Czekam na expose Chiesy, że nieakceptowalne jest to, po tym jak uratował dupę Slotowi, że nie dostaje minuty nawet. No cyrki.
Zwolnić Arne, by zatrudniać Gerrarda.. Wam to na głowę siadło po przesłuchaniu Arne i walicie durnotami jak on teraz?
Masz racje lepiej zostawić trenera pokłóconego z zespołem.
No a co mamy do stracenia? Arne nie ogarnia niestety. Trzeba jakiegos swiezego spojrzenia
Jeśli miałby być opcją tymczasową na dogranie sezonu to dlaczego nie? Przecież gorzej od tego gówna, które teraz gramy, być już nie może. A potrzeba kogoś charyzmatycznego, kto wniesie mental do szatni i poustawia ludzi na nowo. Chyba ciężko o wejście do szatni kogoś lepszego niż Gerrard, który ma status elitarnej legendy.
Nie no. Slot zostanie zwolniony albo sam się zwolni w ciągu kolejnych 24h. To już jest zamknięty etap.
Nie popadajmy w skrajności, że nawet za Hodgsona nie gralismy tak źle - niektórzy mają krótką pamięć. Ja czuję się identycznie jak za późnego Rodgersa - właściwe jedyne co mi towarzyszy to poczucie beznadziei. Tylko wtedy na szpicy graliśmy nastoletnim skrzydłowym, na skrzydłach byli Ibe i Marković, a środkiem pola dyrygował walijski Xavi.
Teraz, z tym składem który mamy, możemy szybko się odbudować tylko potrzeba kogoś, kto przede wszystkim natchnie szatnię, przywróci atmosferę i właściwe relacje z piłkarzami. Bo chyba to u Slota zawiodło najbardziej - brak inkluzywności, brak zaufania do szerokiego składu, problemy z charyzmą i utrata szatni. Tu naprawdę nie trzeba Guardioli i uważam że gdyby przyszedł Gerrard pociągnąć to do końca sezonu to gorzej na pewno by nie było - oczywiście z jakimś ogarniętym sztabem i przynajmniej jednym właściwym transferem (ŚO), a najlepiej dwoma (LS), w zimę.
Teraz to raczej nie chodzi o szukanie kogoś wybitnego taktycznie, a kogoś charyzmatycznego, z respektem, kogoś kto podniesienie morale, zmusi ich do biegania, złapie za jaja i pobudzi chęć do walki.
No bo jeden Gerrard jest na świecie. Sądzicie, że na boisku był genialny, to przyjdzie do klubu i jadąc na tym może zdobędziemy mistrzostwo i LM? To przypomnę wam, że od pobudzania i krzyków w szatni to był Carragher, Gerrard oddawał przede wszystkim na boisku. Byli idealnie dobrani do tego.
Naoglądaliście się Realu za Zidana i myślicie, że powtórka będzie? Pół roku z nim to pół roku stracone. Zrobić wszystko, by główne cele zechciały nas teraz przejąć i już zaczęły budować drużynę.
Przecież położył każdy aspekt rzemiosła trenerskiego:
-fizyczny
-taktyczny
-mentalny
-SFG
-stracił zaufanie co najmniej jednego z liderów w szatni.
Przecież tam nie ma nic, może się zrobić tylko większy kwas.
W tym przypadku brałbym nawet i Gerrarda - BYLE TYLKO SLOT NIE BYŁ DALEJ TRENEREM. Panie ekpsert podaj mi 2 argumenty za tym by Slot został? Tylko nie że się stara i jest pocieszny z grubiutkiej twarzyczki.
Moim marzeniem pod koniec kariery SG8 było aby kiedyś wrócił jako menadżer. Chociaż na chwilę. Lepszej okazji nie będzie.
I pamiętam artykuł na głównej , nie wiem czy tutaj - jak w dzieciństwie miał widły wbite w stopę. Metaforycznie to analogiczna sytuacja - wyjdzie z tego.
To, że piszę o tym, że Gerrard nie jest dobrą opcją, nie znaczy że nie mamy kogoś brać.
Od dłuższego czasu na pewno mamy wyłonioną listę następców dla Arne, bo klub nie jest ślepy, że nie widzieć od dłuższego czasu co się dzieje i wg kolejności tej listy dzwonić i oferować pracę, jeśli tylko jest możliwość, odkupić z klubu, zapłacić karę za zerwanie kontraktu, cokolwiek - wyjdzie taniej i tak, jeśli tylko uda się uratować LM.
tylko kogo wyciagniesz w połowie sezonu? chyba, że ktos ma jakas klauzule, że jak topowy klub sie zgłosi to może odejsc.
Degradujesz Gerrarda w roli kandydata, a gdy ludzie Cię pytają o Twoich kandydatów, to odpowiadasz, że klub na pewno jakąś listę ma. Podaj swoją, skoro już krytykujesz sugestie innych.
To ja mam kontakty z agentami trenerów czy klub/management i mogę mieć mniej więcej rozeznanie na chęć przejęcia Liverpoolu teraz/po sezonie/wcale? Czy mam sobie z dupy wymieniać trenerów, jak Wy i pisać “gorzej nie będzie”?
Krytykuję, bo widziałem jak tragicznie odbił się od AV i potem dalej kontynuował dziadostwo w Arabii. Szanuję go jako piłkarza i to wybitnie, ale nie każdy nadaje się do trenerki. Jedni do TV jak Carragher, inni do biznesów jak Flamini, a jeszcze inni do wdrażania się w swoje pasje jak DJka u Cisse.
Skubany, czy gra czy nie to zawsze winny, egipski terrorysta
Emery, Iraola, Glasner
Spełnił marzenia 90+% kibiców.
Dać mu nowy kontrakt ![]()