1.02.2025 Bournemouth - Liverpool

Szobo jakiś skecz prowadzi? Jakieś parodie piłkarzy? Bo nie wierzę że tak porusza się 70 baniek

Doceniaj Darwina swojego bo możesz mieć rasmusa gorszego

1 polubienie

Bo Diaz ma fajny drybling, ale nie potrafi podawac

Nie było idealnie, jednak wynik perfekcyjny.
Mam nadzieję, że Szobo wykorzystał limit gagów na cały sezon.
Milego wieczoru😃

1 polubienie

Komentator powiedział, ze był spalony, bo Kerkez był bliżej bramki. Prawdopodobnie to Konate był bliżej bramki, ale mimo to był spalony.

Tak mówią prawie wszyscy komentatorzy komentując mecze i analizując spalone, więc coś to nie gra w tej definicji. Bramka nie ma nic do rzeczy w spalonym.

To samo Twarowski przy akcji gdzie był karny. Odnosi się do bramki w analizie spalonego, skąd to się bierze?

Gravenberch to najlepszy balans ciałem w Europie, ale Jones plasuje się niedaleko za nim. Do tego doskonale rozumie taktykę Slota. Taki rezerwowy to skarb.

1 polubienie

Baaaardzo ważne 3pkt na ciężkim terenie. Jutro trzymamy kciuki za City :blush:

1 polubienie

Nie takie Wisienki straszę, jak je malowano przed meczem. Mieli może z 15-20 minut sensownej gry. Ważne 3 punkty w kontekście jutrzejszego meczu.

Alisson topka dzisiaj.

Co z kontuzjami??? Jak to wyglądało??

Dzisiaj mielismy sporo szczescia poprzeczka, słupek, pudło na pustą, kilka świetnych interwencji Aliego, fartowny karny, który ustawił mecz, kilku naszych dzisiaj miało kiepski dzień. Ale najważniejsze 3 pkt i cieżki mecz, z jedną z lepszych ekip tego sezonu za nami.

9 polubień

Ehh, gdyby nie Ci sędziowie co nam pomagają i ciągną za uszy to byśmy nie byli liderami… Zobaczcie jak normalne sędziowanie nagle stało się ciągnięciem za uszy nas… Przez kilka dobrych lat dymali nas chcieli to nikt się nad tym nie pochylił… w tym sezonie sędziowie tak naprawdę nie mają jak nam się dobrać, żeby swoje zrobić…
Mega mecz, mega wynik. Jutro remis albo i nawet city, ale wolałbym aby obie drużyny straciły punkty.
Kolejny nasz mecz, zaległy z evertonem będzie na zabezpieczenie sobie większej przewagi, na chociażby mecze z city czy chelsea na wyjeździe, i na jakąś wpadke po drodze… arsenal też nie ma formy w której można powiedzieć, że są w stanie nas prześcignąć. Prawdę mówiąc to oni nawet nie są blisko nas, naszej gry.
Presja wywarta, teraz czas na reakcję arsenalu. Lepiej żeby stracili punkty, będzie to dodatkowy mentalny cios dla nich…

@madman99 los oddał to co zabrał Sels z Nottingham.

2 polubienia

Moim zdaniem gracze city nie trawią Arsenalu. Głównie dlatego że ci są aroganccy jakby byli ich rywalami s tak naprawdę nigdy nie są.

Jestem przekonany że jutro city wyjdzie nabite jak kabanos i urwie punkty armatka

1 polubienie

Chyba nawet Bernardo mówił, że pojedynki z Liverpoolem to inny poziom, bo Ci zawsze walczą o zwycięstwo, czego nie można powiedzieć o Arsenalu i ich stylu gry. Po prostu bardziej szanują Live

3 polubienia

Jutro mogę się założyć, że Arsenal będzie grał autobus u siebie na stadionie i liczyć będą na stałe fragmenty gry.

Takimi meczami zdobywa się mistrzostwo. Trudny teren, przeciwnik w formie, postawili się nam i łatwo nie było. Trochę szczęścia mieliśmy, ale szczęście też jest potrzebne.

Co mi się podoba, to każdy zasuwa i nikt się nie oszczędza. Jones dał dobrą zmianę, ale przy rzucie sędziowskim zachował się absurdalnie, na co on czekał? W każdym razie gdy pokazywano powtórkę z tej sytuacji z kamery za bramką Alissona było widać, jak nasza dziewiątka, napastnik Darwin Nunez wraca sprintem pod nasze pole karne, by pomóc obrońcom. Ostatecznie się nie przydał, bo Tarvenier szybko zakończył to niecelnym strzałem, ale bardzo zaimponowało mi to zachowanie, mało który napastnik by ruszył do tyłu, co pokazuje, że Nunez dba o dobro zespołu.

Podobał mi się Gakpo w pierwszej połowie, Gravenberch zagrał bardzo dobre spotkanie, Diaz miał dobre momenty, choć nie błyszczał, Trent przeciętny.

2 polubienia

Ten mecz mogliśmy tez przegrać. Alison wrócił do swojego poziomu. Najważniejsze ze zdobyliśmy 3pkt. Tyko to się liczy. Jutro trzymamy kciuki za city. Wisnienki świetnie zareklamowali swoich piłkarzy. Krerkez Semenyo i Huijsen. Całą trójkę bym chetnie widział u nas. Ganijczyk wcześniej nie byl dla mnie jakimś cudem. Po tym spotkaniu zyskał. Ogólnie ostatnio w starciu z nami pokazują sie fajni zawodnicy jak Murillo bakayoko. Tylko żeby właściciele mieli ambicję.

4 polubienia

Przyznam, że zupełnie nie rozumiem. Jak coś to możemy przejść na jakiś inny temat, albo na priv.
Generalnie pozycja spalona, to pozycja spalona i przewinienie jest wtedy gdy jest podanie do zawodnika na takiej pozycji, albo gdy jest strzał i taki zawodnik “angażował uwagę obrony”.
Jeżeli padnie bramka, to VAR może sprawdzić, czy był spalony, a jeżeli nie ma gola, to VAR chyba nie może reagować. Więc czasami jest wyraźny spalony, liniowy nie podnosi chorągiewki, bo w sumie nie był pewien, a nie chce przerywać akcji i dopiero jak jest gol, to VAR sprawdza, a jak nie ma gola, to czasami liniowy wtedy na pewniaka podnosi chorągiewkę, bo i tak nic to nie zmienia, szczególnie jak obrona sobie poradziła.

Zgadzam się. Jestem ultra zdziwiony, jak niektórzy piszą, że pewne zwycięstwo, spokojny mecz. Rywale pierwsi trafili w słupek. Później mieli jeszcze jeden słupek i dobitkę na pustaka. A my w sumie bramka z karnego, który nie był po jakiejś bardzo groźnej akcji, a druga bramka to geniusz Salaha. Oczywiście niech nikt mi nie zarzuca, że twierdzę, że nie zasłużyliśmy na zwycięstwo, bo różne hiperbole na forum się zdarzają :sweat_smile:

Patrząc na ostatnie sezony, to spokojnie mogliby nie dać karnego, później jakiś wybitny ekspert orzekłby, że było to przypadkowe zderzenie nogami.

No ale ta druga sytuacja to trzeba liczyc jako 1 zdazenie.
A tak w ogole to najpierw mial Szobo swietna sytuacje.

Jemu chodzi o to że używa się słowa “najbliżej bramki” a tak naprawdę kerkez był przy chorągiewce i mimo że był na spalonym to bliżej bramki był konate. Więc właściwym stwierdzeniem było by był bliżej lini koncowej.