Arne Slot

Zobaczymy w kolejnych dwoch sezonach co zbuduje Slot gdy zaczna pewni zawodnicy sie wykruszac. Klopp zostawil mu idealnie zbalansowany sklad, juz zgrany ze soba niezle. Wystarczylo zrobic korekty w taktyce by ro smigalo jak trzeba. Zobaczymy gdy przyjdzie nieoczekiwany moment gdy ktos z liderow sie wykruszy, gdy ktos odejdzie, gdy ktos straci forme.

Poki co wyglada to oblednie. Sa pewne slabosci i kazdy je widzi, przy dobrym wsparciu zarzadu, odpowiednim wyselekcjonowaniu zawodnikow oraz pozostaniu calej trojki, mamy ekipe ktora bedzie postrachem dla kazdego.

4 polubienia

Arne nominowany do Managera miesiąca za luty.

Dziwne, w ostatnich 20 meczach wystawianie Szoboszlaia i Nuneza na murarzy też nie działało. Ciekawe kiedy łysy zajarzy że może wystawiać w pierwszym składzie Elliotta i Chiese, bo mamy już marzec a on chyba dalej o tym nie wie

A kiedy się wypełniły dni
I przyszło zwyciężać latem
Prosto do pubów świętować szli
Kibice wraz ze Slotem :muscle::red_circle::rofl:

3 polubienia

Nie chce zapeszać ale nasz trener popelnia dokladnie ten sam blad co Jurgen Kloop. Praktycznie 0 rotacji. Po co sa Ci zawodnicy na lawce… Endo, Elliot, Chiesa, Quensah… gramy z ostatnim zespolem ligi a rotacja praktycznie znikoma… nie rozumiem tego… Salah nie istniał. Dajmy mu odpoczac on nic nie je ani nie pije przez polowe dnia. Tymbardziej ze naajwiecej opcji mamy w ataku. Powinnismy rozkładać sily a Takii Gravenberch zostal zmeiniony w 80 minucie… gosc od miesiaca jest slabiutki a mimo to trener nie da odpoczac… nie wiem naprawde jestem bardzo zawiedzony, ostatnimy czasy katowanie planu A, na ktory przeciwnik sie mega nastawia. Coraz ciężej Nam wygrac mecz. Potrzebny do tego karny// geniusz jednego zawodnika lub pomoc sędziego… Tymbardzirj ze zmiennicy naprawde daja rade… l

2 polubienia

Niedzielni eksperci wjechali na pełnej. Gość z miejsca najprawdopodobniej robi mistrza.

10 polubień

No Panowie czas zacząć usuwać komentarze z poprzedniego roku

6 polubień

ja się swojego nie wstydzę

8 polubień

Pewnie dużo też się znajdzie w sekcji transferów z sierpnia 2024, zakładam że tam sporo osób wyrzucało nas z TOP4 przez brak wzmocnień.

1 polubienie

Prawdziwy wizjoner. Jeszcze trochę i może osiągniesz poziom Blancika.

A ja chyba wystąpię o patent na moje hasło:
Za trenera Slota jest dobrze wykonana robota

Brawo ja :muscle::rofl:

2 polubienia

A czemu niby miałbym usuwać ten komentarz, co jest w nim złego? Wtedy to tak wyglądało, szczególnie dodając do tego brak wzmocnień, żadnych stanowczych stwierdzeń nie robiłem i na szczęście pozytywnie zaskoczył.

5 polubień

Tak samo jak niektórzy co wywalali Salaha, Alisona, Gravena, Szoboszlaia itd itd itd … Po co do tego wracać ?

4 polubienia

Tak sobie teraz pomyślałem… Byłoby czymś absolutnie wspaniałym, gdyby Klopp pojawił się w dniu celebracji mistrzostwa na Anfield (a z pewnością tak będzie) :slight_smile:

Byłoby czymś jeszcze wspanialszym, gdyby w mistrzowskiej mowie na stadionie Slot zadedykował to mistrzostwo Kloppowi, uznając jego istotny wkład, a na końcu, w drodze rewanżu, zaintonował do mikrofonu: "Jürgen Klopp la la la la la… ", porywając za sobą całe Anfield. Ależ by to była cudowna “klamra”! :wink:

8 polubień

To byłoby cudowne, ale z drugiej strony nie chciałbym, żeby Klopp skradł całe show.

3 polubienia

Dokładnie o tym samym pomyślałem kiedy wyszła informacja, że Klopp pojawi się na paradzie zwycięstwa. Będzie wśród kibiców, ale na stadionie kiedy będziemy odbierać puchar fajnie by było wspomnieć o nim.

A wtedy Jurgen z trybun do kibiców YEAH ! YEAH ! YEAH ! :smiley:

3 polubienia

Tytul Arne Slota imienia Jürgena Kloppa :red_circle: :smile:

tak a na koniec mu gałę zrobić pod stadionem, dajcie spokój.

To Slot rozwinął i zmienił ten zespół, ewentualne mistrzostwo to powinna być jego zasługa, żenujące będzie przypisywanie tego Kloppowi i robienie z Jurgena bohatera

1 polubienie

Ile ty masz lat gościu ? Nikt Slotowi nie odbiera jego wkładu w formę zespołu, zwycięstwa. Dostał po Jurgenie super zespół i nikogo nawet nie musiał sprowadzać. Jurgen stworzył ten team, rozwinął piłkarzy, Slot ich bardzo umiejętnie wykorzystał w swojej filozofii gry. Samo wspomnienie o Jurgenie podczas ceremonii nie odbierze Arne jego zasług za ten sezon.

2 polubienia

no a jak dla mnie Slot nie jest nic winny Kloppowi i równie dobrze mógłby wyjść na środek po ostatnim meczu, z pucharem w ręku i powiedzieć że jest najlepszy i beka ze spoconego Kloppa co przez 8 lat się męczył, miał więcej kompromitacji i porażek niż tytułów a Slot za pierwszym podejściem rozjeżdża sobie ligę.

Robienie z tego ewentualnego tytułu (ciąglę nie chcę zapeszczać) festynu imienia Jurgena Kloppa będzie po prostu nie fair w stosunku do Arne.

może i skład po Kloppie, ale czemu Klopp nie wygrał nim ligi? Arne zrobił tu rewolucje na każdym polu, inna gra obrony, inaczej funkcjonujący pomocnicy i skrzydłowi, inne podejście na mecz, fantastyczne czytanie gry i sytuacji, reagowanie na wydarzenia, to coś czego u Kloppa dawno nie było i tylko katował i zajeżdżał ten zespół, można by powiedzieć że o rok za późno ta zmiana.

5 polubień