A ja właśnie się pospieszyłem. Zauważyłem błędy w składzie po pierwszych 3 kolejkach i wykorzystałem przerwę na repki na dziką kartę już. Wziąłem też Isaka zaraz po info o transferze do nas bo widziałem, że liczba “Transfer in” szybko rośnie i obawiałem się wzrostu ceny.
Też trochę sie obawiam wzrostu ceny dlatego miałem nadzieję że dużo graczy nie zrobi tak jak ty
No ale życzę nam wszystkim zeby gral i strzela juz od 1 meczu to bede zmuszony go kupić troche wczeniej żeby na derby juz byl w moim składzie:)
Jestem prawie pewnym, że Isaka w pierwszym składzie zobaczymy dopiero 23 września w meczu carabao cup. Nie wyobrażam sobie, żeby wyszedł w tej formie fizycznej na taki Everton czy Atletico
Myślę że regularnie zacznie grać w pierwszym składzie dopiero w październiku. Te 3 tygodnie września miną mu na adaptacje i powrót do rytmu meczowego po tym jak prawie 4 miesiące nie grał
Przyszły król strzelców już trenuje z drużyną
Nadal trudno uwierzyć, że jest z nami.
Właśnie oglądałem przywitanie Isaka i van Dijka i to jest totalna abstrakcja. Niby człowiek wie niby już się oswoił ale jak widzę takie rzeczy na własne oczy to kopara opada z wrażenia. Oni już nie będą ze soba walczyć na boisku tylko pracować razem na wspólne konto. Mówi się że życie to nie FIFA ale ten transfer jest jak wyciągnięty z gry.
Oglądasz takie zdjęcia i nie możesz uwierzyć, że Isak będzie tu grał. Uczucie mi towarzyszące to jakby Torres przeszedł reinkarnację i pojawił się znów w koszulce Liverpoolu z całą świadomością jakie umiejętności posiada.
Mieć jednego z najlepszych napastników premier league po swojej stronie to jednak wow. I Alison będzie spokojniejszy, i nasi stoperzy. Adaptacja w zespole powinna pójść znakomicie, znają się jakiś czas, Alexander deklarował przejście TYLKO do nas więc to coś znaczy. Będzie fajny sezon ![]()
![]()
Isak i Haaland to obecnie najlepsi napastnicy w PL. Trochę inna charakterystyka, ale obaj są wybitni w tym co robią. Fajnie gdyby dostał jutro chociaż 5 minut w końcówce.
Pełna zgoda, tylko Alex ma większy wachlarz umiejętności. Haaland za to głod. W mojej ocenie erling jak złapie przeciwnika który sobie z nim fizycznie nie radzi to jedzie z nim równo dlatego ma tak dużo meczy z 3,4, 5 bramkami. Natomiast jak ma rywala równorzędnego tak jak np lfc to często jest skrajnie bezbarwny mając po kilka kontaktów w meczu. Z kolei Alex ma tak szeroki wachlarz umiejętności że jest w stanie każdego obrońcę wykończyć. Nigdy nie widziałem napastnika który tak dużo problemów sprawiał vvd. Oczywiście ocenimy po sezonie może dwóch, ale na tym etapie kariery isak>haaland.
Ciężko porównywać Isaka i Haalanda. Obaj mają inny styl gry. Poza tym jednak Isak nie grał w tak topowym klubie jak Norweg. W tym sezonie to pewnie Haaland strzeli więcej goli. Alex nie zagrał żadnego meczu w tym sezonie, będzie musiał wrócić do rytmu meczowego i odnaleźć się w nowym zespole. Trudno mu będzie taką różnice
Powiem tak, niech jeden i drugi nagrzmoci bramek. Życzę sobie i nam, żebyśmy się emocjonowali walką o króla strzelców do ostatnich kolejek. Bo Hochland na pewno strzelał będzie dużo. A jeśli Isak spełni pokładane nadzieje, to będzie z Norwegiem kruszył kopie o to który lepszym napastnikiem.
Ile Isak strzeli bramek według was w obecnej kampanii Premier League?
- 0-9
- 10-15
- 16-20
- 21-25
- 26-30
- 31-35
Rozumiem, @Flymf, że jako naczelny czarnowidz forum, dałeś te 30 goli ironicznie? ![]()
@Flymf zanim wejdzie na wysokie obroty i Arne da mu grać pełne mecze, to minie dużo czasu i może być za późno, by zrobić te 30 goli. W przyszłym sezonie możliwe, ale w tym nie.
Myślę, że ze względu na stracone ostatnie miesiące bez faktycznego treningu to raczej zakręci się bliżej 10 goli, jeżeli oczywiście będzie przy tym zdrowy.
Nie, uważam że akurat Isak wraz z Leonim to będą jedyne udane transfery w letnim okienku. Isak to napastnik kompletny który gdy tylko odzyska kondycję będzie strzelał na zawołanie. Myślałem nad wyborem także jednej opcji niżej tj. 21-25 ale wiem że Szwed ma wszystko żeby te 25+ strzelić w samej lidze.
Pewnie już zagra kilka minut z Evertonem i już wtedy strzeli gola, w derbach, w swoim pierwszym meczu jak przystało na klasowego napastnika który zrobi tutaj karierę. Chyba nie muszę przypominać który zawodnik zrobił coś podobnego? Reszta to już historia.
Co musi zrobić Ekitike, żeby przekonać fanów w Polsce, że był to dobry transfer?
Za okolice 100 baniek, to chyba regularnie musi trafiac do siatki albo asystować
Jak nie uzbiera 35+ w kanadyjce we wszystkich rozgrywkach to szału nie będzie.
Na ten moment widać, że jak przeciwnik dobrze broni, to ma spore problemy z zaistnieniem na boisku, drugi mecz z rzędu został po prostu stłamszony.
Jak Isak wejdzie do drużyny to też pewnie będzie inny pomysł na Ekitike, bo raczej Isaka na ławie nie będziemy trzymać.
Jeszcze do tego Gakpo ponoć dostał 250k tygodniówki, więc chyba go naławie trzymać nie chcemy. Mamy 4 zawodników 200+ zarabiających z przodu, plus CHiesa 150k. Trochę się rozrzutni zrobiliśmy ![]()
Ekitike to będzie i jest bardzo przydatny zawodnik, jako jedyny wczoraj nie był totalnie bezbarwny w ataku. Ale to nie jest profil Isaka, Szwed to topowa 9, a Ekitike to trochę ktoś w stylu Firmino, bardzo się cofa do rozegrania.
No ja właśnie takich nie widziałem. Jedynie co mają podobne do gabaryty. Już przed przyjściem do nas opisywano Ekitike jako dobrze rozgrywającą 9. Newcastle też widziało Ekitike jako wsparcie do Isaka, a nie zastępstwo.