Ile? Ło panie. Jakby się udało 8-10 to byłby sukces.
(Widzę nawet 40 w którymś poście… Uau
)
Ile? Ło panie. Jakby się udało 8-10 to byłby sukces.
(Widzę nawet 40 w którymś poście… Uau
)
Pamiętajmy, że Robbo ma 31 lat i jego główne atrybuty to były wydolność i motoryka, które u niego strasznie opadły. Do tego pozostał mu rok kontraktu 15 mln to byłby sukces, 20 byloby cudotworstwo ![]()
No cóż… osiem lat w klubie to sporo. Wydobyty za “grosze” ze spadkowicza, Hull City, Andy Robertson najlepsze lata gry spędził w Liverpoolu, z którym wygrał WSZYSTKO. Teraz, gdy skończył 31 lat, naturalnie ma prawo do nowych wyzwań.
Ja początkowo miałem taką cichą nadzieję, że Robertson po transferze Kerkeza pozostanie jednym z liderów szatni i tym samym będzie doświadczonym backupem na lewej stronie defensywy, ale jak wiadomo, Robbo to jest ambitny typ i pewnie nam zaraz wyfrunie.
Jeśli puścimy Robertsona, to musimy koniecznie zachować Tsimikasa i to nie dlatego, że jest jakiś wybitny, a bardziej dlatego, że jest u nas “zaaklimatyzowany”. Zmiany i przebudowa są dobre, ale nie możemy też od razu wszystkiego wywrócić “do góry nogami”, żeby nam się ten balans nie rozjechał.
Jemu chodzi o zaklepanie dłuższego kontraktu na stare lata niż ambicje. Gdyby był ambitny to powiedziałby, że zaciska zęby i walczy o pierwszy skład z Kerkezem.
Kwestia podejścia. Jeśli wie że z racji wieku i inwestycji rywal będzie premiowany to nie chce ciepłej posadki na ławce. Przecież jeśli zaczeka rok to dostanie większy kontrakt z kartą na ręce
Ale drugiej takiej propozycji jak Atletico może za rok już nie mieć… fajna opcja dla niego pod względem drużyny i sposobu w jaki grają i życia na stare piłkarskie lata - Madryt, słoneczko
Ciekawe kto da 32 letniemu Robertsonowi więcej niż 160k tygodniowo w funtach. Gdyby grał chociaż na tyle, ile zarabia, to można by się o takie wnioski pokusić. Mimo ogromnego szacunku, Andy zwyczajnie stracił wiele na jakości, a co za tym idzie przydatności.
Andy chce atletico. Grałby w połowie ligi, a u nas się uważa że na ławkę nie wystarcza. Myślę że to spora przesada. Tak obniżył loty to oczywiste jednak dalej jest lepszy niż grek który był rezerwowym u nas ostatnie lata.
Nie sądzę że atletico chce zapłacić za niego kilka milionów i dać mniejszy kontrakt niż za rok z karta na ręku
Robertson wyrobił sobie irlandzkie obywatelstwo, co pozwala mu grać w ligach w krajach będących członkami UE bez zabierania miejsca dla obcokrajowców. Szkoda. Liczyłem na backup w postaci Robertsona w tym sezonie.
Znaczy się zostaje.
Przed sezonem zastanawiałem się czy go Liverpool sprzeda, ale Atletico dawało za mało kasy, więc dogra sezon i za rok się pewnie żegnamy.
Super. Ważna postać w szatni + jako zmiennik lepsza opcja niż Tsimikas
Najlepszy wybór. Szkot to posiadacz ogromnych jaj, tylko Milner miał większe w ostatniej dekadzie, i powinien być wicekapitanem od dawna, a nie dawać ją Arnoldowi. Opaska gwarantuje, że Robbo zostanie z nami, a to świetna wiadomość, bo Kerkez będzie miał faktycznego rywala, a nie grecki worek treningowy.
Nope, Kerkez nie będzie miał rywala. Na przestrzeni sezonu Szkot nie będzie żadnym wyzwaniem dla Węgra.
Szkot oficjalnie nowym wice. Świetny wybór! Klopp zrobił spory błąd dając ją Trentowi, ale Slot naprawia ten błąd.
Co jak co ale Salaha zasługuje na wice kapitana.
Miałem wrażenie, że wice kapitanem zostanie osoba, która jednak będzie też podstawowym filarem wyjściowej XI. W związku z tym naturalnym następcą wydawał się Mo.
Robbo powoli piłkarsko będzie odchodził w cień, ale pod względem osobowości i charakteru z pewnością jest dobrym wyborem. Kto wie, może takie wyróżnienie pozwoli mu wznieść się na wyżyny swoich umiejętności również i na boisku, kiedy sytuacja będzie tego wymagać.
VVD to wiadomo prawdziwy przywódca z krwi i kości idealny kapitan. Co do vice dla mnie Salah, Robertson czy Alisson każdy mógłby być z nich padło na Szkota i dobrze.
Gościu ma 31 lat. 31. Jeżeli ogarnie dupe dalej będzie kotem. Jest niekwestionowana legenda klubu nie wiem czy nie jest najlepszym LO w historii tego klubu, Liverpool miał wielu wybitnych LO . tutaj niektórzy twardo go chcą się pozbyć albo posadzić w głębokich rezerwach . Patrząc co gra kerkez to chce się tsimikasa oglądać a nie tylko Andyego
Dobra decyzja. Robbo jest oddany klubowi i z tego co wiadomo to bardzo dobrze wpływa na atmosferę w szatni. Ale szkoda, że nie Mo. Mo przynajmniej ma pewny skład i jest chodzącą legendą klubu.