Arne Slot

Conte to psychopata :grinning_face_with_smiling_eyes:, ale przy okazji dobry trener, fakt na dwa sezony do takiego Liverpoolu z taką paką mógłby zrobić wielkie rzeczy, dłużej nie sądzę, coś pod kopułką u niego jednak nie bangla, choć może w tak ułożonym klubie jak nasz dałby radę dłużej popracować, gdyby nikt mu nie wchodził w drogę. Osobiście zdecydowanie wolałbym Conte niż Inzagiego, a najlepiej poza Jurgenem to Enrique, akurat wczoraj na C+ był program o tym jak i co robił w PSG myślę że Liverpool to idealny klub dla niego w przyszłości.

5 polubień

Jeśli nasza forma i gra się nie poprawi, a na ten moment od sierpnia nic na to nie wskazuje, bo gramy generalnie tak samo, bez większych zmian, to bazując na tym, że od 14 miejsca w tabeli dzieli nas raptem 7 punktów w tym momencie, a zaraz gramy z Arsenalem, to możemy na początku marca obudzić się poza top 10.

Ostatnio wyniki dla nas są bardzo pozytywne, bo w lidze było dużo remisów, ale to nie może trwać wiecznie.

Wyglądamy źle, przez godzine meczu, gdzie mamy posiadanie na poziomie 65% 2 średnie sytuacje bramkowe to zazwyczaj i tak już duży sukces.
Jesteśmy najnudniejszą drużyną w lidze, co jest zabawne, bo ja zawsze uważałem, że styl Guardioli jest nudny i ciężko mi się to oglądało, ale był chociaż skuteczny. Nasz jest nie tylko nudny i powolny ale przynosi też mierne rezultaty.

Już pomijam, że dla niektórych czyste konto z Leeds na Anfield to było coś o czym warto pisać, jakby to był wielki wyczyn.

Chelsea zwolniła Maresce a United Amorima. Mimo że wcale nie było dramatu w ich wynikach. A myśmy nakupili gwiazd, gramy padło a łysy bajerant ma się dalej dobrze

No właśnie nie! Piszesz jakby to był fakt a tak nie jest. Masz rację że osiągał genialne wręcz wyniki z Leverkusen, ale jak przyszedł prowadzić gwiazdy to wygląda to bardzo zle.

To tylko teoria. Ja uważam podobnie, ale nie ma pewności. Równie dobrze może się okazać jak dziesiątki trenerow wcześniej czyli świetny w średniaku kiedy go słuchają, a słaby kiedy musi prowadzić gwiazdy światowego formatu. Mało takich?

Raczej mówiło że jednym z najbardziej utalentowanych a to różnica.

To prawda. Fabregasa też podobnie jak Arbeloe. To może pomóc, ale nie musi.

Tak samo się pisało o pewnym Niemcu z Leverkusen. Cóż nie jest źle ale też nie okazał się geniuszem od pierwszych chwil że tak powiem

Bo oni wyszli do mediów i nadawali na wlasnych szefów.

Przeraża mnie jak wiele osób myśli że zwolnisz trenera który genialnie radził sobie w Holandii tu zdobył mistrza zastąpisz go takimi miernotami jak maresca który oczywiście wygrał jakieś śmieszne pucharki i będzie lux.

1 polubienie

Ręka w gaciach i wyobrażam sobie, że przychodzi tutaj jakiś wariat, który lubi grać ofensywnie i stawia na Rio Ngumohe na LS.

:sleepy_face::sleepy_face::sleepy_face:

Porównywanie Holandii do Anglii to nieporozumienie. Ten Haag błyszczał w Ajaxie :sweat_smile:. A to mistrzostwo z tamtego sezonu - pytanie na ile to kwestia słabości rywali i korzystania z zasobów Kloppa a na ile realna zasługa Slota…

Manchester potrafi zwolnić a my nie ?

Chciałbym się obudzić z news typu Slot zwolniony. I marzeniem które się nigdy nie wydarzy jurgen wraca do Liverpoolu :sweat_smile:

Chelsea i United w ich miejsce ściąga trenerów podległych już zarządowi. Kogo my mielibyśmy ściągnąć w miejsce Slota? Gościa który akademią robi w tym sezonie wyniki takie jak 0-7 z United? Nie dzięki.

Slot jako tymczasowy do czerwca, w lipcu Nagelsmann lub Alonso (jeżeli będzie bez klubu). To jest jedyna droga. Jeżeli nam się poszczęści to zakończymy sezon w top5 i zagramy LM bez zmiany trenera.

Jedyny bad ending w tym rozwiązaniu byłby gdyby zarząd uwierzył, że Slot to dobra osoba do prowadzenia klubu w 2027, ale bądźmy dobrej myśli.

Też liczę, że po sezonie wydadzą komunikat, taki dyplomatyczny że Arne nie będzie pełnił już funkcji trenera. Wydaje mi się, że wypłacając kontrakt za ostatni rok Holendrowi, nie wydadzą kolejnych mln na wykup nowego. Dlatego ten Nagelsmann a Liverpool jest zakochany w Lipsku i wszystkim co z nim związane.

