Zgadzam się w 100% trochę brakowało naszym agresji na początku meczu, a gracze Bournemouth wyglądali w tym elemencie znacznie lepiej, ale Alexis pięknie czytał grę, mnóstwo przechwytów do tego spokój i dobry przegląd pola. Gdyby nie Diogo MOTM
Jako, że lubie sobie czytać czasem kanonierków w przeciwieństwie do devilpage, bo tu jeszcze można się czegoś sensownego dowiedzieć i podyskutować. Tak, jeszcze 3-4 dni temu pisali że Macca to niewypał kij z tym że nawet nie gra na swojej pozycji i szczerze kosztował grosze na dzisiejsze standardy.
Ja za to mam od początku odmienne zdanie. Dla mnie jak Macca wrócił po kontuzji to pierwszy komentarz: “on spokojnie mógłby grać w Manchesterze City”. To jak przyjmuje piłkę to jak nią operuje i jak podaje to jest klasa światowa. Jest trochę niedoceniony, a był jednym z podstaw sukcesu Argentyny na MŚ.
Ludzie go nie doceniają bo jedyne co było widowiskowe, to jego gol z dystansu. Nikt nie zwraca uwagę na to jak przejmuje piłkę, bo nie jest to spektakularny wslizg czy wybicie. Za to ma świetne przyspieszenie i odbiór niczym Kante. Może nie ma zmysłu przewidywania jak Fabinho czy Endo, ale oczekiwać tego od gracza który grał często za napastnikiem i nosi numer 10 na plecach? Świetny to jest piłkarz i gra co raz lepiej z dnia na dzień
Wczoraj był doskonały.
Mac jest bardzo niedoceniany, może dlatego, że był Z Brighton, może dlatego, że obok niego w kadrze biegał Messi i bardzo mocno promowany Enzo, a w mojej opinii gra lepiej od Enzo i na Mundialu też grał. Enzo też jest fantastycznym piłkarzem, tylko w mojej opinii Mac jest jednym z najwszechstronniejszych pomocników w lidze. Nominalnie to ofensywną 8 gdzie grywał wcześniej na 10-tce, a teraz trochę się uczy nowej pozycji i z każdym meczem jest lepszy. Ostatnio nie dość że świetnie grał w defensywie to bardzo dużo daje w ofensywie z tej pozycji. Na pewno to zaprocentuje w przyszłości, a jego podania i elegancja w grze to coś pięknego. Nie potrafię za bardzo wymienić jego wad, prawdopodobnie najbardziej kompletny pomocnik z naszej kadry. Który co prawda miał swoje problemy, ale widać że to już za nim. Teraz czekać na powrót Szobo i dołożyć TAA.
Zgadzam się w 100%. To tak jak Alisson, nie trzeba machć rękoma jak pajac i po interwencji się klulać 15 razy żeby być dobrym bramkarzem. Mac na prawdę daje radę i mimo wzrostu wydaje się być silniejszy od rywali coś jak David Silva na DMie. On wczoraj jako jedyny zagrał na top poziomie całe 90 minut, gole strzelali napastnicy ale Alexis jest ojcem chrzestnym tego zwycięstwa.
Mac Allister przyponina nieco Thiago - swobodą techniczną, umiejętnością gry z rywalem na plecach, jednak nie ma irytujących wad Hiszpana - nie spowalnia gry, nie robi zbędnych kółeczek, zwodów, wszystko podporządkowane jest drużynie i płynności gry. I do tego potrafi dołożyć znakomitą asystę czy gola.
Czekam na powrót Endo, żeby zobaczyć jak radzi sobie w dłuższej perspektywie Mac na ‘8’, gdy na DM gra Japończyk.
Niewypałem to mogą być: Havertz, Fabio i Jesus. I w dużej mierze przez nich są na miejscu w którym są xD.
Macca nie gra genialnego sezonu, nie jest jeszcze w swojej najlepszej dyspozycji, ale gra bardzo solidnie, miewa naprawdę bardzo dobre występy i w dodatku tak jak piszesz - nie gra na swojej nominalnej pozycji, a i tak sobie radzi.
Mac Allister mi wygląda na nowe wcielenie Bernardo Silvy, tylko dopiero będzie to widoczne gdy będzie grał na swojej pozycji, czyli zdecydowanie bliżej bramki.
Mac nosi fortepian na którym gra drużyna. To on niósł Argentynę do mistrzostwa, a teraz poniesie Liverpool do mistrzostwa. Genialny zawodnik. Uwielbiam graczy tego typu.
Jakby tutaj przyszedł w lato ten pieprzony Caicedo to z miejsca byłaby to może nie najlepsza pomoc w Europie [Real topka], ale myślę tak top3/4/5 na pewno. Dlatego Brighton miało najlepszą pomoc w Europie, bo mieli zawodników idealnych do podwójnego pivota, a my mamy tylko jednego. Żaden z obecnych zawodników nie umie grać obok Mac Allistera, nawet ta imitacja DMa czyli Endo tego nie potrafi.
Już nie przesadzajmy z tą najlepsza pomocą Brighton xD. Ale fakt jest taki że stworzyli tam dwóch kozaków. Klopp jeszcze to poukłada tak jak być powinno.
Albo grałby taką samą kupę jak w Chelsea
I jeszcze Bissouma był
On w tej fatalnie zarządzanej Chelsea gra (przeważnie) solidnie. U nas grałby dwa razy lepiej
Ktoś wie co z Maccą? Zwykłe wolne czy jakiś uraz?
Grał ostatnio sporo i w świetnym stylu, więc i nie ma co ryzykować i dostał wolne według dostepnych informacji, aby nie podejmować zbędnego ryzyka.
Mac Allister has been in top form since his return from injury, producing arguably his best performance in a Reds shirt against Bournemouth last weekend.
However, Jurgen Klopp will have to cope without his Argentinian maestro for their FA Cup fourth round matchup against the Canaries - with Anfield Watch understanding that the decision has been made to omit him from the squad so not to aggravate a minor injury problem.
Ok dzięki za info. Szukałem i szukałem ale nic nie mogłem znaleźć odnośnie jego nieobecności.
No niestety jednak przed chwilą Klopp na konferencji pomeczowej wspomniał, że Macca ,coś tam poczuł delikatnie", i że ma nadzieję na jego występ w środę. Oby to nie było nic poważnego.
Njlepszy mecz Maca w czerwonej koszulce i najlepszy obecnie pomocnik Liverpoolu
Mac jest ostatnio w super formie, dzisiaj też znakomity mecz. Świetnie czytał grę, atakował przeciwnika we właściwych momentach, mnóstwo razy atak Chelsea rozbijał się o niego i bardzo dobrze rozgrywał. Klopp mówił, że Mac Allister może grać na szóstce i widać, że tak faktycznie jest.