Arne Slot

Myślę, że nikomu. Chociaż uważam go za trenera niezłego. W United jest kosmiczny bajzel, więc ich walkę w ogóle o pozycje premiowane grą w LM należy uznać za sukces.

Slot (moim zdaniem niestety) ma pewne stanowisko. Musilibyśmy wypaść z top5 na koniec sezonu, żeby go wymienić. Latem wolny będzie Glassner, więc stawiam, że jeżeli Slot nie będzie nas trenował w przyszłym roku to będzie to właśnie Austriak.

Na niestety też przychylam się do słów kolegów. Slot dostał czas i z kryzysu jako tako wyszedł. Tylko ten czas po prostu pozwolił mi zobaczyć że tu nie tyle nie ma plany co plan jest do dupy sam w sobie.

I nie chciałbym mimo wszystko jakiegoś randoma na trenera zastępczego. Tu dalej jest on co grać i Arne może coś osiągnąć w LM. Natomiast poważnie rozglądał bym się za nową opcja.

Pamiętajmy też że on jednak zdobył mistrza w pierwszym sezonie. Wywalanie trenerów po pierwszym kryzysie zaprowadziło by nas na ścieżkę Chelsea albo united. Nie takie łachudry dostawały znacznie więcej czasu

1 polubienie

BTW Chelsea bez trenera zagrała wczoraj lepsze spotkanie niż Liverpool kiedykolwiek od marca.

Jak jeszcze zatrudnią teraz kogoś w miare ogarnietego to przegonią nas w tabeli z palcem w dupie.

A no i ten “pierwszy kryzys” Slota trwa juz 10 miesiac. Chyba troche dlugo co?

1 polubienie

Slot tylko na papierze jest trenerem Liverpoolu. Faktycznie to trener tymczasowy. Po prostu nie ma rynku nikogo do wzięcia na kilka miesięcy, a Edwards Kloppa nie ściągnie wiadomo czemu. Po MŚ przyjdzie Nagelsmann, ewentualnie Alonso jeżeli wcześniej wyleci. Los Slota jest przesądzony

1 polubienie

Kryzysy to miewał Klopp w styczniu, jeden miesiac, góra półtora i wszystko wracało do normy.

Tutaj nasz cały pomysł na grę to jeden wielki kryzys.

2 polubienia

Dla mnie w kwestii Slota, sprawa jest prosta. Jeśli mamy go zmienić, to tylko na jakiś UPGRADE jak np. Xabi Alonso (jeśli będzie wolny), ale absolutnie żadne Iraole, Glasnery i inne wynalazki, bo wpadniemy z deszczu pod rynnę. No chyba, że chcemy pobić rekord Manchesteru United w liczbie trenerów na dekadę i zanurzyć się po pachy w kryzysie. Myślę, jednak, że to by nie było zbyt rozsądne. Zgadzam się oczywiście, że na obecną grę Liverpoolu nie da się patrzeć, ale to nas nie uprawnia do podejmowania głupich i pochopnych decyzji. Zresztą, w tym sezonie prawie każdy, oprócz Arsenalu, odwala manianę, więc na ten moment nie pozostaje nam chyba nic innego, jak zacisnąć zęby i obserwować dalszy rozwój wydarzeń. Najważniejsze to zapewnić sobie Ligę Mistrzów na przyszły sezon, a co będzie dalej, zobaczymy.

8 polubień

Dokładnie, Slota by dawno już tu nie było ale z takimi wynalazkami jak kolega wymienił nie ma pewności, że będzie lepiej. A żeby zmienić bo zmienić to widzicie jak to wygląda w United.
Mysle że Liverpool czeka na kogoś konkretnego i wtedy zwolnią Slota

1 polubienie

Ten sam którego slot najpierw zlał jak swinie w Leverkusen a potem poprawił już w realu?

Ten sam który być może nie przetrwa roku w realu?

No to może jest plan. Bierzemy trenerów na miesiąc aż efekt nowej miotły się skończy.

