Arne Slot

Chłop postawił w tym sezonie na bicie rekordów. Trzeba mu przyznać, że idzie mu to całkiem nieźle.

Brendan miał Mignoleta na bramce a w obronie słabnącego Aggera, starego Toure, Sakho i Skrtela. A na bokach Johnsona i Flanagana. Nie ma się co dziwić że straciliśmy 51 bramek w tamtym sezonie :sweat_smile:.

1 polubienie

Ktoś pamięta przy jakim bilansie wyników FSG wywaliło Rodgersa???

2 polubienia

Ale ja autentycznie kochałem ten zespół Brendana z sezonu 13/14. To był powiew nadziei, że może stać się coś pięknego. Nie udało się wtedy i był to koniec tego projektu, bo zabrali Brendanowi 70% umiejętności zespołu i wiadomo było, że tak to się skończy. Natomiast zaczynali w zupełnie różnych miejscach i bardziej doceniam Brendana niż Slota. Bo Brendan skończył gdzieś w tym samym miejscu, w którym zaczynał, a Slot skończy w miejscu dużo gorszym niż zaczynał. Nawet jeśli po drodze było momentami pięknie. W obu przypadkach.

5 polubień

Salah jest w takim wieku ze moze porostu przestal dojeżdżać do tego poziomu. Niestety z zawodnikami w tym wieku i takim obciążeniem trxeba bylo to brac pod uwagę prxy planowanych transferach. Od co najmniej dwóch sezonów powtarzam ze pn musi miec zmiennika który może wejść w jego buty a nie statyste. Jak to mówiłem to byłem wyśmiany. Właśnie dwumeczu z PSG pokazało że ten polkarz jeet bardzo potrzebny. Ponieważ salah nie ma dynamiki i nie potrafi wugrywac dryblingów. Podobna sytuacja z van dijkiem gość też może schodzić z pewengo poziomu i nie powinien grac co trzy dni i nie niec zamiennika.

Konate to ciekawy przykład pilkarza. On pierwszy sezon zagrał w tym klubie jako pełnoprawny zawodnik pierwszego składu. Zazwyczaj kontuzję powodowały ze on gral gdzies w połowie spotkań. Teraz ywgalda jakby potrzebował tlenu. Jego rywal to Gomez gosc nie gra a ma problemy zdrowotne.

Ludzie ja nie twierdzę ze slot nie dał ciała z okresem przygotowawczym ale to nie kest tak że nowy trener szybko postawi tą drużynę na drogę swryjnch zwycięstw. Aktualnie mozemy sie czarować ale mamy fatalnie zbudowany skład jako całość. Tego nie weźmie trenera z najwyzszej półki bo oczekiwania są ogromne ale ciezko mu będzie zastąpić weteranów bez nowych transferów.

1 polubienie

@Czarodziej

Ja bym chętnie poprowadził ale jestem w sobotę już zajęty :joy:
Ale gdyby nie i jednak mógłbym to na boisku nie pojawiliby się na bank Konate,Kerkez Jones, Gakpo a Mo musiałby zapierdalać w defensywie a jak nie to ławka.
I Chiesa w przypadku niedostępności Hugo a na 150 % żaden “patyczak”

A i kapitanem zostałby Andy z jajami a nie Virgil machający łapami.

Miał 3-3-2 w lidze.
To Arne ma ostatnio 1-0-6 xD

Salaha ze Slotem wywieźć na wielbłądzie do Arabii na zamiankę z Panem Simone Inzaghim i idziemy po LM. Rezygnujemy ze skrzydeł, gramy duetem Isak-Ekitike niczym Martinez-Thuram. Kerkez-Frimpong(Bradley) wahadła, dokupujemy dwóch środkowych obrońców zimą. To takie proste.

Zajęty jestem, jutro muszę psa wyprowadzić..

1 polubienie

Dopisałbym do tej listy sukcesów parę punktów:

• nie wkomponował żadnego nowego zawodnika w zespół (nawet Mamardashvili wygląda jak ciało obce, choć to najmniej rzuca się w oczy, Chiesą gardzi, Kerkez nie wie, co się dzieje, z Frimponga taki PO, że ostatni mecz zagrał na skrzydle, Ekitike też ciało obce, ale na plus, Isak nie wie, co i jak ma grać, a Wirtz do tej pory zastanawia się, kto się przebrał za Arne i rozmawiał z nim o wizji gry przed transferem do LFC)
  • żaden junior się nie rozwija (Ngumoha najlepiej wyglądał w pre-seasonie, potem coraz słabiej, aż w końcu nie jest w stanie minąć własnego cienia)
  • każdy zawodnik zalicza regres, niektórzy dramatyczny
    • Qansah wybitny nie był, ale został skreślony po jednym meczu
    • Elliott został skreślony od początku i nawet jak był na ławce, to rzadko kiedy wchodził na boisko
    • Nunez jaki był to był, ale nawet po dobrym meczu wracał na ławkę kosztem słabego rok temu Joty
    • o graczach z tego sezonu nawet szkoda pisać, bo po co człowiek ma się dobijać
  • zamienił najlepiej pressujący team w najgorszy
  • pomyliło mu się, że obronę to miał złamać w przypadku przeciwników, a nie naszą własną
  • niektóre osoby w sztabie znalazły się tam z przypadku albo na takiej samej zasadzie, jak Gakpo w pierwszym składzie
  • odeszliśmy od dziękowania w rzędzie publiczności po meczu - coś, do czego Jurgen przykładał dużą wagę i chciał, aby to stało się klubową tradycją
  • creme de la creme: zamienił kibiców z believers w doubters…

