29.01.2025 PSV Eindhoven - Liverpool FC

Ekstraklasowa defensywa

Nie nudzi cię taka szydełka? Chłop co wchodzi daje coś extra. I zasuwa aż miło

2 polubienia

Macie swojego wojownika Endo :rofl:

Póki co przez 45 dał karnego i asystę. Czasami lepiej wstrzymać się z wyśmiewaniem kogoś. A może w ogóle nie warto wyśmiewać :smiling_face:

5 polubień

Niczego innego się po tym meczu nie spodziewałem, oby tak dalej :smile:

6:6? Why not

1 polubienie

W 45 minut stracić więcej goli niż przez 7 meczów Ligi Mistrzów XD

Robertson potwierdza, że jego czas na Anfield dobiegł końca. A gol na 2:2 to jest parodia Endo do spółki z sędzią.

2 polubienia

To się liczy jako asysta?

Andy czasu nie oszuka. Przyszły sezon (w roli zmiennika imo) powinien być jego ostatnim na Anfield. Potem pożegnać go z honorami jak na legendę przystało. No chyba, że jakieś pokirane zmartwychwstanie zaliczy.

A Endo to solidniak co najwyżej. Jak na standardy tego klubu to placek. Jednak mimo wszystko wyżej w hierarchii od Mortona. Kolejny trener chyba nie może się mylić co do tego, c’nie? Dla mnie jego ewentualny byt w kolejnym sezonie mógłby być umotywowany jedynie możliwością łatania różnych pozycji. Ale już chyba lepiej tego Hajto czarnego ściągnąć i nim ewentualnie łatać ŚO niż trzymać tu Endo w razie W. A do środka jeśli Bóg da może ktoś zawita w końcu…

Doprecyzuj. Chodzi Ci o stratę? Wina sędziego.

Nie śmieszne.

Najgorsze, że zwycięstwo Psv spycha Psg w miejsca 15-18…

Tak stracił piłkę i wpadła bramka przez to.
Co tu tłumaczyć?

1 polubienie

Czekam aż wytłumaczysz mi co w tym śmiesznego.

Rozrywkowy mecz, natomiast wynik do przerwy lekko niesprawiedliwy. PSV nie zasługuje na więcej, niż remis. Jednak fartowna bramka też liczy się za jeden. Akcje bramkowe mieli dużo lepsze od naszych.

McConnell bardzo dobrze operuje piłką, podoba mi się jego pewność siebie przy dryblingu. Chiesa miał swój udział przy obu golach. Fajnie, że w końcu widzimy go w meczu od pierwszych minut. Oby zagrał całą drugą połowę i pomógł nam wyrównać.

Na pewno stać nas na to, aby wywieźć punkty z Eindhoven.

2 polubienia

Wiem, że ten mecz wielkiego znaczenia nie ma, ale wszystkich odpowiedzialnych za defensywę w dzisiejszym meczu, to należałoby na taczce wywieźć.

1 polubienie

Plan na 2 połowę powinien być prosty - parafrazując klasyka - grajcie na Kaarsdorpa! On jest cienkiii!

Cyk druga żółta i można by było nimi pokręcić. Są w tym planie dwie luki. Pierwsza jest taka, że nie bardzo jest komu kręcić z przodu, bo jedyny Chiesa pewnie zaraz będzie zmieniony, a druga, że taki sam plan będzie miało PSV grając na Robertsona xD

1 polubienie

Gdzie wady? Może będzie jakiś ciekawy wynik :joy:

Józef Guardiola póki co poza Ligą Mistrzów. Ale koniec końców i tak to wygrają i awansują. Limit tragedii na ten sezon chyba już wyczerpali.

Śmiesza mnie jego umiejętności piłkarskie a właściwie ich brak. Jakim cudem on trafił do tego klubu to ja nie wiem

Już prowadzą.

Chłop z meczu na mecz wygląda coraz gorzej.

Na kolejnych Igrzyskach Quansah i Robertsonem mają podobno startować w pływaniu synchronicznym:

1 polubienie

macie może jakiś
link do meczu

Podoba mi się Elliott dzisiaj - wygląda jak lider na tle reszty. Chiesa też pokazuje, że mu zależy, czasami może nawet aż za bardzo, bo mógł podawać w tej jednej sytuacji.

Reszta raczej musi się bardziej postarać, zwłaszcza pozostałe dzieciaki.

Jak pokazuje aktualnie tabela ma jednak znacznie… Zwycięstwo Psv spycha Psg do miejsc 15-18, czyli teoretycznie możliwość gry z nimi w kolejnej naszej rundzie. I na co zdadzą się te nasze wygrane jak potem odpadniemy albo będziemy musieli grać mega trudny dwumecz… Los zdecyduje jak to będzie.

Gdy wszystko układa się po naszej myśli to oczywiście Nasi muszą wszystko spier…