Darwin za to jakie wejście, zapiernicza skutecznie w obronie i w ataku, a gdyby nie kręcenie Jonesa to by miał już asystę
Byle nie stracić i wykorzystać jedną z akcji i będzie G
Darwin za to jakie wejście, zapiernicza skutecznie w obronie i w ataku, a gdyby nie kręcenie Jonesa to by miał już asystę
Byle nie stracić i wykorzystać jedną z akcji i będzie G
Robertson już regres solidny. Trzeba szukać lewego obrońcy na lata. Ja już dawno pisałem że Szkot jest mocno ograniczony jeśli chodzi o wachlarz zagrań.
Szobo cienki jak siki pająka. Nie wiem co się z nim dzieje. Łatwiej będzie podjąć decyzję z przeniesieniem Trenta do pomocy jeśli tu zostanie. Graven, Mac i Trent. Ładnie by to śmigało.
Pisałem wielokrotnie, że Robertson od 2+ sezonów zalicza ostry zjazd i dzisiaj po raz kolejny to widać. DM i nowy LB to priorytet.
Pierwsza połowa za nami. Na duży Plus zasługują Trent oraz Darwin, zamyka mordę Jadonowi, a Darwin jest wszędzie i stwarza zagrożenie. Jones też można powiedzieć udana pierwsza połowa, ale tak jak komentator na viaplay powiedział, musi podejmować decyzje sekundę wcześniej - dziś to widzieliśmy gdy za późno podał do Mo oraz gdy miał sam na sam z Sanchezem. Z drugiej strony Robertson jest objeżdżany przez Madueke, Gravenberch nie widoczny, Szoboszlai znowu fatalny.
A sędzia Brooks jak to Twaro powiedział niewiele widzi na boisku🤣
Duży plus dla Darwina dzisiaj, jakby Szobo i Curtis strzelili swoje, moim zdaniem, setki to mogło być już bezpieczne 3:0 a tak to ciągle wynik na styku. Robbo troche jest kręcony, ale ten Madueke to akurat umie pokręcić więc można było się tego spodziewać.
@AquerdationLFC no wiesz, ja też pisałem przed sezonem, że należy wzmocnić LO, ale cóż zrobimy, zarząd nas nie słucha. Powiedzmy, że dziś Robbo jest kręcony mocniej niż zazwyczaj, bo zazwyczaj aż tyle razy w meczu mu się nie zdarza
Niby tak, ale szkoda że Robertsonem kręci każdy
Dawno nie widzialem tak dobrego Jonesa, jednak zabraklo mu tego gola albo asysty gdy lekko spóźnil podanie do Salaha do świetnej połowy. Cofnięta pozycja lepiej mu leży, on lubi byc pod piłką, do tego gra bardzo bezpieczne. Ma problem z kreatywnością i czasem z szybkością myślenia, dlatego gdy wchodzi wysoko to, wygląda jak wygląda. Niemniej nasz starter na Arsenal powinien wyglądac tak Graven-Jones-Mac. Nad Szobo już się nie chce znęcać, bo gra słabo już od wielu tygodni. No i dobra zmiana Nuneza, narazie nieoczywistych bohaterów mamy. Ale CFC ma mocną ławkę, jak nie wbijemy na 2:0 to może być problem.
Jones dzisiaj jest kluczową postacią w składzie. Świetnie wychodzi do piłki, żeby ją rozprowadzić i jest naturalnym łącznikiem pomiędzy formacjami obrony i pomocy. Nic więc dziwnego, że w większości rozpoczynamy atak lewą stroną.
Generalnie to Szobo powinien go uzupełniać i również cofnąć się głębiej, żeby pomóc coś rozegrać przez środek, ale nic takiego nie ma miejsca.
Nunez bardzo solidnie w obronie - dwa przechwyty na własnej połowie i interwencja w polu karnym.
Ale może doprecyzujecie co takiego sędzia zrobił, że jest taki słaby? Coś było na naszą niekorzyść, czego nie zauważyłem?
Jedyna sytuacja, ja mnie ominęła to okoliczności, w których Slot dostał żółtko. Zakładam, że za protestowanie przy linii.
Ale van Dijk się zakręcił. Tak zdupić.
No i dupa, zobaczymy czy z tego wyjdziemy
Edit: DOBRA Curtis zamknął mi mordę XD chociaz juz sie balem ze znowu za pozno podejmie decyzję i nic z tego nie będzie
Nie Van Dijk się zakręcił tylko Konate złamał spalonego. Bramka totalnie z dupy, klasycznie.
Van Dijk się zakręcił, a Konate próbował zapobiec podania dlatego ta noga tak wysunięta.
Nie ważne, jedziemy dalej!!!
Cała wina po stronie Konate, gdyby tak nogi nie wyciągnął to Jackson byłby z łatwością złapany na spalonym.
W sensie on coś zrobił konkretnego czy po prostu to komentarz na podstawie jego koloru skóry? Widzę kultura na wysokim poziomie
Jones BRAWOOOO. Po tym przyjęciu już myślałem, że to spartoli, ale udało mu się wcisnąć
Nie chodziło mi o kolor skóry, po prostu nie trawię tego typa jego zachowaniem na boisku.
To nie jest dzień Gakpo. On i Szobo fajnie jakby zeszli, Mac i Diaz in.
Zablokowanie ręką podania od Salaha przez Colwilla. To była ewidentna zółta, a nie dostaliśmy nawet wolnego.
Odgwizdanie jakiegoś faulu mitycznego na James jak odebraliśmy pod ich bramką.
Brak faulu na Salahu przez sytuacją w tym polu karnym. Skoro dał przywilej i Salah od razu stracił to miał obowiązek wrócić do poprzedniej sytuacji.
Itd.
Wcześniej nie dał kartki Badiashilowi za atak klatką, a potem daje za rewanż Nunezowi za wejście ciałem xD
Och Nunez Nunez…a taki fajny herbatnik był w pierwszej połowie i byle kto potrafi go wyprowadzić z równowagi.
Wcześniej Robertson grał słabo, teraz Arnold nie daje rady przy Neto.