–-

“Ale wygrał mistrzostwo… Dajmy mu jeszcze czas” - powiedzą ostatni naiwni. Jedyny czas, jaki betonowy Arne powinien otrzymać, to czas na spakowanie swoich rzeczy i zwolnienie gabinetu.

@CzerwonyBartek

Pamiętam to doskonale. Mówię o tym, że Brendana sezon wicemistrzowski, gdzie otarliśmy się o tytuł - jak na okoliczności i skład, jakim dysponował - był dużo trudniejszym osiągnięciem, niż ubiegły sezon w wykonaniu Slota. I za Brendana do pewnego momentu się jednak rozwijaliśmy. A u Arne jest równia pochyła i z tygodnia na tydzień coraz gorzej.

@boczeklfc

“Salah jest w takim wieku ze moze porostu przestal dojeżdżać do tego poziomu…”

Wstrzymajmy się z jechaniem po Salahu. Gdyby Mo odstawał od reszty zespołu, można by pokusić się o takie wnioski. Ale tu piach grają absolutnie wszyscy - a to systemowy problem, a nie chwilowy zjazd formy pojedynczego zawodnika. Sztab “zepsuł” nam całą drużynę.

1 polubienie

Może zgłoś swoją kandydaturę, jak to takie proste…

Ej Panie, nie zapominaj jakie pożegnanie Stevenomi zafundował wesoły Brendzio. I on też miał swojego Isaka po sezonie konia xD

moja lista marzeń to tak:

1. Klopp
  2. Zidane
  3. De Zerbi
  4. Josif
  5. Gerrard
  6. Papszun
  7. Loku64
  8. Zenek Martyniuk & Edyta Górniak
1 polubienie

On zepsuł nie tylko sezon przygotowawczy ale i całą drugą połowę poprzedniego sezonu. Daj już spokój. Mac Allister też grał jak piłkarz najwyższej klasy przez długi czas a ostatnio wygląda totalnie przeciętnie. Nie mów mi że nagle wszyscy stracili formę przez losowe zdarzenia i zbiegi okoliczności.

2 polubienia

Jestem ciekaw jakby też nasza gra wyglądała gdyby nie pechowa kontuzja Leoniego, miałby teraz wiele szans do wykazania się bo dyspozycja Konate jest tragiczna

kurde szkoda mi Slota, polubiłem go bardzo w poprzednim sezonie i przykro mi się patrzy na ten downfall bo wątpię że jest to tylko i wyłącznie kwestia jego trenowania. Ostatecznie jednak to on poniesie pełne konsekwencje. Chciałbym żeby jakaś część mnie jednak nadal wierzyła

Ja chciałem przypomnieć… jako jeden z niewielu otwarcie pisałem o konieczności zwolnienia Slota już po pierwszej porażce z Crystal Palace.

Gdyby to się stało, może nie musielibyśmy się dzisiaj martwić o przegranie sezonu i brak awansu do lm

Sorry, ale to już odleciałeś totalnie.
Myślisz, ze przy takiej grze i wynikach 19latek z Włoch prawie bez doświadczenia na sensownym poziomie, by cokolwiek zmienił?

1 polubienie

No nie mogę się doczekać kiedy tego amatora wywalą, ja bym chciał jednego z dwóch: Xavi-Fabregas

Ja rozumiem wkurzenie wynikiem grą i postawną drużyny, ale za dużo by tu pisać i rozumiem spekulacje na temat zwolnienia Arne , też nie będę się rozpisywał ale myślę że mecz z West Ham będzie jego ostatnim jak przegra , wątpię żeby go jutro zwolnili , ale zastawia mnie jedno , co większość kibiców widzi w Negelsmanie? Serio on ma być tym lekarstwem ? Dla mnie to jest przereklamowany trener który nie poradził sobie w wielkim klubie a w dodatku reprezentacja Niemiec też nie gra jakoś zachwycająco , więc nie rozumiem jarania się niemcem , chyba że ktoś mnie oświeci

Żaden Nagelsman, żaden Gerrard. Tu musi przyjść ktoś z doświadczeniem i charyzmą. Ktoś który weźmie za mordę całe to towarzystwo, bo w dupach im się poprzewracała po zdobyciu mistrzostwa. Arne i cały sztab mają za uszami, ale zawodnicy na boisku też odpieprzaja niezły cyrk