10.08.2025 Liverpool FC - Crystal Palace (Community Shield)

Mac Allister raczej zacznie na ławce, Slot chce go powoli przywracać do składu.
Alisson chyba też, niedawno wrócił z Brazylii, stawiam na Mamardaszwilego (mam nadzieję, że dobrze odmieniłem).
Nie zdziwi mnie któryś z młodzieżowców w podstawie, Nyoni i/lub Rio.

Dorosłe chłopy, a Wy nie potraficie spojrzeć na FlashScore, gdzie zawsze jest napisane na dole spotkania gdzie jest transmitowane, albo zapytać Chat GPT po prostu. Brak słów, tylko “dej dej dej”.

W końcu jakiś mecz o stawkę, czy obejrzę to jeszcze zobaczę czy będzie na to czas :slight_smile: fajnie byłoby wygrać pierwsze trofeum w nowym sezonie ale jak tak się nie stanie, to świat też się nie zawali. Nawet nie śledziłem kto odszedł z Crystal Palace, kogo kupili.

Nowi zawodnicy (transfery potwierdzone)

Walter Benítez – koszt zero, z PSV (wolny transfer)

Borna Sosa – lewy obrońca z Ajaksu za ok. £3 mln

Khyan Frazer-Williams – dołącza do akademii (z AFC Dunstable, bezpłatnie)

Odejścia (potwierdzone i formalne)

Sprzedaże / transfery permanentne:

Seán Grehan → Doncaster Rovers (ok. 24 czerwca 2025)

Ademola Ola-Adebomi → WSG Tirol (23 lipca 2025)

Malcolm Ebiowei → Blackpool (5 sierpnia 2025)

Wypożyczenia:

Owen Goodman → Huddersfield Town (wypożyczenie do 31 maja 2026)

Joe Whitworth → Exeter City (lipiec 2025)

Danny Imray → Blackpool (lipiec 2025)

Tayo Adaramola → Leyton Orient (lipiec 2025)

Koniec kontraktów / opuszczenie klubu:

Louie Moulden → Norwich City (30 czerwca 2025)

Joel Ward, Jeffrey Schlupp, Luke Plange, Killian Phillips i kilkunastu innych zawodników — koniec umów lub zwolnienia (lista wielu zawodników z akademii lub pierwszego zespołu)

Rob Holding → Colorado Rapids (transfer potwierdzony 31 lipca 2025)

Bez Rayana dzisiaj…

@LusbyJack: Ryan Gravenberch has not been spotted with the Liverpool squad at Wembley.

Odrabia zawieszenie.

Zawieszenie nie obejmowało meczu o Tarczę, zawieszony będzie na mecz w piatek z Bournemouth, więc jakas inna przyczyna jego absencji.

1 polubienie

Zagramy dzisiaj (prawdopodobnie) w podstawowym składzie bez choćby jednego Anglika ba! nawet bez jednego Brytyjczyka czy Irlandczyka!!!

Międzynarodówka kurcze balans :grimacing:

Mac wirtz dominik taki środek będzie dzisiaj :grin:

:rotating_light:| @DaveOCKOP: Ryan Gravenberch has opted to spend time with his partner today as she is expecting a baby soon.

1 polubienie

Podobno Graven został z partnerką, która spodziewa się dziecka, więc bez obaw, żadna kontuzja.

Wathland nie zawodzi, bo był pierwszy;)

Za to mamy 3 Holendrów(bez Gravena) + Arne.
Liverpool Niederlandzki :rofl:

Czy na pewno będzie dostępny w PL?

Do usunięcia, nie sprawdziłem wątku.

Zrobiliśmy głośne transfery ale też kilku zawodników odeszło. Jak na razie to ławka wygląda dość przeciętnie…

2 polubienia

Nie ma zadnego zawieszenia… radze sprawdzać swoje wpisy zanim je publikujemy

Tarcza Wspólnoty nie działa jak FA Cup i Kukuryku Cup - kartki z ligi nie przechodzą.

Graven nie gra, bo jest z żona, która spodziewa się dziecka.

Sugerowałem się wpisem ze strony, cytuję: “Na Wembley zabraknie Ryana Gravenbercha, który aktualnie przebywa ze swoją partnerką i oczekuje potomka.”

Nie graj szefa :stuck_out_tongue:

No przecież Ci napisałem, że sugerowałem się wpisem ze strony głównej, nawet Ci go zacytowałem. Czego nie rozumiesz?