Arne Slot

Ale oczywiste jest, że nie ma jeszcze docelowego zastępcy. Natomiast powinien pojawić się tymczasowy menedżer w stylu obecnego pracownika klubu. Odsunięcie Slota to jest konieczność, nie stać nas na kolejne straty punktów, bo może to bardzo dużo nas kosztować. A trwanie przy tym trenerze może tylko pogłębiać problemy. W dodatku tutaj liczy się czas. Im szybciej ktoś inny przejmie stery tym szybciej będzie można naprawić chociaż jakieś pojedyncze elementy.

No kandydatów na teraz brak. No bo kto?
Klopp tu już nie wróci, to tylko pobożne życzenia kibiców.
Xabi nie po otwierał nowy rozdział w karierze trenerskiej z Realem aby odejść po pół roku i żaden konflikt z rozkapryszonym Brazylijczykiem tego nie zmieni. Zostanie w Realu na lata.
Iraola świetnie się odnalazł ale każdy pamięta jego początki w Bou, poza tym nie sądzę aby wiśienki pozwoliły mu odejść w trakcie sezonu.
Emery nie do wyjęcia z AV.
Gerrard to raczej opcja tymczasowa. Po przygodzie z AV nie ma szans aby ktoś podejmował takie ryzyko.
Glasner / Inzagi - to nie trenerzy na Liverpool (czyli na granie 3 z tyłu).
Hurzeler podobna historia do Emerego, klub go nie puści.
Kto jeszcze? Xavi? Rui Jorge? Zidane? Serio?

Też jestem rozczarowany tym, że betonowy bajerant z Holandii będzie prowadził zespół w co najmniej kolejnym spotkaniu. Jedyna nadzieja jest w tym, że nawet ktoś tymczasowy (np. Gerrard), potrzebuje tych kilku dni na skompletowanie sztabu, nim pojawi się na boisku treningowym. W każdym innym przypadku niezwolnienie dziś Arne jest działaniem na niekorzyść drużyny.

Akurat to że klub nie puści nie ma nic do rzeczy, trener ma inny kontrakt niż piłkarz i może zrezygnować w każdym momencie o ile wykupi ten kontrakt. Ireola, de Zerbi to są nazwiska dla nas i liczyc na to, że będą świadomi, że taka szansa może im się już nie powtórzyć

Po zaserwowanym marazmie w ostatnich tygodniach, były dwa mecze na odbicie się po przerwie na reprezentacje, oba na Anfield. Ze słabiutkim Forrest i PSV, który nie oszukujmy się jest zespołem z niższej półki. Jakiego środowiska potrzebuje Slot, żeby pobudzić ten zespół, jeśli taki terminarz mu nie pasował? Z najbliższych 4 spotkań, 3 rozgrywamy na wyjeździe. Znowu będzie szukanie wymówek?

Potrzeba podnieść zespół mentalnie na już, nie potrzeba rewolucji taktycznej. Tchnąć nowego ducha w tych ludzi, przecież oni potrafią grać w piłkę.

Tak szybki efekt można uzyskać tylko poprzez zmianę na stanowisku szkoleniowca. Wyświechtany efekt nowej miotły.

Dla mnie w tym momencie może być to ktokolwiek z kontraktem do konca sezonu.

Swego czasu był Solskjaer w United, ostatnio Pochettino w Chelsea.

Aktualnie wygląda to na pudrowanie trupa. Mimo miłości do klubu, bardzo ciężko sie na to patrzy.

Ogólnie Slota wymówki były pierw, że gramy dużo na wyjeździe, teraz dostał 2 teoretycznie słabszych rywali u siebie z rzędu, przyjął 3bramkowe lanie, to przypomina, że w zeszłym sezonie było lepiej.
Może on zawody pomylił, powinien standuperem zostać

Arne musi odejść ma krew na rękach, przez jego dziadowską grę przestał się udzielać @Kajojojek13

2 polubienia

Takiej informacji nie było.

@Loku64 to widziałem, ale nie ma tam informacji, że w tygodniu zmiana, tylko ewentualnie po nowym roku.

Slot czas do końca roku, wchodzi Alonso, a za niego Zidane

Ewidentnie bajkopisarze, wcześniej było banowane ich wspominanie. Teraz co chwilę ktoś ich tu wrzuca…

@spawacz chodzi o to, że codziennie zmieniają śpiewkę. Chodziło mi o info, że wyszło w tygodniu.
Jak można brać ich na poważnie, jak widać, że bzdury wyssane z palca walą

Ja myślę, że sprawa ze Slotem wygląda tak, że nie ma kandydata na jego miejsce, który wpasowywał by się w nasze oczekiwania i dlatego nie ma podejmowania nagłych decyzji. Myślę, że gdyby dostępny był kandydat, którego chcemy, chcieliśmy w przeszłości za Kloppa ale wtedy nie był dostępny, to już Arne by tutaj nie było. Moim zdaniem jak jest szansa na top trenera, np Flicka, to warto poczekać. Po co nam kolejny Slot, Rodgers czy inny? Przecież rekompensata za zwolnienie Slota będzie ogromna, do tego wykup nowego trenera, bo chyba jedynym wolnym jest Zidane, też swoje pochłonie, więc to nie tak szybka decyzja jest.
Ja osobiście nie widzę w Arne osoby która to dzwignie. Ja nie wiem co się załamało po tym początku sezonu… Nagle w taki kryzys wpaść? Dziwne.

@Loku64. A czy Slot musi wiedziec, że chcą go wywalić? Poza tym karuzela trenerska kręci się podobnie do tej z piłkarzami, więc każdy walczy o swoje. Slot nagle ma sabotować zespół? Nie patrzeć na swoją przyszłość? Przecież praca w Liverpoolu to jego być może najwieksze wyzwanie w życiu i co?
Tak samo Liverpool, patrzą na finanse też. Na dostępnych kandydatów.
Czasami też mam wrażenie, że ludzie na wszystko tak płytko patrzą… Najlepiej wyrzucić i wziąć nowego. Bo każdy jest przecież dostępny od ręki…

@Loku64. No to jasne, że w końcu dojdziemy do tego momentu kiedy będzie trzeba podjąć decyzję o rozstaniu jeżeli wyniki i gra nie ulegną zmianie.
Bardziej chodzi mi o tu i teraz dlaczego Slot jeszcze jest z nami. A ogólnie to na pewno za kulisami toczą się rozmowy czy to o przyszłości Slota czy o potencjalnych dostępnych trenerach. Brendana pożegnaliśmy bo Klopp powiedział tak. Kto wie jakby to było gdyby Klopp powiedział nie…

Jak chcesz gościa wywalić i on o tym wie, to też żadne rozwiązanie, od czekania są tymczasowo menadżerowi.
Jak go nie zwolnimy teraz, to dopiero po kolejnej porażce, czy kilku.
Nie zostawia się na przeczekanie gościa do wywalenia, bo może sporo syfu narobić, a mamy o co walczyć jeszcze. To nie zawodnik, że go wyślesz do rezerw, czy na trybuny.
Jeszcze może w kwietniu pół biedy, niech sobie dogra, już pozamiatane, ale nie w listopadzie, come on, gdzie można tyle zmienić na dobre, czy złe.
Jakby mam wrażenie, że bardzo wąsko patrzycie na świat, sorki :squinting_face_with_tongue:

@Kijoraptor no z tym składem to nawet i o LM można się pokusić, jak zaczną grać na miarę możliwości. Że lysy wprowadził ich w bagno nie znaczy, że nikt tego nie będzie w stanie odmienić.
Jeszcze pozostaje Puchar Angli i walka o LM na przyszły sezon

@Magerlfc myślę, że jak go nie wywalili to dali ultimatum, wygrywasz 3-4 mecze z rzędu, pokazujesz, że potrafisz odmienić zespół.
Albo zagrasz z WHU i dziękujemy.
Nie mogą wodzić za nos Slota, bo to złe dla PR, biznesu itp.
Dlatego jestem pewien, że na przetrzymanie nikt go nie trzyma, bo to za wielka gra, żeby się bawić w takie rzeczy.

Przecież pewne jest to, że za kulisami już trwają podchody do Alonso, sprawdzanie czy rzeczywiście w obecnej sytuacji zamieniłby Real na Liverpool. Iraola również jest brany pod uwagę. Do tego jestem przekonany w 100%, że klub i tak skontaktował się z Jurgenem czy powrót byłby możliwy. Inna sprawa czy na cokolwiek tu liczył Edwards.

Nie trzeba być geniuszem, żeby to wszystko przewidzieć. Może też być sytuacja, że jeżeli Slot dalej będzie grał gówno to przyjdzie tu taki Gerrard czy ktoś inny i będzie prowadził zespół do czasu znalezienia odpowiedniego menago.

Możesz przybliżyć nasze REALNE cele ?

Alonso to bajka dla kibiców LFC.
Skoro raz nas odrzucił to dlaczego po kilku niezłych miesiącach w klubie widocznie swoich marzeń miałby do nas przyjść?

3 polubienia

to raczej tak nie działa. Trener może odejść jeśli zapłaci się klauzulę, nie ma czegoś takiego jak wykupowanie się przez trenerów…

Skrót myślowy, oczywiście, że to klub wykupujący płaci tą klauzulę, co formalnie jest po prostu wykupieniem kontraktu

Raz , że raczej nie ma wolnego kandydata za Slota to druga sprawa jest taka , że jest on trener nie menadżerem, a tutaj nie każdy może się zgodzić na taką rolę

Nie napisałeś w jaki dzień więc w sumie może się jeszcze sprawdzić :upside_down_face:

2 polubienia

Nie napisał w którym roku :joy:

Oj strasznie mnie ciekawi mecz z Młotami. Arne walczy o posadę, spodziewam się paru roszad, zobaczymy czy chłopaki zagrają dla trenera. Nie spodziewam się za wiele, ale warto się czasem miło zaskoczyć. Jeśli przegramy to nie widzę innej możliwości jak wypowiedzenie.