Alexander Isak

Powyższe wciąż nie wyjaśnia dlaczego @Flymf uważa już teraz transfer Ekitike za nieudany.

Mnie to w ogóle bawi że po 4 kolejkach niektórzy wydają już opinie kto się sprawdzi a kto będzie niewypałem. Na razie trzeba się cieszyć bo wygraliśmy 4 mecze pomimo nie najwyższej formy i ewidentnego braku zgrania. W zeszłym sezonie zagraliśmy świetną jesień, dobrą zimę a na wiosnę brakło sił… być może w tym roku szykujemy lepszą dyspozycję właśnie na drugą część sezonu

1 polubienie

Dziwne. Sporo jutubowych analityków stwierdziło że Isak i Ekitike to bardzo podobne, wręcz bliźniacze do siebie profile 9. Były też opinie że po co kupować dwóch podobnych do siebie gości.

Mnie ciekawi czy spróbujemy jakiś mecz z Ekitike na lewej.

Chłop dobrze sobie radzi z piłką przy nodze, a wczoraj pokazał przekładanką, że potrafi coś więcej niż Gakpo i jego zejście do środka i strzał.

Tak czy inaczej dzięki Isakowi Slot będzie mógł coś w końcu kombinować w ataku oprócz już standardowej trójki.

Na pewno ciągnie go na tą lewą stronę i jak będzie Isak w formie, to jakoś będzie trzeba dać grać Ekitike, nie tylko jako zmiennikowi.

A wątpie żebyśmy rezygnowali z gry skrzydłami, więc obstawiałbym, że będziemy oglądać Ekitike na skrzydle niedługo

Przyjście Isaka zdecydowanie zwiększy ilość naszych opcji ofensywnych. Lewe skrzydło Gakpo/Rio/Ekitike, napad Isak/Ekitike (albo obaj). A jeszcze jest Chiesa. Możliwość rotacji i zmiany ustawienia, nieprzewidywalność. A Slot jest trochę bardziej chętny do zmian w ustawieniu w trakcie meczu od Kloppa.

3 polubienia

Isak ma być nasza nowa gwiazda. Ekitike z kolei jest jeszcze graczem który się ciągle rozwija. Wejście na świetne i napewno będzie też rotowany na lewym skrzydle

Mam nadzieję że nie zagra z Evertonem, bo Tarkowski już by się ślinił że może wjechać w jego nogi :melting_face:

Obstawiam że najwcześniej w październiku, on nie trenował odkad sezon skończył więc teraz jest na tym etapie na którym byli zawodnicy gdy wrócili z wakacji. A biorąc pod uwagę jego podatność na kontuzje nie ma co ryzykować.

1 polubienie

Slot potrafi reagować jeśli widzi że coś nie idzie

Trenował indywidualnie. Ja wiem, że to nie jest taki poziom wytrenowania organizmu jak u reszty graczy ale nie można mówić, że nie tykał piłki przez całe wakacje.

1 polubienie

Ciekawe czego to może dotyczyć. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni i dziś zadebiutuje :folded_hands:

Isak zacznie wchodzić do składu na dniach, Slot wyjaśniał jaki mają pomysł na wdrożenie Aleksa. Nie chce go wpuszczać na 5-10 minut w każdym meczu tylko na dłuższe okresy, ale co drugi mecz.

Z Atletico pewnie wejdzie na koncowe 20-30 minut, może później na połówkę ze Świętymi lub CP.

Nie wydaje mi się, żeby zagrał i z Atletico, i z niebieskimi drwalami.

Wychodzi na to, że zacznie od pierwszej minuty i zagra połówkę :star_struck:

1 polubienie

Jeszcze po meczu nikt nie walnął tu posta, a chłop naprawdę miał udany debiut.

Niby długo nie trenował odpowiednio, a sobie wchodzi w nowy zespół i w każdym dotyku, dryblingu, strzale widać jakość.

Do tego pierwszy wspólny mecz z Wirtzem, a już widać , że będą potrafili grać na klepkę.

Nastawiałem się na gorszy występ, ale miło się zaskoczyłem i on może znacznie szybciej wskoczyć do podstawy niż nam się wydawało, choć na Everton bałbym się go dać nawet na 5 min :rofl::rofl::rofl:

4 polubienia

Ten pierwszy strzał dla mnie to taki poziom osiągalny tylko dla topowych zawodników, szkoda, że to nie wpadło.

W każdym razie mając przy sobie dwóch obrońców, od razu tylko przyjęcie ze strzałem miodzio, aż zapachniało Ferdziem :sweat_smile:

1 polubienie

Pierwszy mecz Isaka za nami. Biorąc pod uwagę sytuację Isaka, jego braki treningowe i brak zgrania bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Widać klasę piłkarską, ale i pracę dla drużyny.

Przede wszystkim Alex jest w grze w różnych fazach budowania akcji, nie jest po prostu ‘9’, a zawodnikiem kreującym grę. Umiejętność gry ma jeden kontakt, wspolpraca z Wirtzem… wygląda to bardzo ciekawie w perspektywie całego sezonu.

Ktoś tutaj wspominał, że z Isakiem rozkręci się bardziej Wirtz i dzisiaj widać było, że z Isakiem powinien znaleźć zrozumienie w grze.

9 polubień

Isak, Wirtz i Salah w jednej chwili na boisku. I to w jednej drużynie! A to niby Real Madryt miał budować Galacticos 2.0

2 polubienia

Pierwsze pół godziny nie było go na boisku ale potem zaczął sie pojawiać, co w debiucie i po kilku miesiącach praktycznie bez grania w piłkę nie wygląda tragicznie. Najważniejsze że wygrywamy, forma może przyjdzie później :slightly_smiling_face:

Przez pierwszy kwadrans zastanawiałem się, czy Arne nie pospieszył się z wprowadzeniem Isaka do gry, zagubiony, trochę drewniany.
Ale z każdą minutą wyglądał coraz lepiej, widać niesamowite umiejętności piłkarskie, ale i łatwość gry kombinacyjnej.
Jak przyjdzie zgranie z Flo i resztą ekipy to nasza ofensywa będzie (oby) nie do zatrzymania.

1 polubienie