Co to znaczy “sprzedaż szrot w postaci lewej obrony i napastnikow”? Wszystko wskazuje na to, ze Salah i TAA odejdą. Jezeli wymienimy LB, RW i CF, to nadal bedziemy miec braki w srodku pola (brak sensownego zmiennika dla Mac-Graven-Szobo), nadal nie bedziemy miec tez RB. Jezeli jeszcze sprzedamy LB i CF to robimy sobie dwie dodatkowe dziury do załatania. Chyba nikt nie łudzi się, że FSG kupi 5 pilkarzy do podstawy? xD Max na co mozemy liczyc to pewnie 2 transfery do pierwszego skladu. “Przebiedowanie” roku bez LM i walczac o miejsca 5-10 to zaden realny problem dla FSG bo w dlugofalowej strategii zarabiania taka sytuacja nie bedzie miec az tak duzych konsekwencji (jakie mailoby zrobienie np. 2 niewypalonych drogich transferow).
Zmierzam do tego, ze my mamy tyle dziur w skladzie, a kolejne dwie nam dojda, że nie liczyłbym na zmiany na pozycjach, ktore mamy jako-tako obsadzone (lewy napad, srodkowy napad, podstawa srodka pola, podstawa srodka obrony, lewa defensywa).
Po pierwsze - trzeba pamietac jak słabą konkurencje mamy. Nie umniejszajac Slotowi. A druga sprawa - bawi jak jednym prostym trikiem odrzucasz wszelkie opinie, ze Slot zawalił mecz, ze mamy dziury w skladzie, ze nie ma zmiennikow itd. sprowadzajac kwestie dwumeczu dopierdalajac sie do:
Typa, ktory doslownie wraz z Elliotem i Alissonem pokazal cokolwiek i dal jakikolwiek przeblysk w tym tragicznym dwumeczu. Dwumeczu zdominowanym przez PSG, ktore bylo po prostu znacznie lepszym zespolem i tylko to, ze Bog i Alisson nas mieli w opiece sprawilo, ze nie dostalismy srogiego łomotu dwa razy.
A opinia moja co do meczu - dla mnie bez roznicy. Eurokukuryku cup mnie nigdy jakos bardzo nie fascynowal. Fajnie to wygrac, ale dla mnie najwazniejsza jest liga takze wczorajsze odpadniecie totalnie mną nie ruszylo. Nadal tak samo cieszy mnie Mistrzostwo. Jedziemy na oparach juz od dluzszego czasu, cieszy sie tylko, ze Arne potrafil masowo zdobywac punkty, poukladac zespol taktycznie, a rywale w lidze ssą pałe od poczatku do konca. Wlasciwie jedyny “minus” jaki moge postawic przy Slotcie to wystawienie Nuneza do 11 i to, ze wystawil uselessa Jote w podstawie. Z drugiej strony, przy tak wąskiej kadrze i przy tak chimerycznych, losowych zmiennikach… nie mial wielu opcji. Nunez moze sie wylosowac kozak, a moze taki jak wczoraj, to samo z Jonesem i Elliotem. I to wlasciwie koniec naszych mozliwosci lawkowych.
Nie wyobrazam sobie przyszlego sezonu, ale tym to bedziemy sie martwic i narzekac po mistrzowskiej fecie.