Arne Slot

“Czy się stoi czy się leży £400,000 się należy” - nigdzie nieopublikowane słowa Salaha w jednym z wywiadów do których nigdy nie wyszedł :wink:

7 polubień

Tak wybrałem akurat te dwa przykłady ale pokazywały one , że Slot ma jakiś zmysł taktyczny, umie zarządzać meczem i umie w zmiany. Wychodziliśmy często na drugą połowę jak zupełnie inna drużyna i odwracaliśmy wyniki. Potem to wszystko prysło i Slot z drugiej połowy sezonu nie przypominał tego Slota z pierwszej. Przestał zmieniać, przestał próbować i totalnie wszystko zabetonował. Dopóki dobrze graliśmy to to się jakoś broniło jednak z czasem każdy widział spadek jakości. Został rozczytany i wyszło, że w sumie w swoim wachlarzu taktycznym nie ma nic do zaproponowania czego już nie pokazał.

Za to ile dał klubowi przez te lata, to akurat jemu czy Virgilowi najmniej mi żal tych pieniędzy, ale inna sprawa że trzeba wiedzieć kiedy powoli się żegnać, a klub musi zainwestować w odpowiednich następców (Olise na RW, Bastoni na CB? to tylko luźne propozycje oczywiście :smiley: ).

Te Indykalia to mam wrażenie, że piszą co im slina na jezyk przyniesie, a czasem coś sie okaże prawdą, stąd ich ktokolwiek bierze pod uwage.
Na zasadzie rzucaj w niego gownem, cos sie przyklei
Może dajmy spokój z tego typu plotkami wyciągnietymi baranowi spod ogona.

3 polubienia

ojezu i mial racje. diaz gral 1 dobry mecz na 5 irytujacych, jezdziec bez glowy i wkurwial tu kazdego od 2 lat ze swoim starym debilem co co chwile mowil cos o barcelonie.
fakt ze zapierdzielal w obronie i mega wydolnosc

to nie brak diaza jest tu problemem a wzmacnianie nie tych pozycji co trzeba

1 polubienie

Wróbelki cwierkaja że dziś pożegnamy Slota

7 polubień

I ile można - Diaz sam chciał odejść, był w takim wieku, że nie było sensu dadwać mu nowego długiego kontraktu, oferta była dobra. Gdyby przeyszedł ktoś za niego o podobnych parametrach np Semenyo to nikt by nawet nie wspominał o Luisie. Problem w tym że zostaliśmy z kopającym się po czole Gakpo i dziwnym transferem dwóch 9 za potężne pieniądze

2 polubienia

Lubię śpiew wróbelków.

No to ciągłe gadanie o Diazie to niezła komedia. Z Mane było to samo jak odszedł bo mieliśmy kryzys i gościu też z buta zaczął strzelanie w BL.

1 polubienie

Powtórzę się, ale to nie jest wina Salaha, że wygląda tak marnie. Punktować indywidualnych graczy moglibyśmy, gdyby któryś z nich odstawał od reszty. A u nas praktycznie nikt nie odstaje, bo:

• zostały spieprzone przygotowania do sezonu - odstajemy fizycznie od każdej drużyny w Premier League
  • brakuje organizacji gry - nikt nie wie, co ma grać. Lepszy plan taktyczny na mecz ma nasza drużyna legend…
  • całkowicie leży mental - jak jesteś rezerwowym, nie ma znaczenia, co zrobisz - i tak u Arne będziesz grzał ławę (a na końcu Arne dowali, że ma wąską kadrę). Jak jesteś graczem pierwszej jedenastki, możesz kopać się po czole - i tak miejsca nie stracisz.

Obecny sztab jest za tę obecną sytuację odpowiedzialny w 100%.

Pamiętacie, jak Zubimendi powiedział, że odrzucił LFC, a wybrał rok później Arsenal, bo zależały mu na pracy z trenerem z topu? Wtedy się śmialiśmy, a wychodzi na to, że Hiszpan nie taki głupi i jednak wiedział, co robi.

A pamiętacie jak Graven ledwo zipał i łysy beton wystawił go w pierwszym składzie na Southampton tuż przed meczem z PSG?
Osobiście wtedy zapaliła mi się pierwsza lampka ostrzegawcza.

2 polubienia

Dla mnie ciekawym jest bardzo Iraola. Z jednej strony świetna robota w Hiszpanii i w Anglii, z drugiej to nie były kluby z topu. Styl gry oparty na pressingu i agresji, a nie ten mizery co prezentujemy obecnie.

Fajnie się ogląda: https://www.youtube.com/watch?v=wCTXaNFcgwc&t=287s

Zastanawia mnie czy w przypadku transferu Semenyo, mielibyśmy potężną lewą stronę, czy kolejne dwie święte krowy?

Aż z ciekawości sprawdziłem czy taki facio pracuje w Live i rzeczywiście ktoś taki jest

1 polubienie

Jeśli ma być strażak na chwilę to Ange nie jest głupim pomysłem. Wiadomo, wyniki będę hokejowe, ale do końca sezonu powinien zrealizować cele na ten sezon.

@manero poważnie nie wiedziałeś? On jest w klubie od 7 lat.

I ten gość rzeczywiście jest jego kuzynem?

Może jest jego agentem ?

1 polubienie

Tego nie wiem ale wiem, że ten Spearman na X od początku twierdził, że Wirtz jest nasz i , że Isak też. W momencie jak już nikt nie przypuszczał, że Szwed tu przyjdzie po tym jak kupiliśmy Hugo on nadal twierdził że klub ściągnie Isaka.

2 polubienia

Niby trafiał, tylko czy klub pozwoliłby sobie na jawny wyciek? Pracowników klubu pewnie obowiązuje klauzula NDA.

4 polubienia

Carra go dobrze podsumował, rok temu o tej samej porze co tydzień chodził do wywiadów i płakał o kontrakt. Teraz gdy klub jest w kryzysie to siedzi cichutko. Taki właśnie lider z Salaha

10 polubień