Andrew Robertson

Ile? Ło panie. Jakby się udało 8-10 to byłby sukces.

(Widzę nawet 40 w którymś poście… Uau :smile:)

2 polubienia

Pamiętajmy, że Robbo ma 31 lat i jego główne atrybuty to były wydolność i motoryka, które u niego strasznie opadły. Do tego pozostał mu rok kontraktu 15 mln to byłby sukces, 20 byloby cudotworstwo :sweat_smile:

2 polubienia

No cóż… osiem lat w klubie to sporo. Wydobyty za “grosze” ze spadkowicza, Hull City, Andy Robertson najlepsze lata gry spędził w Liverpoolu, z którym wygrał WSZYSTKO. Teraz, gdy skończył 31 lat, naturalnie ma prawo do nowych wyzwań.

Ja początkowo miałem taką cichą nadzieję, że Robertson po transferze Kerkeza pozostanie jednym z liderów szatni i tym samym będzie doświadczonym backupem na lewej stronie defensywy, ale jak wiadomo, Robbo to jest ambitny typ i pewnie nam zaraz wyfrunie.

Jeśli puścimy Robertsona, to musimy koniecznie zachować Tsimikasa i to nie dlatego, że jest jakiś wybitny, a bardziej dlatego, że jest u nas “zaaklimatyzowany”. Zmiany i przebudowa są dobre, ale nie możemy też od razu wszystkiego wywrócić “do góry nogami”, żeby nam się ten balans nie rozjechał.

8 polubień

Jemu chodzi o zaklepanie dłuższego kontraktu na stare lata niż ambicje. Gdyby był ambitny to powiedziałby, że zaciska zęby i walczy o pierwszy skład z Kerkezem.

Kwestia podejścia. Jeśli wie że z racji wieku i inwestycji rywal będzie premiowany to nie chce ciepłej posadki na ławce. Przecież jeśli zaczeka rok to dostanie większy kontrakt z kartą na ręce

Ale drugiej takiej propozycji jak Atletico może za rok już nie mieć… fajna opcja dla niego pod względem drużyny i sposobu w jaki grają i życia na stare piłkarskie lata - Madryt, słoneczko

1 polubienie

Ciekawe kto da 32 letniemu Robertsonowi więcej niż 160k tygodniowo w funtach. Gdyby grał chociaż na tyle, ile zarabia, to można by się o takie wnioski pokusić. Mimo ogromnego szacunku, Andy zwyczajnie stracił wiele na jakości, a co za tym idzie przydatności.

1 polubienie

Andy chce atletico. Grałby w połowie ligi, a u nas się uważa że na ławkę nie wystarcza. Myślę że to spora przesada. Tak obniżył loty to oczywiste jednak dalej jest lepszy niż grek który był rezerwowym u nas ostatnie lata.

Nie sądzę że atletico chce zapłacić za niego kilka milionów i dać mniejszy kontrakt niż za rok z karta na ręku

2 polubienia

Robertson wyrobił sobie irlandzkie obywatelstwo, co pozwala mu grać w ligach w krajach będących członkami UE bez zabierania miejsca dla obcokrajowców. Szkoda. Liczyłem na backup w postaci Robertsona w tym sezonie.

uważam, ze jest to dobry wybór. Robbo nigdy nie odpuszcza i ma status legendy. Duzo udziela sie w szatni i jest barwną postacią. Nastepnym kapitanem Mac Allister.

7 polubień

Znaczy się zostaje.
Przed sezonem zastanawiałem się czy go Liverpool sprzeda, ale Atletico dawało za mało kasy, więc dogra sezon i za rok się pewnie żegnamy.

Super. Ważna postać w szatni + jako zmiennik lepsza opcja niż Tsimikas

7 polubień

Najlepszy wybór. Szkot to posiadacz ogromnych jaj, tylko Milner miał większe w ostatniej dekadzie, i powinien być wicekapitanem od dawna, a nie dawać ją Arnoldowi. Opaska gwarantuje, że Robbo zostanie z nami, a to świetna wiadomość, bo Kerkez będzie miał faktycznego rywala, a nie grecki worek treningowy.

5 polubień

Nope, Kerkez nie będzie miał rywala. Na przestrzeni sezonu Szkot nie będzie żadnym wyzwaniem dla Węgra.

1 polubienie

Szkot oficjalnie nowym wice. Świetny wybór! Klopp zrobił spory błąd dając ją Trentowi, ale Slot naprawia ten błąd.

1 polubienie

Co jak co ale Salaha zasługuje na wice kapitana.

1 polubienie

Miałem wrażenie, że wice kapitanem zostanie osoba, która jednak będzie też podstawowym filarem wyjściowej XI. W związku z tym naturalnym następcą wydawał się Mo.

Robbo powoli piłkarsko będzie odchodził w cień, ale pod względem osobowości i charakteru z pewnością jest dobrym wyborem. Kto wie, może takie wyróżnienie pozwoli mu wznieść się na wyżyny swoich umiejętności również i na boisku, kiedy sytuacja będzie tego wymagać.

VVD to wiadomo prawdziwy przywódca z krwi i kości idealny kapitan. Co do vice dla mnie Salah, Robertson czy Alisson każdy mógłby być z nich padło na Szkota i dobrze.

3 polubienia

Gościu ma 31 lat. 31. Jeżeli ogarnie dupe dalej będzie kotem. Jest niekwestionowana legenda klubu nie wiem czy nie jest najlepszym LO w historii tego klubu, Liverpool miał wielu wybitnych LO . tutaj niektórzy twardo go chcą się pozbyć albo posadzić w głębokich rezerwach . Patrząc co gra kerkez to chce się tsimikasa oglądać a nie tylko Andyego

3 polubienia

Dobra decyzja. Robbo jest oddany klubowi i z tego co wiadomo to bardzo dobrze wpływa na atmosferę w szatni. Ale szkoda, że nie Mo. Mo przynajmniej ma pewny skład i jest chodzącą legendą klubu.