22.10.2025 Eintracht Frankfurt - Liverpool FC

Salah jak na gracza z topu miał w ch*j czasu na dogranie do Wirtza. Weź go nie usprawiedliwiaj bo zakłamujesz rzeczywistość.

Edit; przy oddaniu strzału myślisz że kątem oka nie widział Floriana?…błagam Cię…

9 polubień

Masz rację bo sytuacja Hugo to tylko bardzo dobra decyzja która niestety źle wykończył. I była to co najwyżej bardzo dobra sytuacja.

Sytuacja salah to 200% sytuacja.

Xd czy ty czytasz to co piszesz? Jeżeli tak jest jak mówisz i salah nie jest w stanie w takim momencie podnieść głowy i spojrzeć to jest graczem za słaby na lfc. Ja tak nie uważam.

Czytaj ze zrozumieniem. Hugo spojrzał i uznał słusznie że lepsza opcja jest strzał(który źle wykonał) salah kolegów jak zresztą bardzo często miał w d…

Czyli przeciwnikiem salaha już nie są tylko statystyki, nie są nimi też powroty do obrony, a teraz są nimi również złe ujęcia. Hmm ok

Po prostu oglądałem tą sytuację kilka razy i znam ją na wylot i widziałem wiele podobnych, w których piłka po strzale Mo lądowała w siatce.

Było 5-1, 90. Minuta. Mo z Jonesem rozklepal rywali i chciał sobie strzelić, bo zwykle wpadało z takich sytuacji mu, a dawno nie trafił :sweat_smile:

Za to Hugo trafił w pierwszej połowie i miał sporo czasu, żeby podać do Chiesy.

Po prostu napastnik jest od strzelania, żaden z nich nie jest drugim Firmino i Hugo miał to szczęście, że trafił wcześniej i mniej się ostatnio narażał „kibicom”.

Ja też. I wiesz co? Pisałem potem super robota Mo. Dlatego teraz jak nie podał to krytyka jest tak samo zasłużona.

Argument bez sensu. Równie dobrze mogę napisać że salah ma już 200 goli dla lfc więc mógł podać. Po 3 Hugo nie mógł podać do chiesy bo jak wpadał w pole karne to ten był kryty przez 3 i był jeszcze po za polem karnym. Hahah

Jednak nam bardziej chodzi o to. Standardowo obrażony na cały świat. Wyobraźcie sobie że lfc wygrywa 5:1 a Gerrard obrażony ucieka do szatni?

To pisałem w innym wątku o jego właśnie mowie ciała itp. Coś może nie gra za kulisami.

W sumie piłkę Mo odgrywał Chiesa, nie Jones, więc kolejny plusik dla Fede.

No ale z salahem jak nie idzie po jego myśli to zawsze coś odpie..

Jak nie chcieli mu dać 3 letniego kontraktu to wszystkim media mówił że jest po za klubem wywierając presję.

Jak go klopp wpuścił na west ham z ławki to przecież też robił cyrki.

Potem w wywiadzie powiedział że najwięcej zawdzięcza spallettiemu.

Ile to razy jak go jurgen ściągał to obrażony machał łapami itp.

Z nim jak z jajkiem.

2 polubienia

Mecz lepszy, niż się spodziewałem. Szkoda, że jak zwykle musieli nam zasadzić bramkę, żebyśmy się zmotywowali.

W ataku pozycyjnym nie wiadomo, co my chcemy grać. Dalej wygląda to słabo. Nic dziwnego, że przeciwnicy tylko czekają i są nastawieni na zadanie ciosu poprzez szybką kontrę. To naprawdę działa przeciw LFC. Jeszcze wiele podobnych bramek posypie się w lidze przeciw nam, jak tego aspektu nie ogarniemy.

Brawo za powrót w świetnym stylu! Można było mieć wątpliwości, czy to się wydarzy, a my już do przerwy mieliśmy ustalony wynik, który należało jedynie utrzymać.

Ekitiké udowadnia, dlaczego potrzebujemy w wyjciowym składzie napastnika w najlepszej dyspozycji. Nie ma sensu forsować wystawiania Isaka od początku, skoro on ewidentnie nie jest jeszcze gotowy. Panie Slot, nie popełnij tego samego błędu na Brentford.

Cieszą bramki po rożnych. Mam wrażenie, że to efekty ciężkich treningów. Slot od kilku tygodni powtarza, że musimy stwarzać większe zagrożenie po stałych fragmentach. VVD i Konate się do tego świetnie nadają. Rywale zupełnie odpuścili pilnowanie Ibou, więc ten trzegi gol po prostu musiał wpaść.

Mam głęboką nadzieję, że Wirtz po dwóch asystach złapie więcej luzu w grze. Bardzo często popełnia niewymuszone błędy, na przykład krótkie podanie po ziemi do przeciwnika, zamiast do kolegi.

