Kpiną jest bardziej to, że pod każdym newsem i postem dotyczącym naszej kadry, odbywa się regularny płacz dotyczący naszych transferów, mimo, że okno transferowe poza Wyspami otwiera się od 1 lipca. Wszyscy są wściekli na ten sezon, w tym na FSG, ale takiego lamentu nie było na tej stronie jeszcze nigdy.
@Raf To nie jest kpina, tylko uzasadnione wku** fanów. Jeśli taka sytuacja miałaby miejsce po raz pierwszy, to każdy by na to przymknął oko. Tymczasem, FSG pokpiwało sprawę z transferami już od kilku dobrych okienek, więc ten wku** kibiców, co zrozumiałe, narastał i dalej narasta. Sytuacja z Bellinghamem to już w ogóle przelała czarę goryczy i stąd emocje i duża niecierpliwość wśród fanów, do której wszyscy mają prawo i realne podstawy. Mnie takie reakcje na forum, choć być może czasami męczące, kompletnie nie zaskakują - to jest po prostu skumulowana reakcja fanów po kilkuletnim cyrku w wykonaniu FSG. W tym wypadku nie ma znaczenia fakt, że okienko w Europie zaczyna się 1 lipca. Przecież jak Cię ktoś z czymś potężnie wk****, to nie opanujesz w sekundę emocji - to normalne
A co, mamy się przyzwyczaić? To nie mem “first time”. To wielka piłka.
Taka mała uwaga - może warto temat przenieść do działu Kadra?
Fajnie to wygląda w małej gierce. Zobaczymy jak w meczach będzie operował
No spokojnie, nic na tym filmiku nadzwyczajnego nie pokazał Podał z 2 razy i tyle Gdyby to zrobił jakiś Thiago czy Henderson to by nikt się tak nie zachwycał Ale tak już jest, jak przychodzi nowy gracz do klubu, poda prosto czy strzeli ładną bramkę na treningu to jest pisanie jaki to nie będzie kozak, a później wylewamy swoje wypociny Przyjdą mecze wszystko zweryfikuje
Alexis(Macca,Gary, gdyż takie przydomki dostał na zgrupowaniu😂) wyrasta na faworyta Kloppa.
Jak zaprezentował się nasz nowy nabytek w ostatnim spotkaniu ? Ktoś podzieli się swoją opinią?
Raczej anonimowo, jednak nie ma co za wiele po takim sparingu wymagać. Też zapewne trenuje ciężej niż zwykł do tej pory
W Singapurze będziemy mieli do czynienia z klarowaniem się pierwszej 11tki, więc i tam poziom i tempo już będą mniej wakacyjne, po tych meczach będzie jako tako można oceniać nowe nabytki
Kończy się powoli preseason, więc można wyciągnąć jakieś wnioski z gry Maca i generalnie muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony:
To jeden z tych zawodników, którzy dysponują dużą jakością w wielu elementach swojej gry. Podoba mi się jego walka o piłkę, jego podejście do pressingu i pracy na boisku- przynajmniej w tym co widzieliśmy w tych krótkich sparingach.
Pokazał się z kilku fajnych podań, odbiorów i przytomnych interwencji- a przy tym rzucony jest po wielu różnych pozycjach.
Czy to będzie nasz nowy KDB? Absolutnie nie , ale taka skuteczna, jakościowa i lepsza wersja Giniego? Trzeba na to liczyć- bo umiejętności ma duże.
Widać u niego jakość. Bardzo dobra technika, dobrze prowadzi piłkę, sporo widzi, od razu stara się pchać akcje do przodu. Wydaje mi się, że jak będzie miał obok typowego DM, który odciąży go z części zadań defensywnych to będziemy mieli turbo kozaka w pomocy.
Ja też jestem zadowolony, chociaż wolałbym, żeby był zluzowany z zadań defensywnych. Potrzebujemy 6 na wczoraj.
Bardzo udany debiut. Miła odmiana od betonowego środka. Taką piłkę jaką zagrał do Salaha, to może Henderson w prime timie by posłał. Będziemy mieli ogrom pociechy z Alexisa, jak tylko ktoś go zluzuje z zadań defensywnych.
O ile Klopp nie skrzywdzi kilku graczy wystawiając ich na nie swoje pozycje to będziemy mieli sporo pociechy z nich. Pozostaje tylko ALE … Po prostu brakuje odpowiednich graczy na odpowiednie pozycje.
Mac Allister zagrał fajnie, co mógł to blokował, przecinał i zaliczył asystę drugiego stopnia. Jednak wierzę, że ma o wiele więcej do zaoferowania.
Wiadomo ile będzie pauzował za tą czerwień?
Zagra z AV?
3 mecze będzie pauzował, no chyba że się odwołamy i anulują karę - co jest mało prawdopodobne. Będzie dostępny na 24.09 na mecz z West Hamem.
Wątpię, że trzy mecze, nawet bez odwołania. Faul nie był brutalny, a tylko za takie są 3 mecze pauzy, ogólnie za czerwoną są dwa.
Nie. Za każdą bezpośrednią czerwoną są 3 mecze.