znałem.

1 polubienie

Cóż skład mi się bardzo podoba i był mocno do przewidzenia. Gramy już na takim etapie rozgrywek że warto depnac. Dodatkowo następny ważny mecz za tydzień. Każdy kto już zdążył zauważyć w jaki sposób Arne prowadzi zespół nie powinien być zaskoczony.
U slota jest dość widoczna różnica w traktowaniu zdrowia zawodników grających w centrum a tych na skrzydłach. Tych na bokach którzy są zobowiązani do częstszych sprintów zmienia duża częściej (tsima/robbo, trent/Bradley, Diaz/gakpo). Wyjątkiem jest salah, ale raz jest on zwolniony w dużej mierze z presingu.
Ja osobiście dałbym szansę harveyowi, ale widać że są jakieś powody dla których Arne tego nie robi i nawet po słabym meczu woli grać curtisem. I tka wiem że zaraz jest 3ligowiec, ale myślę że nawet 180 minut w tych meczach mogło by młodemu dać paliwa.
Co do rozważań CK Alison. Alison gra bo jest lepszy. Kelle odejdzie po sezonie więc klub nie ma większej potrzeby na inwestowanie w niego. W piłce nie ma nic za zasługi. Za to są pieniądze. Ali jest lepszy, a na tej pozycji zmęczenie nie doskwiera. Myślę że to powinno zamknąć dyskusje.

Nieźle na razie ta obrona chodzi xd

@Mati2020 Kerkez to LO

Quansah już obsrane gacie niestety

Co oni graja

Dawac tego kerkeza na lo Bo nie moge patrzeć na to.