23.02.2025 Manchester City - Liverpool

City nigdy nie można lekceważyć, mają swoje problemy, odpadli z LM ale dalej mają Haalanda i innych jakościowych graczy, na ich miejscu (ze stratą oczywiście dla nas) zmieniłbym bramkarza, Ederson nie jest dla mnie jakimś wybitnym golkiperem.

Nie zdziwię się, jak City włączy jakiś dziesiąty bieg i jeszcze będzie wicemistrzem Anglii. Dalej będą przychodzić tutaj topowi piłkarze, markę mają uznaną, można domniemywać, że będą grali w LM, co też jest jakimś czynnikiem decydującym o transferze do ich klubu. Dziwne, że tak szybko pozbyli się Alvareza, dobry gracz, czasem nie rozumiem ich ruchów.

Meczu nie wiem czy obejrzę ale chyba i tak będę śledził wynik na Livescore.

Jeżeli obrona zagra jak za najlepszych czasów, to można myśleć o wygranej - inaczej będzie ciężko. O ile samego Haalanda da się jakoś powstrzymać, tak jeżeli skupimy się na Norwegu a zostawimy Marmousha to może być wielki problem. Nie wiem w ogóle czy zagra Erling, ale wydaję mi się że tak, dlatego nie stracić bramki to już będzie wyczyn patrząc że w obronie nie gramy ostatnio za dobrze.

1 polubienie

Będzie 2:2, stawiajcie domy

Postawiłem 1000 zł. Trzymam za słowo.

5 polubień

Nie wiadomo, czy Norweg zagra. Ostatnio na ławce, może dzisiaj również. Mimo jego braku trzeba być skupionym i nie popełniać błędów, zwłaszcza przy wyprowadzaniu piłki. Plus dorzucić coś ekstra w postaci bramek :pray:

Bramki są niemal gwarantowane, biorąc pod uwagę że Salah praktycznie zawsze coś strzela albo asystuje przeciwko City. Tylko fajnie by było, gdyby miał z kim grać w ataku, tzn. żeby Gakpo był dostępny.

City ma tylko punkt straty do 5 i 6 miejsca nie ma opcji żeby w jakikolwiek sposób odpuścili mecz z nami bo zaraz będzie im grozić wypad z LM. Na pewno będzie to ciężki mecz tym bardziej, że nasza forma też jest daleka od idealnej. W związku z tym, że Arsenal się wczoraj wywalił na jape to remis biorę w ciemno.

2 polubienia

2 polubienia

Znowu to samo co z villa? Słabo. Liczyłem, że Diaz na skrzydle i Jote w ataku. Nie ma Haalanda. Będzie ciężko w obronie z tą 4 ofensywną city. Tam każdy szybki, zwrotny, Trent z Andym mogą zostać zakręceni.

Oby zaraz od 2 połowy wszedł Gakpo na skrzydło. Za kogoś najsłabszego z pomocników. Stawiam za Szobo.

Z drugiej strony Jota zaczynał z Wolves i Aston villa, więc pewnie już to mogłoby być za dużo dla niego. Nunez rozwalony psychicznie i dziś jak wejdzie to chyba tylko w jakiejś 80min przy pewnym wyniku aby naciskać obrone city, a dla Gakpo za wcześnie. Lepiej aby wszedł w 2 połowie

1 polubienie

Ciekawe zestawienie ataku, tak chyba jeszcze nie wychodziliśmy? Nowy napastnik to jak widać konieczność.

Szkoda że nie mamy LS… akurat na tego elektryka Uzbeka by się przydał

Jones znowu na lewej? Widać, że Slot nie ma już zaufania do Nuneza i Joty. Mógł dziś spróbować z Fede na 9 albo na lewej.

2 polubienia

LS wejdzie, gdy Dias już zmieni Kushanova :smiley:

1 polubienie

No i City bez Haalanda nawet na ławce :wink:

Ciekawa koncepcja Slota na trudniejszych rywali, rola Jonesa coś jak odwrócona rola Trenta z zeszlego sezonu, co widzieliśmy z AV, bedzie częsciej zageszczal środek pola a Diaz i Salah z większą swobodą w ataku. 4 ofensywni jeźdzcy apokalipsy na ławce.

1 polubienie

Za to KDB z Fodenem grają w środku, ofensywne mocno zestawienie

Dlatego też pewnie pomysł z Jonesem, który będzie zagęszczał środek pola. Szkoda tylko, że tu i tak najwięcej zależy od Gravena, który jest ostatnio totalnie bez formy, bo zajechany jak kuń nad Morskim Okiem.

1 polubienie

Trent vs Doku. Trent kupił bilet na karuzelę :slight_smile:

Gramy tak jak ostatnio. Sobosloj na fałszywej 9, a Diaz z Salahem po bokach, wiadomo. W środku pola trójka i tyle.

4 polubienia

Jones znowu na skrzydle musi grać. Oficjalnie można powiedzieć że Chiesa to najgorszy transfer w historii Liverpoolu

1 polubienie

Powiększanie przewagi nie jest w stylu Liverpoolu więc pewnie jakiś remis przegrana wpadnie, szczególnie że cały zespół jest bez formy. Mimo wszystko liczę na dobry mecz, może nawet Jones będzie przydatny. I niech ktoś wrzuci Trentowi do bidonu aviomarin.

2 polubienia