Dawaj @josif , składaj papiery a mnie bier na asystenta. Uefa C mam, damy radę
A tak poważnie, mam nadzieje, że to był ostatni mecz Brendana w roli trenera Liverpoolu. My nie mamy wgl pomysłu na grę. Idzie jeden gracz do pressingu, reszta stoi. Gdzie jakaś chociaż szczątkowa kompaktowość w defensywie? W ofensywie wygląda to trochę lepiej ale też bez szału, ataki są pchane. Katastrofa
Śmiać mi się chce z tych tabunów ekspertów od statystyk, tabelek, analiz, xG i innego tego typu pomocnego, ale nie decydującego crapu.
To czynnik ludzki jest decydujący. Tutaj leży pies pogrzebany. FSG i pion sportowy mógł sobie miesiącami analizować tabelki, ustawienia, grę 4 obrońców, mogło im się wszystko w Slocie zgadzać, ale jak widać osobowościowo, jak KAŻDY holenderski trener, nie umie w kryzysy, nie umie zarządzać ludźmi, nie umie inspirować, on nawet nie umie się wściec i wylecieć za kartki.
Czekam na jakieś przełomowe info, że Jurgen Klopp wraca przynajmniej do końca sezou. Ten klub musi odżyć.
We need to change from doubters to believers.
Puściłem sobie po meczu świetny materiał, który przypomina mi dlaczego jest tylko jeden sensowny wybór managera, jeśli ma ktoś przejąć ster na tym etapie sezonu.
To jest typowe podsumowanie twojego myślenia. Topowi bo sa drodzy? Topowi bo dobrze grali w innych drużynach ale razem nie pasują do koncepcji taktycznej. Można kupić dwoch napastników dolozyc wirtza który dubluje pozycję z Szobo i zostawić sobie dwoch skrzydłowych? Funkcjonować duetem gomez Konate gdzie żaden nie ma zdrowia. Nie potrafić kupić środkowego obroncy do rywalizacji z dwojka podstawowych stoperów tylko robić cyrk z Guhie i budować zespół od tyłu zawodnikiem który miał przyjsc w ostatni dzien okienka? Sprzedac Diaza i nie kupić nikogo w jego miejsce? Doprowadzając do sytuacji że nasz atak wygląda jak skład towarowy z węglem. Kupić dwóch ofensywnych bocznych obrońców a nje zadba o balans wcsrodku pola?
Slot dał ciała ale wedlug informacji on jest trenerem a dxial sportowy jeet odpowiedzialny za transfery. Kiedy było okienko większość tutaj dostawała orgazmu bo przychodzily głośne nazwiska. Mało kto widział zagrożenia. Salah od pół roku kopał sie po czole. W tamtym sezonie był cud. Dlatego ze Konate byl w formie i nie nial dużych problemów zdrowotnych. Dlatego pozycja obroncy była wzmacniana kosztem kilku milionów euro.
Chciałem tylko przypomnieć że kryzys to trwa od lutego od meczu z PSG w Paryżu - wygranego ale prawda taka że zagraliśmy koszmarnie i gdyby nie mecz życia Alissona to by było 4-0. Od tamtej pory gramy bez pomysłu, chaotycznie i niemrawo. Slota po prostu ta praca przerosła i nie ma się co czarować że coś się zmieni. Zarówno nowe nabytki nie potrafią się odnaleźć ale też starsi stażem zawodnicy grają słabo. Jak wytłumaczysz koszmarną formę Konate? Albo kopiącego się po głowie w każdym meczu Salaha?
On nic nie wyciąga z poprzednich spotkań. Przecież my nie mamy żadnego pomysłu na akcje ofensywne. Nie mówiąc nawet o tym jak gra nasza obrona.
Dostajemy 4 bramki od PSV. W ataku też nieporadni. Oddaliśmy 27 strzałów, ale nawet jakbyśmy strzelili więcej niż pokazywało xG to i tak byśmy nie wygrali. A chłop dokonuje dwóch zmian. I to jeszcze wpuszcza Isaka, który nic nie gra, a Chiesa wchodzi przy stanie 1-3 na 15 min. Gdzie Rio? Gdzie Nyoni? Czemu nie zmienimy formacji skoro nie mamy obrońców? Czemu gra Kerkez a nie Robbo?
Beton. Beton i kilo kamieni. On tutaj nic już nie osiągnie. Zaczniemy pewnie w końcu grać lepiej, ale to pewnie będą przebłyski indywidualne, bo niemożliwe, żeby tacy artyści jak Salah, Wirtz czy Isak cały sezon grali piach.
Juve pogoniło -Tudora dzień po porażce tak popołudniu w poniedziałek, w takim razie licze że czwartkowy wieczór będzie ostatecznym terminem rozwikłania tej hiper katastrofy w postaci pseudo trenera Arne Slota.
Miała być w zeszłym roku potrójna korona, to z małym opóźnieniem jest:
Trenerska potrójna antykorona 2025:
-położył zespół fizycznie
-położył zespół taktycznie
-położył zespół mentalnie
Pisałem ostatnio, że to istna niesprawiedliwość, że Klopp i betonowy Arne mają tyle samo tytułów Premier League na koncie. Od dziś uważam, że nawet Brendan bardziej zasługiwał na tytuł z nami, niż Holender…
Ciekawe w jaki sposób działają kontrakty trenerów. Czy np. w każdym momencie trenerzy mogą go zerwać płacąc kasę, a tak naprawdę to płaci klub, który go chce.