W sumie akurat ciężko ten mecz uznawać, że wyjdzie nam na dobre. Skoro w lidze spora przewaga, a zagraliśmy 120 minut przed finałem CC i jeszcze morale pewnie ostro poleci
Nie ma co winić Slota po prostu mamy niekompletną kadrę, latem pozbyć się szrotu typu Tsimikas, Elliott, Chiesa, Nunez i kupić w ich miejsce klasowych graczy dobrych motorycznie, bo brakuje nam szybkości niestety
Zawalił konate!! Przestał zakłamywać rzeczywistość. Tak słabo gra robi w tym sezonie ale bramką nie jest jego! Mógłbyc bliżej, ale rozpędzony rywal i tak mógł dograć
Ten mecz pokazał że naszym najlepszym graczem jest vvd! Salah miewa takie mecze z topowymi rywalami. Niestety w obronie mało pomagał a z przodu w dwumeczu cieniutko. Gdyby nie virga dziś byłoby wiecej
jakbysmy przegrali z Soton i dzis to bys powiedział, że Slot przesadzil i teraz nasza przewaga się skurczyła.
przeciez skorzystał i zagrali fatalnie.
Szkoda tego odpadnięcia, ale nie oszukujmy się, nie mamy składu, żeby walczyc na 4 frontach. Mamy 1 finał, duze szanse na mistrza, dwa kolejne puchary odpadlismy. troche pechowo dostalismy PSG, ale pytanie czy my bysmy dali rade dociagnac do finalu, szczegolnie, że wlasnie skonczyli nam się obroncy
przeciez w 10min mogl miec dwie bramki. Potem rzeczywiscie słabiej, ale wiekszosc atakow szła przez niego, dlaczego mniej gralismy lewą stroną?
nie mógł byc blizej a musial byc blizej, on sobie przebiegł koło Barcoli, bo założył, że sobie poczeka na niego 5m dalej, o dziwo Barcola postanowil podac jak miał kupę miejsca, a nie się kiwać
Ale widzicie co znaczy dobry boczny obrońca, powtarzam obrońca, a nie żaden wirtuoz, Salah w dwumeczu został schowany do kieszeni wygrał może 1 max 2 pojedynki 1v1 z Mendesem, a było ich całkiem sporo, kogoś takiego potrzebujemy na oba boki obrony
Slot zawalił i taka jest moja ocena. Cały ten sezon można było bronić wielu jego decyzji. Teraz kiedy przegrał jest kilka rzeczy o które można się przyczepić.
Szkoda braku większej rotacji na kilku pozycjach. Jeszcze do grudnia wyglądało to dobrze bo był początek sezonu gracze świeży a on nawet dawał kilku gracza szansę (Bradley, tsimikas) niestety później mocno zabetonowal skład czego efektem jest to że naszym podstawowym gracza brakuje tych kilku procent świeżości, a gracze rezerwowi są bez formy bo maja po kilka dziesiat minut na liczniku
Jak zobaczylem Nuneza przy drugim karnym to wyszedlem bo przeciez tam bylo nie wiecej jak 5% szans, ze to strzeli xD Wystawic chlopa z psychika 4 latka do karnego w takim meczu to tak 3/10 imo
Z takich jeszcze wniosków z dwumeczu, to nie podobał mi się Gravenberch. Strasznie dużo pojedynków przegrywał, wyjście spod pressingu PSG tak sporadyczne, że w sumie żadnego nie pamiętam. No ale co się dziwić, że chłop zajechany, jak biega od 8 miesięcy cały czas.
Już przed soton pislem że przewaga w lidze nam pozwala na odpuszczenie. Gdybyśmy przegrali również to bym szukał przyczyny gdzie indziej. Chyba zawodnicy którzy mają pewnie z koło 40 meczów w nogach nie stracili by rytmu gdyby dostali dodatkowo 3 dni. A jeśli chodzi o regenerację to myślę że to mnóstwo.
Ale to chodzi o prowadzenie tych zmienników cały rok. Jasne akurat Darwin i Jones grali sporo i wyglądali żałośnie, ale gdyby eliott czy chiesa zamiast na liczniku 150min mieli np 800 czy nie mogliby być wartością dodana? Dziś wpuszczani są za kare.
No właśnie mógł mieć. A jedna nawet powinnien. Chodziło mi o dwumecz i nawet nie tyle uderzać w salaha co docenić vvd. Nie atakujemy lewa ponieważ robertson nie daje rady już do przodu, a Diaz ma znacznie więcej obowiązków w defensywie. Co przesuwa nasza os ataku na prawą
Tylko że gdyby podszedł bliżej to rozpędzony barcola by go nawinął jak bobaska. Niestety taka jest rzeczywistość aktualna robertsona. Ja nie twierdzę że on się tu dobrze zachował bo nie, ale dalej. Głównym winowajcą jest konate. Robi wyjazd najpierw piłki a potem werbalnie w robo i tyle