Jak za Kloppa remisowaliśmy mecze 11 na 10 to też byliśmy mentality monster?
@Beol w której sytuacji dzisiaj mieliśmy szczęście? Bo jak dla mnie to mieliśmy sporo pecha, E straciliśmy w ogóle bramkę…
Jak za Kloppa remisowaliśmy mecze 11 na 10 to też byliśmy mentality monster?
@Beol w której sytuacji dzisiaj mieliśmy szczęście? Bo jak dla mnie to mieliśmy sporo pecha, E straciliśmy w ogóle bramkę…
A podasz takich meczy?
@Edum caly 1 z mocnym rywalem i jakby nie patrzeć przed kartką przegrywaliśmy ![]()
Postrzeganie futbolu przez “mityczne” xG ![]()
Na przykład:
Tutaj to można nawet napisać, że ten mecz zabrał nam mistrza, jak się uprze.
@Loku64 a to spoko, jak prowadzili przed czerwoną, to nie liczy się, zapomniałem xd. A w ogóle za Slota ile potraciliśmy punktów w meczach z przewagą?
Jak to jest pech skoro w polu karnym przed Alissonem było 3 zawodników nie krytych bo Ryan z Macca już poszli do przodu, zamiast bronić.
Po czym Curtis się wylał i poszła kontra, gdzie się uratowaliśmy.
Poprzeczka po rykoszecie, która przelobowała Aliego i w końcówce dopuściliśmy do strzału który na szczęście po rykoszecie wpadła w ręce Aliego.
I to WSZYSTKO w przewadze 1 bądź 2 zawodników.
My w tym czasie nie stworzyliśmy żadnego zagrożenia, mieliśmy 2 strzały celne, i to były gole.
Z Tottenhamem, którego ostatnio zlało Forrest 3:0, co wskazuje, że nie są w tym momencie w najlepszym momencie, lekko mówiąc.
Poza tym ja rozpisuje i argumentuje swoje wypowiedzi, głównie ze strony taktycznej, która mi się nie podoba, a Ty walisz jakieś jednozdaniowce. Słaby poziom dyskusji. 0 konkretów, same ogólniki.
Chłopie nikt o tym nie będzie pamiętał za 2 tygodni, ogarnij, mamy dobrą serię, dzisiaj 3 pkt, a Ty lamentujesz jak dziecko, dramat. W zeszłym sezonie po takim meczu nikt by nic nie wspomniał o tym, że oddaliśmy im grę w 9 na 11 tylko każdy by spamowal, że ważne 3 pkt.
Bawicie mnie.
Prosta i nie jakaś wymyślona statystyka: w ostatnich 5 meczach zebraliśmy w PL 11 pkt.
Tylko City i AV są lepsi z 15 oczkami.
Styl oczywiście pozostawia wiele do życzenia ale to nie jazda figurowa ![]()
Glasner też się już wykrusza z opcji kandydatów czy jeszcze jest dobry?
Bo ten z Bourne to już chyba odpadł.
Tylko że nikt (albo prawie nikt) nie ma pretensji, że styl nie jest “piękny", tylko że gramy słabo i osiągamy przyzwoite wyniki często dość szczęśliwie. To zupełnie coś innego niż w styl w jeździe figurowej.
W ostatnich paru spotkaniach to jednak widzę więcej pecha niz szczęścia.
Pozwolisz,że się nie zgodzę - my gramy przeciętnie a nie słabo.
W skali do 10 tak na co najwyżej 6 według mnie.
Brakuje nam strasznie fizyczności, nawet oglądając Arsenal z Toffikami to widać, że się tam biega walczy, piłka lata.
U nas wszystko na stojaka próbujemy przepchać. Stajemy się nieoglądani, nawet za to Arne wywala, bo kibice jednak lubią emocje, atrakcyjny futbol, a my nie dość że punktujemy średnio to i momentami gramy jak byśmy zostali obudzeni w połowie nocy i wysłani na boisko.
Mając takich zawodników do dyspozycji i nie móc się pochwalić praktycznie zadnymi koronkowymi akcjami to jest jakiś ewenement.
Arne będą jeszcze badać za kilkadziesiąt lat, ot „jak można tyle talentu zaprzepaścić „![]()
Dlaczego wy wszyscy nie jestescie trenerami.Moglibyście zarabiać kupe hajsu
Bo każdy by chcial Liverpool prowadzić i jeszcze byśmy się o robotę pozabijali, a tak tylko na forum się podszczypujemy ![]()
Prawda jest taka, że ostatnimi kilkoma wynikami, Slot uciekł “spod topora” i na pewno go teraz nie zwolnią. Gra, jak wygląda, każdy widzi, więc jedyna szansa na zmianę będzie wtedy, gdy na rynku będzie dostępny trener, nie tylko o odpowiednim dla nas profilu, ale przede wszystkim ktoś wyższej klasy od Slota.
Właściciele nie wymienią Slota na byle kogo, bo to jest kompletnie bez sensu. Nie jest sztuką zwalniać co chwilę trenerów i zostać drugim Manchesterem United, który przez ostatnią dekadę przetestował cały rynek trenerski. Stabilizacja w klubie i zaufanie do trenera to ważne kwestie, ponieważ są mocnym sygnałem dla zawodników.
Podejrzewam, że gdyby w ostatnich tygodniach odszedł z Realu Xabi Alonso, to wykorzystalibyśmy tę rynkową okazję, ale (póki co) się na to nie zanosi. Jeśli Liverpool ma mieć nowego trenera, to tylko upgrade względem Slota, a nie pierwszego lepszego gościa “z łapanki”.
Dlaczego ty bronisz slota, jak radbug fsg, mimo że widać, że sukcesów to z nim nie będzie, styl fatalny, gra słaba, mnóstwo idiotycznych decyzji, oczy krwawią, seria porażek gorsza niż za hodgsona. Naprawdę taka bezrefleksyjna obrona łysego jest dziwna.
Życie historią wiem, że w kibicach Liverpoolu wiele lat płynęło w żyłach, ale obecnie mamy czasy, że możemy wymagać walki o trofea, a nie wspominać co było. Od tego czasu upłynęło wystarczająco czasu, by zespół zaczął grać ciulowo, ale stabilnie ![]()
No chyba, że może jakiś zakładzik, że w tym sezonie nic pod Slotem nie wygramy? Jakikolwiek puchar. 100zł na schronisko np., jakiś Slotboy się odważy?
Wychodzimy z poważnego kryzysu, a niektórzy oczekują, że będziemy grać jak prime Kloppa. Tak się nie da, ten zespół dopiero się buduje i ewentualnie w przyszłym sezonie będzie można ocenić ten zespół.
Niedawno sam byłem za zwolnieniem Slota, ale ostatnim wynikami pokazał, że potrafi zarządzać kryzysem. Gra nadal nie jest idealna, ale krok po kroku.
Trofeum w tym sezonie? Wątpię. Patrz pierwszy akapit.
Punktowanie ponad grę jak się kończy pokazał początek sezonu. Więc albo gra się w końcu poprawi razem z punktami albo punkty zaczną równać do gry.