Klasycznie trudniej zbudować tratwę niż skrytykować arkę.
Emery i Glasner nie nadają się na prowadzenie giganta, Iraola to rzut monetą
Masz, z tej trójki widziałbym Iraolę i Glasnera i obstawiam że nie powinniśmy mieć problemu z wyrwaniem ich (oczywiście biorąc pod uwagę, że możemy przy tym mocno nadszarpnąć relacje między klubami, a w obu przypadkach wolałbym je pozostawić na dobrym gruncie), pracują na tym co mają i niekoniecznie jest to wybitna masa do kształtowania, a z kadrą Liverpoolu mogą to wyglądać dużo lepiej. Glasner ma przewagę w tym, że ma doświadczenie w Europie i cokolwiek wygrał, Iraola będzie mniejszą zmianą w grze, ale jeśli mamy budować coś nowego, a za pół/półtora roku zapewne odejdą już Salah i VVD, to mamy pole do budowy czegoś nowego z dosyć młodym składem.
Pasuje? Nie widzę żadnych trenerów na przeczekanie, którzy będą do tego się nadawać, a i sami zgodzą się pełnić taką rolę z myślą, że w maju już ich tu nie będzie. Asystenci Slota przecież się nie nadzą do tego, bo gralibyśmy dalej gówno ![]()
Ja bym widział Cesca powtórzę się, bo jeszcze da się go pewnie wyciągnąć, a facet potrafi w taktykę.
Zna ligę, język i ma autorytet.
Ciekawi mnie, czy w ogóle chciałby objąć nas ![]()
I jakby wyglądał na ławce. :3
Slot jak widać znowu odleciał: "Niestety tracimy gole, nie powiedziałbym, że zbyt łatwo, bo prawie nie dopuściliśmy do żadnej sytuacji, ale kiedy już do niej dochodzi, to kończy się bramką.”
W 3 minucie po przegraniu drugiej piłki Leeds już miało groźny strzał, a ten gada farmazony, że prawie nie dopuściliśmy do żadnej szansy.
Przede wszystkim trzeba mieć szacunek do Slota, bo mimo wszystko wszedł do nowej ligi i udało mu się wygrać z przytupem mistrzostwo. Tylko nasze problemy nie zaczęły sie kilka tygodni , tylko gramy już słabo praktycznie od dwumeczu z PSG, To już zdecydowanie za długo.
Jako trener który wygrywa Mistrzostwo kraju na pewno zapisał Się w historii klubu, jednak jego czas już minął, stracił przede wszystkim szatnie i z tej mąki chleba nie będzie. Im szybciej się z nim pożegnamy, tym lepiej dla Nas, problem taki że nie ma na rynku trenera który mógłby to przejac.
Czuję, że jakby Leeds chciało wygrać, to by nam 4ta strzelili.
Bo te auty pod naszym polem karnym na koniec, to wykorzystali do tracenia czasu, zamiast spróbować wyrzucić na aferę, nasi pewnie i tak by się zesrali
No dobra, po dzisiejszym meczu oficjalnie dołączam do klubu #slotout
Be przez 20 minut po zdobyciu pierwszej bramki było widać że ta drużyna może dobrze grać, ładnie piłka chodziła i strzeliliśmy drugą, stworzyliśmy następne sytuacje. Tylko że to ożywienie nie wynikało z jakichś decyzji trenera czy zmotywowania drużyny w szatni co potrafił Klopp tylko z prezentu od przeciwnika. I szybko przeszło.
A to granie na czas Endo przy rożnym na 7 minut przed końcem pokazuje w jakim miejscu jest mental zespołu, jak to zobaczyłem to wiedziałem że nie dowieziemy bo gacie zapaskudzone.
Wywiad Salaha tylko to potwierdza, Slot stracił szatnię, nie ma zaufania zawodników i myślę że nie doczeka świąt.
To może Zidane, albo prosić Kloppa, bo w półśrodki Nie ma co się bawić, żadne Gerrardy, może De Zerbiego z Marsylii wyciągnąć
De Zerbi to jeszcze większy beton niż Slot, przez pierwsze miesiące będą wyniki. Po roku skłóci się z każdym i będziemy go na taczce wywozić z klubu.
Pasuje?
