17.08.2024 Ipswich Town - Liverpool

prawda, jednak patrzmy na to na jakich pozycjach grał. może jeśli faktycznie zagra na 10 to będzie to lepiej wyglądać. gakpo też nie krytykujemy gdy grał na środku pomocy - bo to nie jego pozycja. zobaczymy jak to będzie wyglądało pod najlepszym łysolem na ławce trenerskiej, oby zagrało!

Szoboszlai na tę chwilę jest zmiennikiem Elliotta na 10, Macca na 8 i ewentualnie Salaha na prawej stronie, bo nie gramy tak szeroko skrzydłami. Węgier nie dał jakiś mocnych argumentów w przygotowaniach.

Luźne 3:0 a po meczu ogłoszenie transferu Zubimendiego.

9 polubień

Mimo wszystko Gakpo to jednak linia ataku i zmiana właśnie z linii do linii to większy sok niż sama zmiana pozycji w pomocy.

Dlatego dla mnie mimo wszytko krytyka Nuneza jak grywał na skrzydle czy krytyka Gakpo jak grał na środku ataku była zrozumiała, bo jak ktoś jest bardzo dobry jak Jota czy wcześniej Suarez to gdzie ich nie wrzucisz środek , lewa, prawa to zawsze trzymają poziom.

Mają swoją ulubioną pozycję , ale odnajdą się wszędzie.

Jakby Szobo wrzucili na obronę jak swego czasu Hendo to bym go nie winił , że zrobił jakiegoś farfocla, Gakpo broniłem jak grywał w pomocy mimo, że nie jestem jego fanem.

Dla mnie obrona słabej dyspozycji Węgra , bo nie gra na swojej ulubionej pozycji nie trafia.
On po prostu nie ma formy.

Gerrard śmigał na lewej pomocy, prawej, podwieszony za napastnikiem czy SPD, wszędzie grał dobrze, za napastnikiem wybitnie, ale nigdzie słabo.

Szobo po prostu musi spiąć poślady jak na początku zeszłego sezonu, ale ubierać większe buty, bo te za małe jednak chyba uciskają mu stopy :rofl::rofl::rofl:

Jeżeli wyjdzie dzisiaj w pierwszym to będę gorzko rozczarowany, bo na to nie zasługuje.

Tak samo zamiast Joty na szpicy miałby wyjść Nunez , mimo , że go lubię i osobiście wolałbym Jotę na lewej żeby ich pomieścić to po prostu Diaz sobie wspólnie z Portugalczykiem zapracowali wyjściowy skład na pierwszy ligowy mecz.

W tamtym meczu był poważny błąd sędziowski. Nie dostaliśmy karnego, a oni strzelili po kontrze.

Alisson

TAA QUANSAH VVD ROBO
GRAVENBERCH
MAC ALLISTER SZOBO
SALAH JOTA DIAZ
tak gramy według leaków

No i się potwierdziło

I tu jeszcze skład Ipswich

1 polubienie

Mocno irytuje te podawanie składów wg numerów.

7 polubień

Gdzie Gomez? Kontuzja?

dobrze że gravenberch ma taki mecz próby z ipswich a nie z kimś z top6. nie boi się mieć piłki, zobaczymy jak będzie z jego odbiorami. oby coś z niego urzeźbił

Wo japierdziele Luongo mają

Na Sofascore jest Endo zamiast Gravena. Błąd? Kontuzja nagła?

Nie mogę się doczekać meczu :fire: skład galowy, mam nadzieję na dobrą grę :muscle:

A pamiętacie jak pisano tu że nie ma co kupować DM żeby nie blokować Bajceticia i że to jest starter na lata

Idzie na sprzedaż, po cyrku naszego zarządu z Gordonem.

Szkoda, bardzo go lubię i cenie za lojalność. Joe jednak jest zbyt dobry, żeby grzać ławkę, więc decyzja zrozumiała.

właśnie bardzo źle, że ma taki mecz próby generalnej, bo zwyczajnie będzie musiał się bardzo postarać, żeby coś schrzanić, pewnie będziemy mieć wysokie posiadanie i nawet nie będzie musiał szczegolnie wykazywać się w defensywie. Da to fałszywy obraz i być może nawet niektórych utwierdzi -zwłaszcza w klubie - w przekonaniu, że to była dobra decyzja. A ten mecz to żaden wyznacznik, paradoksalnie najkorzystniejsza dla nas byłaby porażka z jakimś mocnym rywalem i słaby początek sezonu, żeby może niektórym otworzyć oczy i zrobić jeszcze coś w tym okienku.

Nie dziwię sie absolutnie Joe ze chce odejść i grac regularnie. Po drugie klub nieźle sie zachował wobec gościa wiernego jak pies,który nigdy nie narzekał na to ze był tym rezerwowym i wchodził z ławki albo był rzucany po całym boisku

1 polubienie

Tylko że Ipswich to nie jest pierwszy lepszy beniaminek i oni dzisiaj spokojnie mogą pokonać Liverpool. Osobiście obstawiam że Liverpool rzutem na taśmę wywalczy remis. Ale gwarantuję Ci że to nie zmieni strategii jeśli chodzi o transfery.

wybacz stary, ale myślę że już nic nie zmieni ich działań, chyba że macca odejdzie, to zaczną rozglądać się za jakimś manu kone