Alexander Isak

Wow alez Ty jestes “mondry”. W każdym razie daze do tego, ze na razie to zadnej przewagi Isak w oczach kibicow LFC nie powinien mieć, bo co nas interesuja wystepy w innych druzynach…
NIe mamy pewności, czy on nagle zacznie strzelac i grać na najwyższym poziomie, ale widze, że “niektórym to trzeba powoli pisać, bo mają problemy z czytaniem” :stuck_out_tongue:

Nie mam żadnych problemów z czytaniem, miałem piątkę. Ale twoje porównania piłkarza, który zagrał dla nas 7 lat z piłkarzem, który rozegrał 8 meczy (niepełnych) to jakaś obstrakcja “mondralo”.

7 polubień

Gratuluje.
Po prostu odnoszę wrażenie, że kilka osób błędnie zakłada, że jak Isak grał dobrze wcześniej, to jest pewne, że będzie grał dobrze u nas. Moim zdaniem, należy brać pod uwagę też inne możliwości. Temu służył ten post, który chyba nie do końca zrozumiałeś, bo Twoja odpowiedz była strasznie niebłyskotliwa :slight_smile:

XDDDD
Znaki znaki znaki

3 polubienia

Fajnie sie rozmawia z gościem, który uważa Eliotta za top :laughing: jest się z czego pośmiać.

4 polubienia

To nic innego, jak próba hejtowania Isaka na siłę. Trzeba mu umniejszyć, pokazać jakim jest zerem i trzeba go porównać do piłkarza, który rozegrał dla Liverpoolu 160 spotkań.

Podbijam stawkę - w każdym razie co by nie porównywać Isaka ze Firmino, to na ten moment dla nas zrobił znacznie więcej Bobby.
Co więcej nawet regresujący Bobby był dużo bardziej przydatny, niż do tej pory Alexander.

Kto przebija?

Wy na prawde macie problem z logicznym rozumowaniem :smiley:

Co za dyskusja zryta. Nie ma co porównywać. Alex jest piłkarzem półka wyżej i mówi to gość który uwielbia Daniela. To co stu grał u nas to była poezja. Natomiast on nigdzie indziej sobie nie radził. Wszędzie był rezerwowym. U nas jego prime był wyborny ale krótki. Facet miał wszystko. Szybkość siłę technikę wizję i ta lewa noga. Tylko słabą psychikę. W biografii Gerrarda przeczytałem że oni w klubie często musieli go prosić żeby zagrał mecz lub stosować jakieś sztuczki psychologiczne bo Daniel wiecznie narzekał że go coś boli. To dość zabawne bo nawet na śmiesznych poziomach większość graczy gra mecze w których im coś drobnego dolega, ale na adrenalinie mecz się gra i kuruje do kolejnej soboty :joy:

Alex przez ten protest miał zaburzony cykl. Jak wszedł drużyna wyglądała fatalnie (nie przez niego tylko). On zresztą często pierwszy sezon w klubie miał średni.

Jednak to mega killer i jak nasza maszyna złapie rytm i fizyczność to będzie strzelał mnóstwo goli. Jestem tego pewny.

@Loku64 wszystko co napisałeś później jest prawda. Jednak 10 kolejka to baaaaardzzo zły czas na jakąkolwiek sensowną ocene. Szczególnie że wiedzieliśmy jak wyglądało jego lato. Po za tym napastnik to pozycja na której poziom gry reszty kolegów odbija się chyba najbardziej. Te czynniki sprawiają w mojej ocenie że nie ma sensu pisać na ten moment o isaku bo nadzwyczaj w świecie on tu nawet nie zagrał z ekipą i nie był w optymalnej formie a wypadł

Wcześniej można było to tłumaczyć młodym wiekiem i zmianą kraju. Teraz kosztuje nas to jeden rok z jego prime. Teoretycznie stracony rok kosztuje nas jakies 35 baniek pensja plus 1/6 kwota transferu - kontrakt na 6 lat :slight_smile:

W każdym razie mysl jaka chcialem przekazac, to jeszcze nic nie pokazal i na ten moment z perspektywy klubu to może Danielowi buty czyścić, kurczę na ten moment to jest totalną wtopą i praktycznie najgorszym transferem w historii.
Ten stan może się długo nie utrzymać, ale też nie chwalmy go za przeszłość w innych barwach :slight_smile:
Dajmy wykazac się w naszych, bo argument z poprzednimi klubami, w ogóle do mnie nie trafia, szczególnie po tym co pokazał u nas.

Jak na razie to ten Isak strzelil 2 gole w 9 meczach, a od miesiaca nikt go nie widzial na boisku, jednoczesnie kosztowal jedynie o 130m€ wiecej niz Sturridge. :rofl:

Jak dla mnie ma czas, nie ma co sie Isaka czepiac. Ale no opowiadaniu kocopołów i zakrzywianiu rzeczywistości mówimy nie. Przeciez bezstronni ludzie jak tu wchodza musza miec nieziemska beke z tego typu postow. xD

Stu byl swietnym transferem, dal naprawde duzo, zwlaszcza biorac pod uwage za jaka kwote do nas przyszedl. Majac takiego napastnika dzisiaj (o ile bylby zdrowy xD) ani Isak, ani Ekitike nie podnosiliby sie z lawki.

Fajnie gdyby Isak dawal cala kariere w Liverpoolu tyle co Stu w swoim najlepszym sezonie. Biorac pod uwage rzekomą (bo jeszcze u nas nieudowodnioną) klasę Isaka, jego poprzednie wyniki i cenę jaka zaplacilismy to to chyba powinno byc takie minimum w jego przypadku.

Jak kiedys wroci do gry i zagra z 8-10 meczy z rzedu to bedzie mozna go jakos lepiej ocenic bo na razie mamy gowniana probke do oceny jego gry i tyle.

@Edit

Taa o G+A mi chodziło dlatego 2 napisałem, sry.

1 polubienie

Strzelił jedną bramkę Sou

@unnamed moze o to chodzilo, ale napisal co innego, ta asysta to tez taka raczej przypadkowa :smiley:

1 polubienie

Strzelił jedną i raz asystował, pewnie o to kolędzie chodziło… 1+1 (2) w dziewięciu meczach

1 polubienie

No właśnie że tak powiem to jest sedno sprawy.
Wyczyny Isaka w poprzednich klubach to już historia a co będzie u nas to się dopiero okaże.

Taki Sancho np wyglądał w BVB jak młody Bóg a potem wiadomo co było.

Tak więc o tym czy transfer Alexa to flop czy top można moim zdaniem porozmawiać najwcześniej po zakończeniu tego sezonu.

Jakoś jak już wyżej pisałem nie bardzo wierzę w powodzenie tej misji ale obym się przyjemnie pomylił :blush:

1 polubienie

Panie Mietku, dwa to byłoby dobrze xD

TOP 10: Daniel Sturridge’s best Liverpool FC goals

To jest chyba składanka z 2 maks 3 sezonów. Ogólnie był sprytny, zwinny szybki i silny. Kontuzje go zniszczyły później. A, że śmiesznie biegał.. no proszę was. Isak to w wielu jego sytuacjach by się połamał o te swoje szczudła.

Stu w formie byłby realną alternatywną dla trio Mane Firo Salah. Niestety wtedy to już był schyłkowy Stu :frowning:

No i tata zawsze wie co powiedzieć. Najwyżej go oddamy do Al-Hilal i w rozliczeniu ściągniemy Darwizziego z powrotem do domu :star_struck: ( @osi :wink: )

1 polubienie

No właśnie o tym cała rozmowa, Isaka powinno się oceniać po jakimś czasie. Pół roku? Rok? A nie porównywać go już teraz z piłkarzem który był tu 7 lat :joy:

może niektórzy po prostu tęsknią za potykającym się o własne nogi, ale walczącym golleadorem Darwinem

8 polubień

Ale nie oceniam go całościowo, tylko dotychczasowe występy u nas. Po prostu pilem do tego, ze sie jedzie po Danielu i przedstawia Isaka jako kogoś lepszego, a na ten moment to musi sporo Isak poprawić, żeby osiągnąc status zbliżony do Daniela.
To wy na sile szukacie sensacji i przypisujecie, mi coś czego nie piszę.
Ja po prostu twierdzę, że dopóki nic u nas nie pokazał, to szanujmy osoby, co swoje zrobiły, a nie przekładajmy osiągniecia z innych klubów, ponad osiągnięcia u nas :slight_smile:

@Robertos ale wlasnie mijasz sie z tym, ze nie dla nas. Mnie interesuje co zrobil dla Liverpoolu nie dla Newcastle :slight_smile:

2 polubienia

No może właśnie by należało ocenić go całościowo. Status Sturridge’a? On mniej bramek strzelił w Premier League niż Chris Wood, który większość kariery spędził w Championship lub jeszcze niżej. Isak w 3 sezony wyrobił ponad 2/3 dorobku życiowego Anglika.

Co za dzbany Loku64,Aldor, CzerwonyBartek, że krytykujecie zawodnika swojej drużyny, której kibicujecie, w czasie kiedy chłopak dochodzi do sprawności meczowej, o formie nie wspominając. Oczywiste jest, że Isak to wybitny piłkarz i poza Haalandem najlepsza 9 ligi. Oczywiste jest, że wejdzie na topowy poziom (co z uwagi na nowy klub i ustawieni, konkurencje może mu zając nawet cały sezon). Ilość pierdolenia na forum zawodników (niemal wszystkich) jest porażający. A jak słyszę argumenty, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie albo każdy piłkarz ma swojego hejtera, to zaczynam rozumieć prezydenta Francji, który radził kiedyś polskim politykom żeby skorzystali z prawa do milczenia. Błagam nie zaśmiecajcie internetów tonami szlamu. Trochę szacunku.

Pptasiek standardowo wylew jakiś idiotyzmów niezwiązanych z tematem. XD

No, po prostu całościowo, skillowo świetny zawodnik. Niestety kontuzje zabiły jego kariere, a wcześniej w Chelsea wybory managerów. Stu nie chciał grać na skrzydle bo chciał grać bliżej środka w napadzie. Jak na razie Isak zupelnie nie przypomina Sturridge’a. Jak juz wspomnialem, ten kiedy gral to strzelal, ale nie bylo tego duzo bo czesto byl kontuzjowany. Natomiast chyba kazdy sie z tym liczyl, ze jest szklanką - sama cena byla bardzo promocyjna jak na takiego pilkarza, glownie ze wzgledu na fakt przerw w grze.

Tymczasem Isak moze i jest duzo kontuzjowany, ale za to nie strzela. xD

3 polubienia

Dziękujemy :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :face_blowing_a_kiss:

a spróbuj coś ptaszku napisać na Wirtza to będziemy pamiętać

2 polubienia