Tak na wszelki wypadek sprostuje: owszem na 2 ale tylko jeden ligowy z Evertonem a ten drugi mecz to w LM z Girona.
Na Girone powinien wystawic zmienników. I tak mamy komfortową sytuację.
niedawno tu był płacz, że zdjąl Quansaha w przerwie i mu zabił morale, teraz go nie zdjął też źle. Przeciez nie przegralismy meczu przez złe zmiany - własnie dzięki świeżemu Trentowi wyszlismy na prowadzenie. Żeby Kelleher nie przebiegl się po fajki to bysmy zapewne wygrali.
tu sie wiekszosc od początku trasnferu zastanawiała po co Ale juz o tym pisałem, że na derby widziałbym go od poczatku, żeby ustawic ostrą grę w pomocy.
To chyba pierwszy raz kiedy w mojej ocenie Arne mógł zrobić coś lepiej. Myślę że gdyby Gomez grał na RB od początku a w na stoperze to wyglądałoby to dużo lepiej. Gomez jest dużo szybszy i zwrotniejszy wiec powinnien lepiej sobie radzić z Gordonem. Do tego ma on jedna cechę która dyskwalifikuje go z gry na stoperze na topowym poziomie. Jest to brak koncentracji. Do 40m był chyba naszym najlepszym graczem by potem najpierw zagrać do Gordona sam na sam a dosłownie 2 min później też fatalnie zagrał do środka i był groźny strzał.
Drugi minus to pozna zmiana gravena. O ile sądzę że granie trentem tak krótko było spowodowane zdrowiem tak graven był zajechany i można było świeżego szobo wpuścić który dał kapitalna zmianę. Liczyłem też na zmianę lucho ale za Darwina który był żałosny, ale tutaj rozumiem po części że rotuje minutami z myślą o całym sezonie.
Dziwi brak eliotta i Endo przy wyniku 3:2. Japończyk zawsze wchodzi nabuzowany i świetnie kryje przy stałych fragmentach
Lucho to akurat też był żałosny, w ogole po dobrym początku znowu gra piach. Ale fakt, że moze na środku by zagral lepiej, bo tam mu nawet wychodzi ostatnio.
Co do zmian, to sam miałem pretensje do Jurka czemu nie daje niektorym więcej pograć, ale po tylu latach skłaniam się jednak do tego, że musiałbym go przeprosić, po prostu nie chciał grać według niego za słabymi graczami do jego taktyki. Tak teraz Slot nie wpuszcza Endo nawet na 10min.
To prawda że lucho spuścił z tonu, ale i tak Darwin jest gorszy. Dwa jeśli nunez grał 60 min i był najsłabszy to liczyłem że lucho wypoczęty może coś dać. No i nie ma co mówić wyglądał lepiej. Z city też wywalczył karnego
Jedyne co czasami mi się nie podoba to zbyt późne zmiany. No i trzymanie Gravena, chłop musi mieć trochę odpoczynku, nie da rady grać efektywnie od deski do deski. Mamy Endo, mamy Mortona (ktokolwiek pamięta?), Ryana warto trochę zluzować
Nie do końca ten zarzut rozumiem - Elliott przecież leczył kontuzję, ze Srokami chyba po raz pierwszy pojawił się w kadrze meczowej.
Harvey od meczu z Sou jest w kadrze, miał epizod z City. Już 3ci raz niewykorzystany rezerwowy i ogólnie tylko ogony dostawał przed kontuzją
@Szpilu97 ok.
@Aldor Wydaje mi się, że autor sugeruje , iż zawodnik dysponuje słabą szybkością z powodu niskiego wzrostu🤷♂️
Bo Harvey jest po prostu za słaby na taki klub, jest “jednowymiarowy”. Nie za bardzo umie dryblować, strzały to raz na rok pierdnie coś ładnego. Ogólnie słaby ma zmysł do gry kombinacyjnej + wolny - bo to krasnal.
Co to oznacza bo nie do konca rozumiem?
że ma krótkie nogi więc wolno biega
Dobrze że Messi tego nie słyszał
Czasami jak czytam komentarze to u nas w kadrze to sami slabiacy. Albo wygrywają tylko bo grają obok salaha i vvd.
Za to w innych klubach to na ławkach lepsi siedzą xd
Jest oczywiście na to zdecydowanie za wcześnie ale oczami wyobraźni widzę twarz Slota tuż obok Kloppa. Czy moja wizja ma szanse na urzeczywistnienie?
Taki klimat, że tylko brakuje młota i sierpa
Daj mu popracować tak z 5 lat
Komunisci potrafili wszystko spierdolic to i nawet kolor czerwony obrzydzili ale nasz liverpoolski czerwony jest “inkszy”
Tak wiem jakie sa tendencje polityczne w miescie lecz nie wszyscy mieszkancy maja zapatrywania lewicowe tak jak niektorzy sa niebiescy a nie nasi.
A co do naszego szkoleniowca to gleboko wierze w haslo “za trenera Slota jest i bedzie bardzo dobrze wykonana robota”
Oczywiście, że nie. Shankly nie ukrywał swoich zamiłowań do komunistów.
Ale kompozycyjnie kolory spoko, desing komunistyczny mocno na hiperbolizm i monumentalizm.
Także no XD pod tym względem dobrze zaczerpnęliśmy.
Wydaje się że wygranie PL / LM jest obowiązkowe żeby trafić na baner. Jeśli tak się stanie w przypadku Slota to jak najbardziej.
Tak przyszlo mi na mysl, że dobra postawa drużyny to też w durzej mierze może zależec od tego, że rywale się jeszcze nie nauczyli Slota. Zauważcie, że jak się zmienia manager, który ma swoja wizję, to często efekt jest dobry przez pierwsze miesiące
- początek Postecoglou
- początek ETH
- Tuchel w Chelsea
Ogólnie nie wiem, nie chce psuc nastroju, ale ze świętowaniem czegokolwiek czekałbym do maja Dla mnie nadal utrzymanie miejsca w top 4 i powiedzmy 1/4 lm to będzie sukces w tym roku
A jak coś wygramy to będę przeszczęśliwy. Po prostu boje się przehajpować i pękającego balonika
@Kajojojek13 jasne, ja nie twierdzę, że Slot będzie sie potykał w kółko tylko tonuje oczekiwania. W każdym razie lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować