Co myślicie ? Ja im dołożył tsimikasa w zestawie
Co myślicie ? Ja im dołożył tsimikasa w zestawie
Robertson vs TAA w derbach Madrytu XD
Za żadne skarby. Robbo to idealna dwójka, która nadal będzie naciskać na Kerkeza i nie da mu łatwo pierwszego miejsca. Tsimi to może naciskać spłuczkę od kibla. Ryzwalizacja musi być, więc ręce precz od Szkota.
Ale On ponoć sam chce tam iść.
Pewnie nie będziemy robić mu problemów, jeśli zechce odejść. A czy zechce? To jest też ostatni dzwonek, by na nim zarobić, bo za rok kończy mu się kontrakt i trzeba będzie podjąć decyzję, czy go przedłużamy i na jakich warunkach, biorąc pod uwagę, że najprawdopodobniej będzie mu przeznaczona rola rezerwowego. Z tego też względu, jak będą negocjacje nowego kontraktu, to podwyżki nikt mu nie zaproponuje.
Natomiast posiadanie go i Kerkeza to byłaby fajna opcja na przyszły sezon. Tsimikas w tym sezonie pokazał, że nawet na dwójkę jest za słaby. Mało grał, a przecież okazje ku temu były, bo Robertson nie rozgrywał swojego najlepszego sezonu i przydałoby się go częściej wymieniać, chociażby po to, by Szkot mógł nabrać trochę świeżości.
Szczerze? Mam nadzieje, że odejdzie. Nie chcę widzieć zasłużonego piłkarza który zalicza degrengoladę z meczu na mecz. Casus Milnera czy Giniego pokazuje, że niektórzy piłkarze odeszli zbyt późno i mocno nadszarpnęli swojej reputacji.
A Robertson był naszym najgorszym zawodnikiem w lini obrony i przyczynił się do utraty wielu goli. I ja po prostu nie chcę patrzyć jak staje się co raz słabszy.
Jeżeli faktycznie odejdzie to żałuje że nie mogliśmy go godnie pożegnać w ostatniej kolejce na Anfield.
Dziadek dał z siebie wszystko, teraz już tylko będzie zjazd w dół, powinnismy sprzedac go w pakiecie z Tsimikasem i za ta dwoje kupic kogos kto bedzie mogl zagrac na LO i ŚO
Plotki o Kerkezie były już dużo wcześniej. Robertson widać nie chce być zmiennikiem, więc już pewnie dawno wiedział, że prawdopodobnie odejdzie z klubu. W ostatniej kolejce nie było za bardzo miejsca na inne pożegnania, ego nr 12 było zbyt duże i wszystko musiało się kręcić wokół niego. Andy swoje najlepsze lata zostawił na Anfield, całe życie na wyspach, chce pograć w pierwszym składzie i Hiszpania to na pewno kusząca opcja dla niego. Będzie też kolejna drużyna więcej do wspierania w rywalizacji przeciwko białym szczurkom.
I tu pojawia sie Hato
Kolejna sytuacja win win. Jeśli nasza legenda zostanie i będzie wspierać kerkeza jako zmiennik to uważam że będzie to jedna z najlepszych jeśli nie najlepiej zabezpieczonych LO w lidze.
Jeśli postanowi odejść to klub powinnien zarządzać kwoty w okolicy 20 milionów i pożegnać legendę z należytym szacunkiem. Wtedy klub powinnien spróbować z hato. Jako zmiennik kerkeza mógłby też łapać minuty na stoperze. Jego cena jest w okolicy 35 m z doniesień medialnych.
Dodałbym jeszcze Hendersona. Akurat Gini to odszedł w dobrym momencie…
Robertson to jeden z tych ostatnich z wiernej gwardii Kloppa. Osiągnął co mógł ale widać że z sezonu na sezon jego forma obniża się. Myślę że jego odejście będzie na rękę obu stronom. Klubowi zapewni dodatkowe fundusze plus zwolnienie sporej tygodniówki, Atletico dostanie nadal bardzo dobrego i doświadczonego zawodnika. A kibice zapamiętają Andy’ego tylko z najlepszej strony
Dużo głosów jest za sprzedażą Andiego, kto zatem miałby być zmiennikiem Kerkeza?
Na razie jeszcze nie kupiliśmy Kerkeza
Przygarnac ze 40 milionow za walecznego Szkota i wytransferowac Kostasa a w ich miejsce Milos + …ktos sie na pewno znajdzie
Jak odejdzie Szkot to Grek zostanie. Nie kupią dwóch LO w jednym okienku. Chyba, że będą liczyć na Gomeza to może i odejdą oboje, ale to jest tykająca bomba.
Naszym drugim celem jest hato. I teraz pytanie czy lepiej wchodzić w sezon z 22 l i 19l dla których będzie to pierwszy sezon w klubie a dla jednego pierwszy po za Holandia? A co jak kerkez początkóowo źle się zaadaptuje? Wejdzie hato?
Przypomnę że choć robbo nie prezentowała się wybornie to nie przeszkodziło to nam zdobyć mistrza. Być może na zmiennika powinniśmy mieć Carlosa albo Maldiniego