Swoich typów nie napisałeś, podpiąłeś się pod czyjeś i pytasz czy pasuje xD

Pod czyjeś.. wypowiadałem się chyba, tylko nie wiem czy tu na forum, że widziałbym Glasnera z pary Glasner/Iraola, ale ogólnie oboje wyglądają na trenerów, którym warto zaufać w prowadzeniu większego klubu. Tylko co mi z tego pieprzenia, że chciałbym tego czy tamtego, jeśli to Edwards/Hughes zadecydują? Mogę pogadać, że De Zerbi zbiera świetne noty we Francji, że Zidane wolny jest i on potrafi połączyć to, czego tu ludzie oczekują od Gerrarda - charyzmę z umiejętnościami trenerskimi. Inzaghi w Arabii również jest, ale zarabia takie siano, że może nie chcieć na nas spojrzeć, skoro miałby roboty po czubek głowy by to poukładać. No i wymienię jeszcze paru i co z tego? Łatwiej stwierdzić kto na pewno nie nadaje się, a wg mnie marnowaniem czasu będzie zabawa w tymczasowego, zwłaszcza ktoś taki jak Gerrard, który po Rangersach zaliczył totalny zjazd w trenerce z którego do tej pory nie wyszedł.
Arne doskonale wie, że wszystko mu się wymknęło spod kontroli. Jego przesadnie szczere wypowiedzi, co do taktyki w wygranych meczach poprzedniego sezonu, mają swoje lustrzane odbicie w obecnym.
Wyciągając konkrety z tych zaprzeczających samych sobie wypowiedzi, można dojść do następujących wniosków: 1) nie potrafimy bronić stałych fragmentów, które w tym sezonie są nowym trendem, 2) nie potrafimy wykorzystywać własnych sfg, 3) nie potrafimy bronić kontr (wypowiedź o dobrej obronie przez „większość meczu”), 4) nie wykorzystujemy swoich jakościowych okazji (tu akurat bullshit, bo wcale ich nie tworzymy dużo, raczej nabijamy statystyki), 5) nie wie dlaczego tak się dzieje i nie znalazł jeszcze sposobu na zmianę tego trendu (wszyscy wiemy, że to nie jest kwestia tylko tego sezonu, a zatrzymania się zespołu od poprzedniego).
Pomijając te infantylne tłumaczenia, które „zwalają” wszystko na zmianę taktyczną w lidze, prawda jest taka, że to tylko czubek góry lodowej. Dochodzi jeszcze: niewykorzystanie potencjału transferów, spadek formy wszystkich doświadczonych graczy, forsowanie gry Gakpo, strata szatni, niewyjaśnione pomijanie Chiesy i paniczne zmiany obrońców na napastników (z wyjątkiem tego meczu). Tego nie da się już ciągnąć.
Zizou mógłby się sprawdzić. Ma to czego nie ma Slot, doświadczenie w zarządzaniu wielkim klubem i gwiazdami oraz autorytet.
Jest wolny to by pewnie dużo nie kosztował i może zgodziłby się na kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia pod warunkiem dobrych wyników.
Gerrarda mam nawet w awatarze więc chyba nie musze pisać że go sobie cenię, ale nie sądzę żeby sobie poradził.
Zidane spokojnie czeka w poczekalni francuskiej federacji piłki nożnej na posadę selekcjonera reprezentacji. Niema opcji to wyjąć. Z resztą kurde teraz nie ma nikogo na rynku z kategorii wolnych.
Tylko nie bierzesz pod uwagę, że w środku sezonu wyrwanie trenera aktualnie pełniącego obowiązki w innym klubie może być mało realne lub zbyt kosztowne (odprawa Slota + wykupienie kontraktu nowego trenera + jego kontrakt w LFC) i tylko dlatego tymczasowy trener jest opcją. Ot kupienie czasu i poukładanie tego na ile się da, by ten sezon nie był stracony.
Czyli Mo był głosem szatni, a nie swojego ego?
Biedni hejterzy, co teraz wymyśla, żeby naszą legendę opluć?
Chiesa powinien go wstrząsnąć po tej łysej mordzie że dzisiaj nawet nie powąchał murawy. Wydaje mi sie ze łysy niedługo bedzie wracał na rowerze z powrotem do Holandii.