Arne Slot

Sędziowie dyktując przywilej dają żółte kartki w najbliższej przerwie w grze. Proszę tu nie siać fermentu.

Ale to właśnie niektórzy próbują podważyć.

A wracając do Slota to ciekawe czy za drzwiami rozmawia z zarządem i mówi co myśli, a nie co wypada mówić mediom. Bo chyba nie jest ślepy, że potrzebujemy wzmocnień.

Sam z siebie nie dał, od razu machnął rękami, że gramy dalej. Zdecydował się na karnego dopiero po wezwaniu przez VAR. A czy po wezwaniu głównego do monitora zdarzyło się, żeby nie skorzystał z sugestrii VARu, to nie wiem.

A ktokolwiek wygłosił taką sugestię? Bo nie wiem do kogo pijesz

1 polubienie

@Loku64

Kolego czestokroc piszesz fajne komentarze :grinning: ale w temacie sedziow jestes totalnie zaslepiony-masz jakiegos krewnego co jest arbitrem i dlatego tak bronisz ta bande nieudacznikow? :grimacing:

Ktos kto mysli teraz o zwolnieniu Arne to albo jest trolem badz jego IQ nie przekracza 75 !
Oczywiscie wczorajsza porazka i styl gry martwia ale Panie i Panowie zachowajcie umiar please :grinning:

Te wzmianki o zwolnieniach to raczej żarty no nikt poważny raczej o tym nie myśli bo po prostu broni się wynikami za te pierwsze pół roku.
Faktem jest, że rotuje bardzo mało i szczerze to dziwiłem się jak ludzie pisali, że wyniki są lepsze bo Jurgen zajeżdżał piłkarzy i na drugą część sezonu nie było siły a tu się okazuje, że historia się powtarza i standardowo wpadamy w dołek styczniowo-lutowy. Szczerze to byłem w szoku, że wczoraj wystawił pierwszy garnitur, który ma już swoje w nogach. Czułbym się zdecydowanie lepiej gdybyśmy przegrali wczoraj ale zagralibyśmy rezerwowymi. A tak to jest niepokój bo potwierdza się to, że forma zdechła i złość bo porażka najsilniejszego składu i to jeszcze po wałku sędziowskim i znowu z Tottenhamem.
A to, że się pruje do sędziów to akurat było do przewidzenia byłem pewny, że to kwestia paru meczy aż wybuchnie i skończy z ta pragmatyczną postacią zimnego stonowanego Holendra na którego go próbowali wykreować. Ale to normalne, nawet jak byśmy mieli niemego trenera to po paru spotkaniach nauczyłby się drzeć jape od tej sędziowskiej patologii.

1 polubienie

Pojawily sie uwierz mi ale nie bede teraz przekopywal forum albo glowna to raz a dwa: o tej porze nie pijam :rofl:

Wystawienie pierwszego składu na Totki było akurat uzasadnione, skoro kolejny mecz w którym ci najważniejsi wystąpią gramy za tydzień - na FACup przecież wyjdą zmiennicy.

Niepokoi brak reakcji Slota na problemy w meczu i słynne korekty w przerwie. Przez caly mecz mielismy problem z presingiem rywala i kreowaniem sytuacji, bo przeciwnicy znakomicie się ustawiali bez pilki. To samo przerobiliśmy kilka dni temu z ManU. Pytanie jak będzie wyglądała nasza gra z Forest - tam też rywale się doskonale dopasują do stylu gry Liverpoolu i będą ograniczali nasze silne strony, starając się wykorzystać słabe, czyli m.in. problem który mamy przy szybkich wyjściach rywali do kontry.

Czekam na to, jak Arne poradzi sobie z lekkim mam nadzieję dołkiem w ktory wpadliśmy i jak drużyna zareaguje w lidze.

Tak szczerze wierzysz w to? To oczywiste że slot z nim rozmawia i wie że salah to nasz najlepszy gracz ofensywny. I Mo napewno jasno i wyraźnie zakomunikował mu że schodzić nie chce bo walczy o rekordy (w wielu wywiadach na przełomie lat mówił że to dla niego bardzo ważne). Będąc slotem o będąc 7 miesiąc w klubie masz od wyboru:
-Ściągnąć najlepszego gracza aby zachować jego świeżość na późniejsze etapy sezonu, ale prawie napewno się przez to z nim skonfliktujesz
-Zostawiac go na boisku wiedzac że będzie miał 2-3 tyg gorsze ale ty będziesz miał z nim świetne relacje, a on pociągnie ci ofensywę.
Trudny wybór.

Przestanmy uważać że jest inaczej. Mo jest mocno konfliktowy. Pokłócił się przecież z klopem i był obrażony że ten smie go wpuszczac z ławki. Z manę też był pokłócony. Teraz to w jaki sposób walczy o swój kontrakt pokazuje że jak coś nie jest po jego myśli to on nie czeka na rozwoj sytuacji tylko dba o swoje kosztem w innych (w tym wypadku fsg więc kij z nimi)

Oczywiście możemy mówić że slot rządzi i powinien go posądzić, ale zarzadzanie zespołem to często właśnie takie mini układy ukladziki

1 polubienie

Prawda jest taka, że przychodzi pierwszy poważny test dla Holendra. Przez te pół roku pokazał, że jest świetnym taktykiem, ale teraz przyjdzie mu zarządzić kryzysem, a to jest test wyróżniający najlepszych menadżerów. Na koniec roku graliśmy ze słabiutkim Leicester i okropnym West Hamem, więc trochę to przypudrowało sytuację. Wydaje się, że te sagi kontraktowe mocno mieszają w zespole. Coraz bardziej realne staje się, że nie podpiszą nikogo, co jest ekstremalną żenadą i na pewno wpływa na zespół. Mecz z Nottingham będzie jak narazie najważniejszym dla tego sezonu. Jak wygramy to powinna wrócić pewność siebie i odrobina stabilności, jak przegramy to zrobi się naprawdę nerwowo.