Ale co z tego? Przecież gra wygląda jak gówno i nic się w tym przypadku nie zmieni. Tu nie chodzi o tą mityczną przebudowę. To, że zdobył mistrzostwo to fart i gdyby nie słabość Arsenału i City to by tego nie dowiózł bo dobre miał jedynie pół sezonu. W 2025 ten klub ze Slotem u sterów zagrał może jeden dobry mecz. Nie ma pressingu, nie ma taktyki i pomysłu a zganianie tego na wymianę kilku trybików to głupota. Slot się nie nadaje , nie umie radzić sobie z kryzysem, nie umie w relacje międzyludzkie i totalnie się pogubił. Ale jeżeli taki klub ma zadowalać tylko top 5 ( bo to max co można osiągać z tym trenerem) to czarno to widzę. I żaden argument o mistrzostwie mnie nie przekona bo Slot już nigdy tego nie powtórzy i tego jestem pewien.

2 polubienia

Ja, Josif i HappyBlancik

2 polubienia

W sumie to racja, w jakim uniwersum Slot wygrywa ligę poraz kolejny z silnymi City i Arsenalem?

Zdecydowanie trzeba dołączyć Kajojka z kumplem Loku :joy:

1 polubienie

Oficjalnie jestem na tym forum od kilku lat i w tym czasie nauczyłem się kilku rzeczy… Kiedy Kajojek i Loku piszą o piłce trzeba czytać w skupieniu. Gdy Sebzie wspomina o galaktycznym transferze można zacierać rączki… kiedy Josif sypie transferem jakiegoś nołnejma należy wejść na sofifa i sprawdzić potencjał zawodnika. A gdy Radbug pisze o zarządzaniu dać serduszko. I tak się żyje na tym lfc.pl

17 polubień

Po pierwsze nie porównałem tylko stwierdziłem fakt. Po drugie facet zdobył mistrzostwo w pierwszym sezonie w Anglii więc hmm no też mu poszlo.

Ogólnie nienawidzę tej durnej (w mojej ocenie ofc) generalizacji na ligę. Tak Werner był z bundesligi i był beznadziejny ale już woltemade i Hugo raczej nie są. Tak Lallana przyszedł z Southampton i radził sobie średnio, ale już manę był genialny. To samo Lovren i vvd. Trzeba patrzeć na poziom i potencjał a nie miejsce skąd przychodzi ktoś bo wtedy Robert Lewandowski właśnie strzelał by 1000 gola dla Lecha bo Borussia nigdy by nie kupowała Polaków patrząc jak radzili sobie nasi rodacy wcześniej

2 polubienia

Jeszcze Kajojek i Loku.

17 polubień

Czerwony znowu bredzi, daj mu spokój.

Uuu mocny news. Wychodzi na to zarząd chce rozwijać młodzież, a Slot nie ma zaufania do tego typu praktyk. Ciekawe co mu nie pasuje w transferach dokonanych xd kogo oczekiwał w takim razie

Jeśli taki Rio, nie dostaje szans, nawet jeśli dosłownie nie mamy kogo wstawić na atak, to kiedy miał niby te szanse dostawać. Nie mówie, że jest gotowy, ale skoro wszyscy trąbili, że nie ściągamy zastępstwa za Diaza, bo jest taki oto młody zawodnik, no to wszyscy chyba wiedzieli na co się piszą.

Z reguły jak chwali jakiegoś młodzika, to ten już nigdy nie wącha murawy, tak samo jak po słabszych meczach, nie daje im szansu się odbić mentalnie, chociaż na parę minut w wygranym już meczu.

Całe zaplecze młodzieżowe i inwestycję Jurgena po to, żeby młodzież mogła trenować z seniorami, aby ułatwić im przejście do 1 zespółu też poszło z dymem, bo co lepszego odpaliliśmy z klubu.

Nie zapomnę jak chwalił McConnella po dobrym meczu w LM i opowiadał jak będzie teraz brany pod uwagę w układaniu składu, tylko po to, żeby ten nie zagrał nim lidze do końca sezonu :joy:
To na pewno młodym nie pomaga w byciu pewnym siebie na boisku, jak już muszą grać, bo Arne przegrywa mecz w 80 minucie 2:0 i nagle wrzuca wszystko co ma na murawę.

Nyoni podczas pre seasonu też był przez niego hypowany i jak jest każdy widzi, dużo gada, robi młodym nadzieje, tym co jeszcze zostali, a potem chłopaki czekają na jakiekolwiek wypożyczenie, żeby móc grać.

2 polubienia

Po co miałby grać Rio, Nyoni czy jakiś tam Chiesa jak mamy WIELKIEGO GOATA z nr 18 xD Boże jeśli serio wyj€bią Dyzmę za to, że Gakpo gra kosztem Rio, to będzie to najlepsze co spotkało klub za sprawą Cody’ego odkąd znalazł się w klubie.

3 polubienia