Klopp też był zadowolony ze składu. Co mają mówic, skoro wiadomo, że i tak nie zrobimy tylu transferów co trzeba.
Chyba na rozmowie o pracę z FSG pierwsze pytanie jakie się dostaje to
jakbyś odpowiedział na pytanie “czy jesteś zadowolny ze składu”?
Bo pada ono średnio co druga konferencję, szczególnie w momentach, jak wpadną jakieś kontuzję, albo w trakcie kolejnych przespanych okienko
No i co udowodniłeś? Że Walker się lepiej zestarzał? Że może lepiej przez lata dysponowali jego siłami?
Zauwazcie że pozycja bocznego obrońcy zużywa się najszybciej w poważnej piłce. Tacy gracze jak a cole, maicon Marcelo dosłownie chwilę po swoich 30 urodzinach robili mega zjazd. Tylko we Włoszech można to trochę wydłużyć bo tam się bardzo głęboko broni.
Jeżeli wyjdzie robertson za swoim skrzydłowym wyżej oddali się od stopera i jeśli ten skrzydłowy uprzedzi go będzie mial mnóstwo przestrzeni aby go minąć. Będzie on też mógł wykorzystać przestrzeń za plecami i wyjść na prostopadła.
Jeżeli się formie tak jak nasz szkot to skrzydłowy będzie dojeżdżał do pola karnego i będzie mógł uderzać lub wrzucać bez większych przeszkodą tka jak przy pierwszym golu. Niestety to jedyna pozycja na boisku na której nie da się braku gazu w jakikolwiek sposób nadrobić. U innych złodzieje się to wcześniej u innych później, ale u robbo to już trwa
W sumie z tym wszystkim sie zgadzam, chodzi mi tylko o to ze Robbo od dluzszego czasu nie dojezdza i nalezalo juz zima chociazby kupic Kerkeza zeby z takim PSG nie odpasc. Znowu zabraklo tak niewiele by byc wielkim…
Będę to cytował w pozostałych tematach, szczególnie fsg…
Masz rację, ale nikt topowy nie chce opuszczac klubu w połowie sezonu. Dodatkowo pewnie potrzebowałaby chwilę na adaptację i aklimatyzację. Ja wiem że nam się wydaje że tu biegasz przy linii i tam biegasz przy linii, ale to troche bardziej skomplikowane. Sam kerkez powiedział że w zimie nie odejdzie