Alexis Mac Allister

Miał świetne wejście w zespół, ale od jakiegoś czasu nie jest w formie. Nie ma zastępstwa, czyli typowej 6 i Mac musi się tam kisić. Niestety, ale im dalej w sezon tym będzie gorzej.

Gra na nieswojej pozycji i te straty biorą się z ofensywnych nawyków Maca. Grając wyżej możesz bardziej ryzykować z podaniem, grając niżej musisz być bardziej ostrożny. Trudno to wykorzenić i Mac nigdy nie będzie 6. Obyśmy doczekali momentu, kiedy zostanie uwolniony.

Przecież z Tuluza zagrał „na swojej pozycji” w pierwszej połowie i moim zdaniem lepiej na DMie.

Głupie gadanie „nie jego pozycja”. Może w wątku o Nunezie napiszemy po następnym pudle ze to nie jego pozycja i może on by chciał grać na boku obrony. Gra zawodnik tam gdzie widzi go manager.

Co za bzdura. Idąc tą logiką, Klopp może zacznie wystawiać Alissona na prawym skrzydle, a Salaha na bramce. Przecież mają grać tam gdzie widzi ich trener. Walić lata szkoleń i nabierania nawyków na danej pozycji. Wywalić całą taktykę oraz indywidualne predyspozycje psycho-fizyczne piłkarzy. Po prostu wpuśćmy 22 facetów na boisko i niech każdy biega jak tam mu się podoba.

Futbol totalny!

Przecież każdy wie, że jeśli Alisson w ataku to tylko na ‘9’ :smile:

Alexis na 6 ma pewien sens, bo mamy dzieki temu kolejnego kreatywnego gracza w pomocy, dodatkowo Mac Allister ma niezłe statystyki defensywne, odbiera sporo piłek.

Ale Pirlo i Alonso też nie byli typowymi DM a jednak byli wyborni na sowich pozycjach

1 polubienie

Alonso nie był typowym ŚPD, tylko był cofniętym rozgrywającym, który miał obok siebie typowego ŚPD w postaci Mascherano.

3 polubienia

Mea cupla. Faktycznie zapomniałem o tym jegomościu

Nie wiem gdzie o tym napisać, więc wybrałem temat naszego Argentyńczyka który uczestniczył w tym meczu.

Brazylia 0-1 Argentyna. Na trybunach kompletny chlew:
https://x.com/_igorrodrigues/status/1727128435720601717?s=20

Martinez atakujący policjantów(!):
https://x.com/dmn7781/status/1727127815693521247?s=20

De Paul z symulką sezonu i Joelinton z czerwem:
https://x.com/xKGx__/status/1727155839688208591?s=20

Messi zaczepiający Rodrygo:
https://x.com/lebrazill/status/1727143790425538622?s=20

Podsumowując, cyrk na kółkach. Kolejny raz Argentyńczycy utwierdzają mnie w przekonaniu, że to najbardziej zj…a reprezentacja na świecie. Nadal pamiętam co wyczyniali na mundialu, ile symulek, ile aroganckich zachowań (Messi vs. van Gaal, Martinez wielokrotnie, Romero), ile karnych z niczego, a ile przy tym z jednej strony płaczu, z drugiej agresji, a z trzeciej głupich uśmieszków. Banda pajaców.

Teraz de Paul znowu pokazuje że jest śmieciem, gość trzyma Joelintona przez pół minuty, a jak ten się chce od niego odczepić to udaje że dostał w twarz :rofl: trochę karma dla Joelintona, bo kilka razy w tym sezonie powinien był wylecieć, ale sędziowie w Anglii są dla niego pobłażliwi, ale jeżeli te barany z gwizdkiem dalej będą nagradzać tego typu żałosne zachowania to ja się nie dziwię, że futbol zmierza tam dokąd zmierza.

Żenująca ekipa i oby na następnym mundialu odpadli w grupie.

1 polubienie

Żałosny team który wygrał kupiony mundial. A Messiego nigdy nie lubiłem. Dobrze że niedługo już nie będę go oglądał w tym sporcie.

Jeden z nielicznych, który może być zadowolony ze swojego występu dzisiaj. Oprócz niezłej gry w odbiorze przepiękne trafienie.

1 polubienie

Ta piłka poszła jak kiedyś po strzale Roberto Carlosa.

Sądząc po jego uśmiechu na koniec meczu to raczej nic poważnego. Pewnie jakieś mocniejsze stłuczenie.

1 polubienie

Rozcięta skóra na kolanie, szybko się zagoi.

Wczoraj coś mało kontaktów z piłką zaliczył. Mniej niż Jones, a grał wyraźnie dłużej.

O proszę, a kogo my tu mamy?

9 polubień

Nasze wunderwaffe środka pola :heart_eyes:

Czyli jednak będzie do dyspozycji już z Newcastle. Świetna wiadomość!

4 polubienia

Świetnie, że wraca. To po jego podaniu Jota zdobył karnego.

Świetny mecz dzisiaj. Czyści na 6 + daje dużo do przodu.

7 polubień

Dobry mecz Maca i nie zrobił niczego głupiego.

Wyglądał dzisiaj jak pitbull spuszczony ze smyczy, agresywny doskok, świetny timing, wulkan energii w środku pola, znakomite podania. Z przyjemnością oglądało się jego grę.

5 polubień