Fizycznie Wirtz będzie potrzebował minimum sezon, żeby wejść na poziom Premier League i przegra jeszcze wiele lekko stykowych pojedynków siłowych. Będziemy musieli wykazać się cierpliwością w stosunku do niego. Nadzieją jest jego naturalna zdolność do drybligu, balans ciałem, zwinność i szybkość. Może kiedyś będzie mijał rywali niczym Coutinho za najlepszych lat w LFC, ale na razie jest od tego dosyć daleko.

Super, że Bradley dał radę i nie wyłapał kartki. Będzie bardzo potrzebna jego waleczność na mecz z Realem, co też daje Slotowi możliwość wystawienia Szobo w pomocy, gdzie dzisiaj zagrał świetnie. Szobo wyrasta na lidera, oby tak dalej!

Największym minusem tego meczu zdecydowanie kontuzja Frimponga. Lepiej dla całego zespołu byłoby, gdyby Salah coś strzelił i się odblokował. Aura wokół niego jest bardzo negatywna. Nie widać, żeby cieszył się grą tak jak zwykle, nawet kiedy nie wychodzi. Strasznie naburmuszony i skupiony tylko na tym, aby strzelić gola. W zasadzie nic innego się dzisiaj dla niego nie liczyło. Czy chcę takiego Salaha w składzie na mecz z Brentford? Zdecydowanie nie! To tylko skomplikuje nam grę.

No i na koniec warto dodać, że kibice z Frankfurtu to absolutna klasa! Doping w końcówce i wsparcie dla swojego zespołu przy wyniku 1-5 w plecy zasługuje na mój największy szacunek! Kwintesencja piłki nożej. Nie zawsze wygrywasz. Czasem dostajesz kilka gongów od lepszego zespołu, ale takich momentów, w których mimo wszystko doping unosi się po całym stadionie ich piłkarze z pewnością nie zapomną. W zasadzie to w takich chwilach najtrudniej jest być z klubem, a najłatwiej wyjść wcześniej ze stadionu.

Nie, to fan Arsenalu (lub innego klubu), który karmi się prowokacjami na forum LFC. Odpowiadajcie mu dalej, co by troll nie był głodny. Aż się dziwię, że trzeba to tłumaczyć, ale może komuś jeszcze pomoże to podjąć właściwą decyzję i zignorować typa.

2 polubienia

Nawet przy stanie 5-1 pewien poziom profesjonalizmu trzeba zachować. Salah podjął złą decyzję i nie ma znaczenia czy trafił czy nie. To była zła decyzja, bo trzeba maksymalizować szanse zdobycia bramki. To tak jakby w teleturnieju mieć jedną z dwóch bramek do wyboru, gdzie z góry wiadomo w której jest nagroda, a w drugiej może być nagroda.

Poza tym konsekwencje tej spartolonej akcji mogą jeszcze bardziej wpłynąć negatywnie na Salaha. On jest w nie najlepszej formie i będzie próbował udowodnić swoją wielkość w każdej sytuacji jeszcze bardziej.

6 polubień

Z czystej ciekawości. Wyobraźcie sobie że to wirtz w tej sytuacji nie podaje do salaha. Przecież Mo by 2 najbliższe miasta machaniem łapami w energię zasilił

5 polubień

Macie może tą sytuację z Salahem i Wirtzem?

No dobra, ale nie chcesz Salaha i nie chcesz Isaka, to kto ma grać? Gakpo-Ekitike-Chiesa? Już to widzę, jak Chiesa nawet na Frankfurt nie wyszedł, a pojawił się w przerwie tylko przez kontuzję Isaka :smiley: a Frimpong ma kontuzję.

Staliśmy się zakładnikami Salaha jak reprezentacja Portugalii zakładnikiem Ronaldo na ostatnich wielkich turniejach. Musi grać bo musi, nie musi podawać bo nie musi, a że formę ma jaką ma, to nie dość że nic nie daje z przodu, to jeszcze wszystkich w drużynie frustruje.

Ta sytuacja którą miał Salah to kryminał, i w normalnych warunkach za to że wtedy nie podał, powinien w nagrodę dostać wygodne miejsce na ławce w sobotę, ale wszyscy wiemy, że tak się nie stanie. Nie wiem, w jaki inny sposób miałby go Slot wyleczyć z tego egoizmu. Salah musi się pogodzić z tym, że wiek już mu nie sprzyja, że pojawili się bardzo utalentowani młodzi i oni też chcą zająć wiodącą rolę w zespole. Od takiej legendy oczekuję, że będzie stawiał zawsze dobro drużyny, a nie swoje własne statystyki, na pierwszym miejscu, i czuję się bardzo zawiedziony postawą Mo. To się musi szybko zmienić.

Swoją drogą mam nadzieję że się mylę, ale Ekitike też nie sprawia wrażenia “team playera”, rzuciło mi się w oczy jak oschle gratuluje innym kolegom zdobywania bramek (może przesadzam). No i miał też akcję w której powinien był podać do Chiesy, i nie mów Kajojojku że nie mógł, bo Chiesa był kryty. Ten obrońca dopiero do niego doskakiwał, Chiesa jest tak wyszkolony technicznie że mógł po otrzymaniu piłki ominąć tego obrońcę samym przyjęciem i strzelić gola. Umówmy się, że jak w takiej sytuacji wybierasz strzał, to musisz strzelić gola, inaczej liczysz się z tym że wytknięte Ci zostanie to, że nie podałeś do lepiej ustawionego kolegi :wink: zresztą gdyby piłkarze mieli podawać tylko do zupełnie wolnych kolegów, to chyba zbyt wiele podań progresywnych w meczach byśmy nie oglądali.

Tutaj ustawiłem Ci rozpoczęcie tej akcji: https://youtu.be/rzC4OTyfkO0?t=482

2 polubienia

Ekitike miał skakać z radości gdy Liverpool strzelał gole jego byłej drużynie? Widać było, że nie będzie celebrował goli w tym meczu.

Wg mnie Isak w wyjściowym składzie na Eintracht był racjonalnym wyborem, bo lepiej dać mu szansę z zespołem Bundesligi, który gra mniej intensywnie niż rywale z Anglii. Chciałem zobaczyć Chiesę w podstawie, ale kosztem Gakpo: Ekitike-Isak-Chiesa.

3 polubienia

Jego podanie mógł przeciąć nogą obrońca stojący na 5m. Chiesa czysto teoretycznie mógłby minąć obrońcę przyjęciem, ale na 11 metrze wtedy zza jego pleców obrońca wracający mógłby mu tez tak piłkę wybić. I zobacz też na swoją argumentację. Mamy ekitike który ma czysty strzał z 7m choć odrobinę z kąta i chiese który najpierw musi piłka do niego przejść potem musi on przyjęciem przełożyć obrońcę i liczyć że ten z tyłu nie zdąży wrócic. No dla mnie to dobra decyzja że uderzał (szkoda że źle).

Dla porównania salah ma wiekszy kąt i bramkarza który już trochę mu go skrócił. Wirtza który ma pusta bramkę i nikogo kto mógłby podanie przeciąć.

3 polubienia

clideo_editor_87ef3f1a24374661ba8a2d61b9132b49-ezgif.com-optimize

7 polubień

Kąt strzału podobne, tyle, że po pierwsze Wirtz był przy dobrym podaniu na czystej pozycji, po drugie sytuacja Mo była do strzału prawą nogą, więc Egipcjanin musiał albo przełożyć piłkę, albo strzelać ze słabszej nogi, natomiast mógł spokojnie podawać lewą do Floriana.

Sytuację Hugo da się obronić, ale to co zrobił Salah to jest kryminał :face_with_symbols_on_mouth:

Ja rozumiem, mecz wygrany, ostatnia minuta, ale urwa masz kolegę na czystej pozycji, który potrzebuje bramki i zrzucenia medialnej presji, to kopiesz na siłę ala Nunez.

3 polubienia

Ojoj zarabiam 400k na tydzien, trener nie dal mi pokopac balona przez 90 minut, a to, ze koledze nie podalem to chyba zrozumiale. On juz sie w tym meczu nakopał.

O cholere on fochy strzela?!

2 polubienia

Tak, obecnie najlepsza opcja z przodu.

Dlatego nie można tego akceptować. Salah nie daje większych nadziei, że szybko wróci do formy, dlatego im szybciej go odłożymy od składu, tym szybciej może on sam zrozumie, że trzeba poza boiskiem popracować, nie wiem - może tu kwestia leży bardziej w psychice niżeli w formie fizycznej. Nie wiem, ale spróbować trzeba wszystkiego. Tylko czy ego Egipcjanina na to pozwoli?

Niektórzy kibice mogą nie wiedzieć skąd do nas przychodzą nowi, bo po co o tym wiedzieć? Po co coś więcej o naszych zawodnikach wiedzieć? :slight_smile:

2 polubienia

Po co te złośliwości? Ulżyło Ci? Rzeczywiście zapomniałem o tej okoliczności i tyle, co nie zmienia faktu że przejawy takiego zachowania były już wcześniej. Gdyby podał do Chiesy to przymknąłbym na to oko :wink:

Na litość boską, jak on chciał tu strzelić gola przy takim ułożeniu ciała? Jedyna opcja to że przejdzie bramkarzowi między nogami. Dramatyczny brak myślenia jak na tak doświadczonego zawodnika.

Nie podał bo Salah to w pewnym stopniu egoista. Odkąd tu przyszedł to wiadomo, że nastrzelał masę bramek i asystował ale wiele razy nie widział lepiej ustawionego kumpla z drużyny tylko sam musiał kończyć. Nawet jak złapie formę w pewnym momencie to dla mnie latem jest po prostu do sprzedania i pora na nową jakość na skrzydle a nie przewidywalnego do bólu Salaha.

1 polubienie