Zdecydowanie. Z Konate na boisku lepiej wyglądamy. Gomez nie popełnia błędów jakoś, ale bez Francuza straciliśmy już 9 bramek.
Ale wtedy również można było zobaczyć, że bez względu na to, jak dobrzy są zawodnicy, jeśli uznają, że nie muszą już biegać, to w tej lidze - zwłaszcza przeciwko Tottenhamowi, którego zawodnicy też są bardzo dobrzy z piłką - przeciwnicy od razu zaczynają tworzyć sytuacje. I tak właśnie zrobili, strzelając dwie bramki
Arni, kocham cię za to jak pięknie, bez zbędnego pie*dolenia o great charakterze, mówisz jak jest
Ja uważam, że tłumaczenie naszej postawy w obronie brakiem Konate, to jest uproszczenie problemu. Szczególnie w sytuacji, kiedy do pary z VVD jest doświadczony Gomez na środku obrony.
Polecam obejrzeć sobie powtórki wczorajszych goli Spurs i przeanalizować, który z naszych obrońców w każdej z akcji bramkowej mógł zachować się lepiej. Dla ułatwienia dodam, że nie był to Joe.
Bardzo konkretnie Slot wypunktował naszą “mistrzowską postawę” w tym meczu - odpuszczenie sobie przy wyniku 1-5 wiedząc, że gospodarze mają ciąg na bramkę i grają do końca było naprawdę słabe i mam nadzieję, że nie zobaczymy takiej postawy ponownie.
Użyli oprogramowania szpiegującego Pegasus
Zgadzam się. Gomez wczoraj nie zawinił, van Dijk miał spory udział przy bramkach. Nawiązałem do Francuza ponieważ tak sie złożyło, że zaczęliśmy tracić więcej bramek. Przy nim van Dijk wygląda lepiej, jakby Ibu go napędzał do lepszej gry Ciekawe czy Arne kiedyś zdecyduje sie zagrać parą Gomez - Konate w jakimś meczu pucharowym czy LM.
To byłoby ciekawe, bo w razie konieczności zawsze VVD mógłby wejść na boisko (tj pewnie w 45min, jak z Ipswich wszedł Ibou ), gdyby coś się nie układało. Jednak śmiem sądzić, że VVD po prostu ze względu na wynik nie chciał się forsować (co akurat w żaden sposób go nie tłumaczy) i w kolejnych meczach, gdy wynik dalej będzie sprawą otwartą, a nie że będziemy prowadzić 1:5, to poziom gry kapitana będzie dużo wyżzzy, tak jak i jego skupienie.
Cieszy natomiast, że Joe coraz częściej gra dobrze na środku, bo pozwoli to rotować Ibou po jego powrocie, a do tego po powrocie Ibou, będzie też możliwość rotacji z TAA, bo nie widzę tego, by ich troje potrafiło grać co 3-4 dni regularnie i na najwyższym poziomie, bo widać wielokrotnie, że lepiej gra rotowany (mimo, że mu się to najwyraźniej średnio podoba ).
Ja akurat cieszę się że straty tych goli. Bo gracze zrozumieli że nie ma odpuszczania na chwilę, a zarazem nic się nie stało bo pkt są.
Widać że vvd lekko odpuścił bo w nogach ma sporo, a gracze czyli jaka jest przepaść między nami i nimi.
Nie ma moim zdaniem co specjalnie panikować bo mamy dobry czas na regenerację i wdzięcznego rywala
Brawa dziś dla Bossa za zarządzanie meczem. Ważne zmiany Gravena i Gakpo.
Carra w przerwie na Twitterze napisał o tym. Może Arne czytał
Arne dobry śmieszek. Podczas wywiadu pomeczowego spytał dziennikarza, czy wiadomo coś o nowych kontraktach Mo, TAA i VVD. XD
Arne Slot sialalalala!
Niesamowicie mi imponuje. Na moje szczęście opuściłem jeden mecz w tym sezonie i bym to mecz z NF. Mam takie wrażenie że facet złego ruchu nie wykonał. Kosmos. Nie pamiętam aby jakiś trener miał aż takie wejście do klubu( Ranieri lester się nie liczy)
Myślę, że wygra Nuno Espirito Santo.
tak oglądając mecz arsenalu, trzeba docenić klasę slota. w pół roku poprawił co trzeba i gramy naprawdę ładną piłkę. podczas gdy arteta przez tyle lat i z takim budżetem, dalej liczy na rzuty rożne i granie na czas
Moim zdaniem Slot nieco pomógł dziś United. Po prostu postawił na wesoły futbol. Zrobił zmiany, które zamiast kontroli wprowadziły jeszcze większy chaos w nasze szeregi. Ogólnie za łatwo dziś oddawaliśmy piłkę i za mało byliśmy cierpliwi.
Było tak Kloppowo i to pod tymi złymi względami.
Mam nadzieję, że jednak wnioski powyciąga i przejedziemy się w końcu po Manu na Anfield następnym razem
@Beol ja mam wrażenie, że za bardzo chciał wygrać i po prostu postawił na zmiany przed bramką Gakpo, na typowe granie do przodu i już decyzji nie zmienił. Co najwyżej ściągnął Diaza zamiast Gakpo. Moim zdaniem te dwie pierwsze zmiany to ostro na minus. Po bramce powinien jednak zmienić decyzję.