Ja też jestem za zwolnieniem, ale tylko jeśli będziemy mieli odpowiednio wyselekcjonowane zastępstwo. Wiesz że united tak samo myślało jak miało moyesa. Potem tak samo myślało przy Mourinho. Każda ich zmiana na szybko była tylko na gorsze praktycznie i doszli do miana średniaka w kilka lat

1 polubienie

Ja bym brał Amorima. Mamy ludzi pod grę wahadłami.

2 polubienia

Tego się w ten sposób nie mierzy, bo o każdym można powiedzieć, że kiedyś z kimś tam wygrał. Slot też przegrywał nieraz z trenerami gorszymi od siebie i co w związku z tym? Problemy Alonso w Realu wynikają z tego, że po Ancelottim, ktoś zaczął od niech wymagać więcej na treningach, co się “primadonnom” nie spodobało. Detronizacja Bayernu w Bundeslidze i przejście przez sezon w Leverkusen bez porażki, też mówią samo za siebie. Nie bez powodu o Alonso się mówi, że będzie jednym z najlepszych trenerów na świecie (a już teraz się go uważa za topkę). Już jako zawodnik był bardzo inteligentnym graczem, kreatorem gry, dużo widział na boisku i miał fantastyczną technikę. Ponadto, trenowali go: Benitez, Mourinho, Ancelotti i Guardiola, więc miał okazję czerpać wiedzę od najlepszych. To, że byłby w Liverpoolu upgradem za Slota, nie ulega żadnej wątpliwości. Mając jeszcze na uwadze jego przeszłość w Liverpoolu, to byłby związek idealny. Ja tak po cichu liczyłem, że on w trakcie sezonu odejdzie z Realu, ale niestety… Jestem pewien, że gdyby tylko Xabi był wolny, to nasi już teraz by go zgarnęli i to bez dwóch zdań.

8 polubień

Maresca i Amorim polecieli bo to akurat trenerzy którzy mieli jaja i wprost potrafili powiedzieć co im się nie podoba. Slot nie poleceli bo to wymarzona kukiełka każdego zarządu; - nie ma zdania w transferach - zawsze po meczu broni wszystko zganiając na wszystko tylko nie naszych - cieszy się z remisów z FULHAM i LEEDS czyli teoretycznie 14/15 miejsce. PO CO rezygnować z generała, ktory nie ma wymogów do osiągania sukcesow i grubiutko cieszy się z każdego punktu.

1 polubienie

powiedz mi, który nasz trener powiedział głośno, że mu sie cos nie podoba. Moze Benitez ostatni

No ja akurat za Slota bezapelacyjnie wolę Maresce, Glasnera i Iraolę, ale też od nich wolałbym Alonso, Flika a najlepiej Jurgena, pójdę dalej Nagelsmann mnie wogole nie przekonuje a wolałbym go od Slota, a do końca sezonu od Slota wolałbym Stiviego G., a nawet dobrą sprzątaczkę, Slot OUT on u mnie zabił radość oglądania mojej ukochanej drużyny, a to mam pierwszy raz od ponad 40 lat, a co najgorsze zabił radość z gry u zawodników z podstawy a ławka to już wogóle czuje się jak jakiś odpad, skąd oni mają mieć motywację.

3 polubienia

Slot zostanie do końca sezonu, bo inaczej nie ma sensu dzialac. Nie jesteśmy tym typem klubu.

Jeśli Real zawali sezon to Alonso będzie wolny i to jego chętnie bym zobaczył. Widać że w realu nie dostał odpowiedniego wsparcia i nie jest w stanie dogadać się z drużyną. U nas byłoby inaczej bo klub staje pp stronie trenera.

Sytuacja Salaha a Viniciusa kompletnie inne.

