Alexander Isak

Trudno, pech i tyle, niech chłopak wraca do zdrowia, poradzimy sobie bez niego, a w styczniu może ruszymy po Semenyo i damy radę. Lepiej ta złamana noga niż ACL.

1 polubienie

Czyli tak czy tak ten sezon jest stracony dla niego. Szkoda, bo wydaliśmy tyle kasy na niego a trafia nam się jeszcze najgorsza wersja Isaka z kontuzjami… Pechowa ale jednak wypada. Wróci to i tak będzie powoli wprowadzany a i pewnie złapie jakieś urazy mięśniowe. Ale przynajmniej zacznie już przygotowania pod nowy sezon.

Lepiej złamana noga niż ACL, zszedł o własnych siłach więc to złamanie, może nie być tak poważne. Więc pewnie wróci jeszcze w tym sezonie. Nie mniej straszna szkoda, ale teraz pozostaje pytanie, czemu Totteham nie skończył z 3 czerwonymi kartkami?

7 polubień

Pewnie gdyby wczoraj był lepszy sędzia to opanowałby agresję Spurs. Niestety Brooks nie dał rady. Szkoda. Można było tego uniknąć. Na szczęście mamy Ekitike i teraz cała nadzieja w jego butach.

3 polubienia

Nie ma Isaka, nie ma Salaha, nie ma Gakpo. Teraz musimy polegać tylko na Eti. Wątpię czy Włoch dostanie pierwszy skład. Ew wcześniej wejdzie z ławki niż na ostatnie 5minut.

Jezeli potwierdzi sie informacja o zlamaniu kosci podudzia to trzeba niestety liczyc sie z tym,ze czas leczenia + rehabilitacja po nim zabierze z jakies 4-5 miesiecy co praktycznie oznacza koniec sezonu dla naszego napastnika :worried:

Dalej uważam, że brak czerwonej kartki, ba, w ogóle brak jakiejkolwiek reakcji kogokolwiek na wślizg łapiący nogę w kleszcze jest skandaliczny. Gdziekolwiek indziej na boisku taki wślizg to jest od razu czerwona.

3 polubienia

Pozytyw jest taki że nie ma uszkodzenia mięśni więc na dłuższą metę nie powinno się to odbić na jego dyspozycji. 3 miesiące i powinnien być gotowy.

Minus taki że w najgorszym okresie bo gakpo kontuzjowany a mo na wyjeździe. Arne ma wobec tego bardzo mało opcji ofensywnych na cholerni intensywny okres.

Ja jednak czuję że Alex będzie na koniec sezonu prawdziwą zmorą dla naszych rywali bo będzie świeży a że jest to prawdziwy kocur nie mam żadnych wątpliwości

1 polubienie

I te małpy stojące nad nim.. te Spurs jest paskudne.

Oczywiście zero kary dla zjeba, tak samo zresztą jak w przypadku poprzedniego idioty, który nam połamał zawodnika

11 polubień

Jednak wejście Pickforda to jest zupełnie inny level odklejki. Pickford skoczył nożycami na wysokości kolana w zasadzie bez żadnej intencji ataku na piłkę. Van der Ben jednak sunął tym wślizgiem dłuższą chwilę po ziemii z zamiarem zablokowania strzału. Wyszło ch*jowo, ale jednak wydaje mi się, że nie było to intencjonalne, brutalne działanie.

Złamanie to i tak o wiele lepsza opcja niż jakieś skręcenia stawów czy zerwania więzadeł/ mieśni/ ścięgien. Bo te to już lubią wracać tudzież powodują zmianę w obciążeniach innych mięśni czy stawów. A to z kolei ogólnie podnosi podatność na urazy.

3 polubienia

W pozytywnym wariancie, że to jakieś delikatne pęknięcie, to za te 3 miesiące pewnie będzie tak samo gotowy do gry, jak na początku sezonu. Przez jakiś czas będzie jednak unieruchomiony i niemal cała siła w podudziu będzie to zbudowania od nowa. To trochę zajmie, a z tym, jak spece od przygotowania fizycznego działają w tym klubie, że Isaka przez 3 miesiące nie byli w stanie przygotować, to się obawiam, że jeśli go w tym sezonie zobaczymy, to tylko by pozbierał trochę minut.

1 polubienie

Niestety, ale za ile by nie wrócił, czy będą to 2 miesiące czy 4, to należy to traktować jako koniec sezonu dla Isaka. Po takiej kontuzji znowu będzie musiał wrócić do formy (której dalej nie odzyskał od początku sezonu) i rytmu meczowego, a na wiosnę prawdopodobnie nie będzie już okazji by dawać mu regularne szanse kosztem rozegranych zawodników bo sezon będzie w kluczowym momencie. Chyba, że znowu by wypadł Gakpo, Salah i Ekitike.

Prawdopodobnie wracając np. w marcu dostałby trochę minut z ławki i może kilka spotkań w wyjściowym składzie, ale dla zawodnika szukającego w momencie powrotu, już od roku formy, to niespodziewałbym się by dawał coś ekstra. Może strzeli przy dobrym wietrze kilka bramek w ostatnich kolejkach jako joker, ale chyba możemy powiedzieć, ze dobicie do chociażby 10 bramek na wszystkich frontach zaczyna wyglądać na nierealne. A w związku z tym można uznać, ze dla takiego zawodnika jest to sezon całkowicie do zapomnienia.

Trzeba liczyć, ze jak wróci to już kontuzje przestaną go nękać, że odpocznie w wakacje (oby Szwedzi nie awansowali na Mundial) i że w końcu przepracuje okres przygotowawczy. Wtedy, z odrobiną szczęścia, będziemy mogli mieć w końcu napastnika za którego zapłaciliśmy 125 milionów funtów.

1 polubienie

co to jest kość podudzia? bo tam są dwie, jedna w zasadzie średnio potrzebna, więc i czas rehabilitacji w 3 miesiacach powinien sie zamknąć.

Wiesz akurat na tej lekcji biologii uważałem :joy: ale w ten sposób pisano dotychczas o tej kontuzji a więc nie moja wina.

Akurat syn przed laty miał “na szczęście” złamaną kość promieniową a nie łokciową o której mówi się, że jest ważniejsza i trudniejsza do zagojenia-taki przykład.

Nie wiem jak jest z Isakiem.

Mógłbym na przyszłość prosić o rozmywanie takich zdjęć? Od czasu kontuzji Cisse stałem się pod tym kątem bardzo wrażliwy.

Sorry, to zdjęcia z X, nie moje. Chociaż fakt, wejście Pickforda przy fakcie, że mam naderwane więzała w obu kolanach boli w oczy mocno, bo u Isaka tak samego złamania nie widać poza tym, że kretyn go w kleszcze złapał i powinien za to MINIMUM 3 spotkania odpocząć od gry (zwierzęta z londynu, które nie potrafią zaakceptować prawidłowo danej czerwonej kartki i jeszcze podburzane przez idiotę trenera).

1 polubienie

Nie miałem zamiaru Ciebie krytykować tylko zwyczajnie zwrócić nam wszystkim uwagę, że ludzie mają różny próg tolerancji na takie sytuacje.
Forum umożliwia rozmycie obrazków (opcja jest pod plusikiem), więc nie wymaga to wysiłku:

3 polubienia

Chyba nie wszystko się da ;d próbowałem oba wrzucić w blurowanie i dupa.

Wystąpił błąd: Żądany URL lub źródło nie mógł/mogła zostać znaleziony.

Spoiler dałem i twój obrazek skopiowałem prawym kopiuj obrazek i dało, chyba, ze z http bezposrednio to jest
image

1 polubienie

Isak już po operacji kostki i złamanej kości strzałkowej. Jest szansa że zagra w tym sezonie