Jak lubie bzdury wyjaśniać to jeszcze apropos rotacji mam ciekawostkę. Mianowicie minuty Mo za Jurka, nawet w swoim pierwszym sezonie

Mo bywał ściągany, dostawał mecze odpoczynku, czy pojedyncze spotkania z ławki

Do tego w Lidze Mistrzów grywał mniej

W krajowych pucharach odpadalismy szybko, ale był pomijany jak widać zagrał tylko w 1/3 spotkań

PEwnie któs skontruje “Ale to pierwszy sezon nie miał mocnej pozycji itp”
to wrzucam wystepy z sezonu mistrzowskiego, kolejny bez PNA

tez sie zdarzała ławka, zejsca wcześniej, z reguly serie po 90 minut przy dluzszych przerwach
w tych przerwach z reguly mecze pucharowe w ktorych zagral 20 minut

W LM grał wszyskto, mimo to i tak był sciągniety w waznym spotkaniu

A teraz co gra Mo w tym sezonie

od listopada w lidze tylko dwa razy sciagniety w 87. i 84. minucie. Wcześniej niewiele lepiej

w lm wszystko od listopada, ogolnie jeden niepelny mecz

w pucharze dostał raz wolne

Ogólnie Mo jest coraz starszy i gra coraz więcej jak widać :smiley:
Dałem tu przykład jednego zawodnika, z Virgiem jest podobnie, a zamiast Hendo, czy Fabsa (którzy też dostawali więcej wolnego) zarzyna się teraz Gravena :stuck_out_tongue:

Tylko są tacy, co powiedzą, że Jurek się bał Mo sciągnąc, a piękny Arne to ładnie rotuje i nikogo się nie boi :smiley: Tylko fakty im nie przeszkadzają, bo skoro fakty się nie zgadzają, to cos z faktami jest nie tak :smiley:

2 polubienia

Tylko porównujesz minuty Salaha z jego prime fizycznego, a teraz jest już stary i prędzej czy później odbije się na nim ten brak rotacji.

No właśnie piszę o tym, że i tak grał mniej :smiley: Mimo teoretycznie większej sprawnośći, wydolności itp.

1 polubienie

On sie nie kłóci z tym, że nalezy dac odpoczac Mo. On tylko podwaza tą teze, którą się tu regularnie stawia, ze “Jurgen nie rotował więc zespół był zajechany, to w ogóle nie wina FSG bo skład jest szeroki, teraz piękny Holender rotuje aż miło i zespół jest świeży.”.

1 polubienie

To tak zmieniając temat - trochę mnie irytuje, że Arne co chwila dostaje żółtko. Chyba żaden inny trener w EPL ich tyle nie łapie.

Nie wiem czy to czarna mafia się na niego uwzięła ale Slot powinien trochę złapać refleksji i mniej póki co się pultac przy linii.

Mialem wrażenie, ze Arne się nie pultał, tylko raczej kulturalnie nie zgodził się z decyzją i faktem, że Kostas nie mógł wejść na boisko przed akcją Spurs.
Dalego mu do ekspresji Jurgena

szczerze skoro Arne dostaje żółte, to Klopp w co drugim meczu powinien dostawac. Coś sędziowie chyba przesadzają troche

Jurek to wielki chłop, więc samą posturą robił robotę, do tego właśnie miny :smiley: https://www.youtube.com/watch?v=aZncYO0zjHg

https://www.youtube.com/watch?v=exs597UGj8w- tu najlepsze chyba na zasadzie "come on, come on, oh fuck off :smiley: "

No i powiedzmy sobie szczerze Jurgen miał NAZWISKO. podobnie SAF czy Jose nie dostawali lub Pep. Natomiast wg mnie taki Arteta czy EtH bardziej tańcują/wali przy linii i z łapami do technicznego a kartek brak.

Nie ważne czy powodem jest bardziej krtmytyczne podejście do Słota czy nie. Wg mnie powinien trochę okiełznać to bo w krytycznym momencie moz zabraknąć go na ławce.

Xd

Porównujesz sezon w którym salah ma 24 przychodzi jako fajny zawodnik ligi włoskiej i na pozycjach skrzydłowych mamy jeszcze 2 gwiazdy mane i cou (choć on już wtedy sabotował więc istotniejszy jest kontekst tego że Mo był jeszcze wtedy niewiadomą o żadnej pozycji w klubie)

Sezon mistrzowski gdzie w połowie sezonu mieliśmy 16pkt!!! Przewagi nad drugim lester.

Do pierwszego sezonu nowego managera gdzie Mo ma ostatni rok kontraktu, jedzie po złota piłkę, a jego pozycja i w klubie i na świecie jest olbrzymia co napewno patrząc na jego zachowanie w naszym klubie wykorzystuje aby naciskać na slota żeby grać wszystko i śrubować rekordy.
Skończ waść mość wstydu oszczędź.

Jurgen już w Borussi był znany ze bardzo mało rotuje. Oczywiście to nie tylko jego wina bo fsg pomogło mu niewiele, ale nie róbmy z logiki …