Zresztą Slot zasługuje na te pół roku. Jesteśmy w grze o top 4 i pewnie zagramy dalej w LM. Myślę że 90% forum nie kuma piłki nożnej, a poza tym są zwykłymi frustratami którym nic nie idzie w życiu, więc chcą żeby chociaż ich klub wygrywał bo tylko to mają co sprawia że w takich okresach obrzydliwie jest wejść na forum i toczyć dyskusje…

Eee, czy ty abyś własnie nie podsumował ogólnie 99% fanów piłki nożnej i sportu w ogóle? Przecież ludzi oglądają i emocjonują się sportem nie dla porażek czy nudnych zawodów, ale właśnie po to, żeby wspólnie ze sportowcami i innymi kibicami przeżywać radosne chwile, czuć dumę itp.

I tak, życie większości ludzi jest ciężkie, niesprawiedliwe i bywa okrutne, a futbol to właśnie ogólnodostępny antydepresant i odtrutka na trudy życia, więc nie wiem dlaczego dziwisz się frustracji masy ludzi, która od miesięcy widzi agonię jednego z najlepszych - na papierze - składów piłkarskich świata.

Cieszę się, że dla Ciebie piłka to tylko mała bzdurka i nic Cię w niej nie irytuje, ale nie obrażaj mnóstwa ludzi, którzy nie mieli tyle szczęścia w życiu co Ty.

8 polubień

Nie da się w tym sezonie czytać ani forum, ani strony, przez tę ciągłą narrację o zwolnieniu Slota. Gość w zeszłym sezonie zdobył mistrzostwo z jednym transferem Chiesy, który i tak prawie nie grał. W tym jakich 3 nowych piłkarzy?!

Mamy w zasadzie całkowicie nową linię ataku, łącznie z nowymi wahadłowymi, a od czasów Coutinho nie graliśmy z klasyczną „dziesiątką”. To są elementy, które muszą się zgrać i zrozumieć, kto gdzie biegnie, kiedy i po co.

Dodatkowo filary zespołu, takie jak Van Dijk czy Salah, zwyczajnie nie dojeżdżają w tym sezonie. O walce o mistrza nie ma więc mowy, ale mimo wszystko uważam, że jest okej. Okres przejściowy musiał nadejść.

Jeśli nawet w takim momencie utrzymujemy się w top 4, to o jakim zwalnianiu trenera w ogóle mówimy?

1 polubienie

A moglbyc sprecyzowac kim sa ci szczesliwcy,ktorzy mieszcza sie w tych 10% znajacych sie na futbolu?
Jakis pare “nickow” na przyklad ? :joy:

James Pearce z mocnym artykułem o Slocie.

Ktoś już coś wie, zaczynają budować fundamenty pod zwolnienie. Oby

W praktyce za Nuneza gra Ekitike który jest od darwinka 2 razy lepszy i na lewej stronie mamy Wirtza zamiast Diaza który rok temu cieniował i ludzie chcieli go wywalać.

W jaki sposób te 2 zmiany wpłyneły aż tak negatywnie na cały obraz gry, cały zespół sie obraził i stwierdził że bez Nuneza to już nie potrafią grać, czy chodzi jednak o taktykę i przygotowanie do sezonu?

Cały poprzedni sezon gralismy 4-2-3-1 z Szobo na '10, czy my na pewno jesteśmy na forum o tym samym zespole?

Pomiedzy 4 a 12 miejscem jest tylko 6 punktow róznicy. Rozumiem że jak przegramy nastepne spotkanie to Slot jednak do zwolnienia?

Zawsze mnie bawi takie ocenianie trenera po miejscu w tabeli w środku sezonu.

Ocenia się grę zespolu i to jakim kierunku idzie drużyna, a nie to czy LFC jest akurat 3 w tabeli czy 6 bo ktos tam strzelił przypadkowo gola końcówką dupy w 99 minucie.

2 polubienia

Mi to sie marzy Conte po sezonie. Bardzo dobry trener, prawie minie mu juz w czerwcu 2 lata w Napoli to wystarczy :smiley: