Arne Slot

Jeszcze jakby wziął Rukolę lub Kvare… dobra koniec marzeń

Ja mam bardzo dużo skojarzeń z sezonem 20/21. Przyszedł do nas Thiago, to wiązało się z ogromną ekscytacją i nadziejami- chłop miał dać alternatywę dla gry skrzydłami. I gra rzeczywiście się zmieniła, próbowaliśmy grać pozycyjnie ale nie dało się na to patrzeć i od początku dało się wyczuć że to je*nie. No i tak się stało bo runda zimowa była tragiczna- min. przegraliśmy 4 mecze z rzędu. Przypominam że w tamtym sezonie przegraliśmy 7- 2 z AV. Oczywiście Klopp był zwalniany wiele razy. Wiara ze zwolnienia Slota coś zmieni jest wyrazem odreagowania niczym innym, tymbardziej że tym wszystkim komentarzom towarzyszy jakaś niczym nie poparta idealizacja Kloppa.

1 polubienie

Chłop po 9 miesiącach postanowił popisać się w taki sposób xDD

2 polubienia

Zamiast Arsenalu można wstawić dowolny zespół np. Znicz Pruszków, bo obecnie każdy może nas pokonać, ale i tak będą Slota trzymać do końca sezonu. Jeżeli Luis Enrique jest chętny na ligę angielską to Edwards powinien zrobić wszystko co w jego mocy, żeby go tutaj sprowadzić. Tylko, że on ma kontrakt do 2027 roku, a to wiąże się z daniem Slotowi trzeciego sezonu.

2 polubienia

Edwards tak dlugo jak bedzie mial cos u nas do powiedzenia to drugiego takiego trenera z charyzma,a ta Luis Enrique posiada,jak Jürgen w LFC nie zobaczymy.

3 polubienia

Ty naprawdę porownujesz ten sezon z sezonem Kloppa gdzie cały środek obrony był kontuzjowany i grała wtedy para Williams - Phillips? Ja pamiętam że do pewnego momentu byliśmy wtedy liderami tabeli , dopiero kiedy wypadł Matip z Gomezem i na środku obrony zaczęli grać Fabinho i Henderson to się wszystko posypalo.

E: Do 19 grudnia gdzie wygraliśmy 7:0 z crystal palace byliśmy liderami tabeli i nasza gra była nienajgorsza biorąc pod uwagę problemy z kontuzjami.

6 polubień

Dlatego mało kto poważny zgodzi się tu w takiej sytuacji pracować ale obym się mylił. W dzisiejszych czasach mało jest menadżerów, którzy zgodzą się na rolę polegającą tylko na trenowaniu bez wtrącania się w sprawy transferów, dyrektorów itd Dlatego trafiło im się popychadło z Holandii, które będą trzymać. Charyzmy brak, nie narzeka w wywiadach, nie ma oczekiwań wobec zarządu a Edwards i reszta robią sobie prywatny folwark, na który nie pozwalał Klopp. To fartowne mistrzostwo z zeszłego sezonu niestety będzie się odbijać czkawką.

1 polubienie

Chyba, że w jakiś magiczny sposób uda się go wykupić i ściągnąć już latem 2026. Osobiście uważam, że nie ma lepszej opcji dla nas niż Elrique i Alonso

1 polubienie

Jeśli Liverpool zakwalifikuje się do Ligi Mistrzów klub da Slotowi 3 sezon. Jeszcze jakiś cwiercfinal w LM i na bank dostanie;)

Wtedy jeśli wyniki w sezonie 26/27 na początku nie będą zadowalające to klub zacznie szukać następstwa.

Czuje ze pójdą w ten scenariusz.

Natomiast jeśli Liverpool nie zakwalifikuje się do lm będziemy mieli nowego trenera od początku przyszłego sezonu.

1 polubienie

Z perspektywy Excela, a z takiej patrzy FSG nie ma raczej sensownych powodow by mowic o zwolnieniu Slota w tej chwili. Trzeba pamietac, ze dla wlascicieli sukces sportowy to tylko dodatek do sukcesu finansowego. I jezeli za rok bedziemy grali w LM (a wszystko na to wskazuje bo poziom ligi jest żenujący) to finansowo raczej wszystko sie bedzie spinac. Wg. mnie zmiana Arne Slota bedzie brana pod uwage tylko jezeli nie dostaniemy sie do LM lub jakieś wielkie nazwisko będzie dostępne w promocji (tak jak kiedys Klopp). Mega bym sie zdziwil gdyby ktos serio rozwazal wykupienie kontraktu Enrique i inne tego typu historie.

4 polubienia

Jak do nas przychodził Jurgen to jego kontrkandydatem był Carlo Ancelotti tyle że Carlo to trener na zasadzie kupowania dobrych graczy i to hula a FSG chciało lepić a nie wydawać i im Jurgen bardziej pasował. Mnie tylko zdziwiło że Brendana nie pogonili w maju jak w ostatniej kolejce dostaliśmy od Stoke 6-1 a do przerwy było 5-0. To powinna być kwintesencja jego pracy i powinien wylecieć. Zobaczymy jutro bo ja szykuje się na potężny wpie… w Londynie mój znajomy kibic Arsenalu w jesieni mnie chciał zabrać na mecz bo załatwił sobie kilka biletów ale za 1,5 tysiaka nie chcę oczu męczyć plus jeszcze przelot hotel itp Jak dostaniemy 7daysa to w piątek leci Arne, już się pisze o jego konflikcie z Hughsem więc … Zresztą już na stronach powiązanych z Kanonierami są pogłoski że chcą nas stłuc jak rok temu City i pokazać jaki słaby jest obecnie panujący “miszcz”

3 polubienia

To nie jest takie proste.

Nasza drużyna nie gra aż tak źle. Arsenal wcale nie wygrywa po 5-0 z innymi drużynami. To nie PSG z zeszłego sezonu. Zresztą ile razy się zdarzało że beniaminek urywał punkty liderowi.

A tu gra Liv z Arsenalem, więc nic nie jest przesądzone.

@edit myślę że Arteta i drużyna nie wchodzą na chociażby kanonierzy.com chcieć to sobie mogą

Nie wiem co się musi wydarzyć aby Slot został zwolniony, nie wiem czy porażka z Arsenalem coś zmieni, jesteśmy w top4 (sam w to nie dowierzam).

Nie 8 meczów bez porażki, a 9 meczów bez porażki. Jutro będzie dziesiąty. Nie straciliśmy 8 pkt po remisach z beniaminkami, skoro 3 remisy to 3 pkt na 9 możliwych to straciliśmy 6 pkt, a nie 8.

Sunderland zremisował z Manchesterem City, Arsenalem i wygrał na Chelsea. Leeds kontynuuje serię 8 meczów bez porażki, a tuż przed nią pechowo przegrali z Manchesterem City na wyjeździe 2:3, więc trafiliśmy na nich w najgorszym momencie, co zresztą może symbolizować dużego pecha, którego w tym sezonie doświadczamy. Nie są to oczywiście wymarzone rezultaty, ale też nikt nie jest tu zadowolony z naszej formy. Natomiast czytałem tu kilka tygodni temu, że zaraz będziemy w strefie spadkowej, a Slot jest gorszy od Hodgsona, tymczasem pniemy się w górę i nie przegraliśmy od dziewięciu meczów z rzędu.

2 polubienia

Coś czuję że łysy poleci niezależnie od wyniku (nie oszukujmy się, remis max będzie)

Sorry ale gramy tragicznie!!! Gorzej wizualnie gra WHU Wilki i Burnley może?, nawet Everton Moyesa ma jakiś pomysł na granie, jak do tego dodamy że wydaliśmy prawie 500 na nowych kopaczy, i jesteśmy mistrzem Anglii to się to kupy nie trzyma. Żaden gracz ze starego składu nie gra lepiej niż w ub sezonie, może Andy ale w ub grał fatalnie, Szobo jak trzymał poziom ostatnie mecze też nijakie. A Arsenal może i gra flaki z olejem ale ma 15 min gdzie odjeżdża: Atletico, wsadza Bayernowi 2 bramki i domyka mecz, rozjeżdża Villę w kwadrans i derby z Tottkami, obym się mylił ale my to wywalamy piłki na rożne nie bacząc na konsekwencje to Armatki nas z rogów i autów na wysokości pola karnego rozstrzelają. Jakby w weekend była kolejka to myślę że można by mówić o oszczędzaniu sił na PA i my i oni wystawią lekko luźniejszy skład i stawiam że zagrają na maxa z nami. Ja osobiście nie pamiętam tak nudnie grającego LFC!!! Za Hodgsona graliśmy dramat ale kto tam grał??? Za końcówki Evansa był dramat ale tam były mecze że wygrywaliśmy w cuglach ale do czołówki nie było podjazdu ale to co jest teraz to człowiek czeka na mecz ma nadzieję i po meczu totalny wkurw! Gdzie są te pieniądze biegające w koszulkach? Nie wiem. Jak wyżej pisał ynwa19 obawiam się że kolejki chętnych do pracy u nas nie będzie jeśli nowy trener nie będzie decydował o zakupach tylko Hughes i Edwards, bo mit że FSG to sknerusy padł. Tylko co z tego że wydamy kolejne 300 mln jak nic z tego nie będzie i dojdziemy do ściany bo zacznie nas trzymać FFP i to co oszczędziliśmy przez kilka okienek zredukujemy w 2 lata.

3 polubienia

hahaha ale Copium wjechało. Nasza drużyna gra tragicznie, ale wyniki nie są tak złe.

9 polubień

Nie 9 meczów bez porażki tylko 8 meczów bez porażki w samej Premier League. Mecz z Interem kompletnie mnie nie interesuje, jeśli rozmawiamy o poczynaniach ligowych Liverpoolu. Straciliśmy 8 punktów po meczach z beniaminkami może rzeczywiście sugerować, ze te 8 w pełni pochodzi z meczów z beniaminkami, nie zmienia to jednak faktu, że zaczyna się czarowanie rzeczywistości z Twojej strony. Nie 8 a 9 i nie 8 a 6. Totalna paranoja.

Ty to nazywasz pechem, a drużyna jest daremna od 10 miesięcy. Trochę długo jak na pecha.

Serio? Udało się kilka miejsc wyżej wskoczyć tylko dlatego, że wpadło parę punktów na drużynach z dołu tabeli. Dodatkowo tabela jest tak spłaszczona, że za dwie kolejki możemy być na 10 miejscu. Wtedy napiszesz, że przecież nie ma dramatu, bo mamy tylko X straty do 4 miejsca. Wybierasz wygodne dla siebie fakty i skupiasz się na pierdołach, odwracając uwagę od meritum.

11 polubień

Ironia sytuacji polega na tym, że gdybyśmy nie dali dupy z beniaminkami to byliśmy przy Arsenalu. Ale daliśmy to są nasze ambicje, a nie top5.

2 polubienia