Arne Slot

Z przebitymi dętkami, żeby mu za łatwo nie było :squinting_face_with_tongue:

1 polubienie

Wydaje mi się, że naprawdę możemy zacząć dyskusję kto za Slota. Gerrard/Iraola/Glasner, ktoś jeszcze się przewijał w mediach?

jak ma wyjsc jak od dawna nie trenuje :smiley: a w Arabii to mial zespół na środek tabeli i taka pozycje mial. zreszta wystarczy spojrzec jakie mają wyniki po odejsciu Gerrarda.

samolubem jest :smiley:

Klopp, Alonso, Inzaghi chyba

Masz rację - tylko to nie może wyglądać tak, że weźmiemy byle kogo, byle wypełnić wakat. Mamy też styczeń przed sobą, gdzie pewnie był plan na niektóre cele transferowe, by spróbować sił w zakupie (niekoniecznie mówię, że musielibyśmy dokonać zakupu, a bardziej kwestia tego, jeśli cena będzie się zgadzać) czy wyprzedzeniu konkurencji (Semenyo/Guehi to nie tylko nasze cele, podobnie Wharton/Anderson).

W głowie mam myśl o Zizou, który odświeżyłby warsztat przed przejęciem Francji :joy: wśród starszych trenerów nie widzę żadnych sensownych opcji, a Jurgen jest obecnie na emeryturze od trenowania i czy ja bym chciał, by mu to przerywać? Ciężkie pytanie. Raczej zadam inne - czy on tego by chciał? Mówił, że gdy miasto będzie go potrzebować, to przybędzie, ale czy Jurgen to typ trenera, który sprawdzi się w roli tymczasowej? Wg mnie on jest trenerem długodystansowym aniżeli naprawczym/tymczasowym.

1 polubienie

Mieliśmy kiedyś Brendana “great character” Rodgersja, a teraz mamy Arne “wasn’t a chance” Słota :slight_smile:

Dzisiaj:

“Była interwencja VAR, która doprowadziła do rzutu karnego, przy pierwszej okazji jaką mieli, bo przy wyniku 2:1 to nie była okazja. Myślę, że piłka była już poza boiskiem, był kontakt, więc podyktował karnego”

Z Sunderlandem:

“Poprzeczki z pierwszej części spotkania nie liczę, bo to nie była tak naprawdę okazja. Potem tracimy gola, co nawet nie było dla nich jakąś okazją bramkową.”

Typy strzelili nam dwa gole i w poprzeczkę i te 3 sytuacje to dla łysego nie były okazje :grinning_face:

Ludzie mówią o Gerrardzie w perspektywie takiej jak kiedyś był Dalglish. Przyjść, poukładać i zrobić miejsce komuś “lepszemu”. Osobiście Gerrard a od lipca Alonso brzmi jak marzenie każdego kibica lfc

Arne pomijając kolejny raz Chiesę udowodnił, że ma małego f**tka, a Cody Gakpo ma na to teczkę pełną dowodów…

Najpierw Andy Robertson - już chyba 2 miesiące temu - udzielił wywiadu bardzo nieprzychylnego trenerowi. Dziś Mo Salah…. I zgadzam się z tym, co Mo powiedział i jestem w pełni po jego stronie. Robi się kozła ofiarnego z gracza, który dał wszystko, co najlepsze tej drużynie i pierwszy raz, odkąd jest na Anfield, nie ciągnie Liverpoolu. Ale tym bardziej nie on ciągnie Liverpool w dół.

To, co najważniejsze w tym wywiadzie, to fakt, że Arne nawet z nim nie porozmawiał o odsunięciu od składu - totalny brak szacunku wobec Mo, i wobec innych graczy, bo przykładów jest więcej (oczywiście z wyjątkiem Cody’ego).

Jakim trzeba być zadufanym bucem, aby traktować tak gracza, który w zeszłym roku swoją kosmiczną formą przykrył impotencję trenerską Slota oraz drugiego, który już kilka razy (ostatnio w meczu z Sunderlandem) ratował mu dupę w tym sezonie (Chiesa). W ogóle a propos Chiesy, za każdym razem, gdy któryś z dziennikarzy poruszy jego kwestię na konferencji w kontekście gry w pierwszej XI, Arne nie daje mu nawet minuty… Przypadek?

2 polubienia

Jak już to marzeniem powinien być Flick od lipca, a nie tam Alonso, który widać, że potrzebuje jeszcze czasu aby wejść poziom wyżej. Dla mnie Hansi jest zdecydowanie top 1 kandydatem na trenera. Poza Flickiem to naprawdę ciężko wybrać innego.

2 polubienia

Ponoć jutro ma Arne polecieć.
Ciekawe, czy będzie ogłoszony następca od razu.
W każdym razie chyba w końcu będę mógł z nadzieją i w dobrym humorze śledzić naszą grę :squinting_face_with_tongue:

3 polubienia

Co wy na to żeby o tym konflikcie założyć osobny temat, bo jest to poważna sprawa o któren będziemy pisać, a nie potrzebnie pisze się o tym w dwóch różnych tematach: o Salahu i tutaj o Arne. Co wy na to?
Gdzie taka informacja? @Loku64

1 polubienie

Na razie plotki

1 polubienie

Po dzisiejszym meczu musi polecieć

2 polubienia

dobra Slot out, Salah po sezonie za 50-80 baniek do Arabii i Flick sie pokłóci w barcelonie i tutaj przyjdzie i wszyscy będą zadowoleni ( chociaz szkoda mi Slota, że nie jest nowym Paisleyem po Kloppie/Shanklym, fajna historia bylaby)

Panie Miodek chyba ze słownikiem miales na mysli

Z jednymi Slot nie rozmawia, a z innymi… :smiley:
Nie wiem, jak Wy, chciałbym aby moja dziewczyna patrzyła na mnie tak, jak Arne na Cody’ego xD

1 polubienie

Pokłóciłeś to się ty z słownikiem ortograficznym :smiley:

Nie zagraliśmy dobrego mecz od dawna.
Slot zaczął gwiazdorzyć, co chwila wywiady. Zaczął opowiadać, że jakby nie był pierwszym wyborem to by nam odmówił. W trakcie sezonu wycieczki do Dubaju, w tym sezonie wyglądamy jak trupy, mając chyba najwięcej wolnego w bieżącej historii klubu.
Traktował Elliotta jak gowno, Chiese podobnie. W tym sezonie dołożył do tego Endo,l i praktycznie Robbo, a ostatnio Mo.
Zapytali go ostatnio, czy jest w kontakcie z Harveyem, odpowiedział, że nie.
Gościu jest niepoważny, nie potrafi zarządzać ludźmi, a do tego ma się za niewiadomo kogo.
Jakby nie te mistrzostwo to sam bym mu chętnie w mordę napluł za staczanie klubu.
Niech lepiej kończy, zanim więcej złej krwi u kibiców wzbudzi.

3 polubienia

Dawać nawet tego Steviego, ugrać Top5 w lidze i powalczyć w LM i pucharze Anglii

1 polubienie

Elliot właśnie odbija sięod aston Villi. Kolejny teroretyczny zawodnik który w porpzednim sezonie nie miał znaczenia. Czeka żeby chiesa dostał szansę i trs będzie zdziwnie ze to nie działa. Nie sa ta piłkarze do ciągnięcia zespołu do top 4.

2 polubienia

Moim zdaniem aktualnie większość trenerów na świecie jest cała mokra od informacji, że mogliby pracować z kimś takim jak Vini z Anfield, który będzie im podpowiadał kiedy ma grać, a kiedy zejść. :rofl:

5 polubień