Arne Slot

Coś takiego mi podrzucił algorytm jutuba, dowód na to, że Arne zaczął łysieć niedługo po narodzinach😜

1 polubienie

Ale miał bujną fryzurę :smiley:

W zasadzie Slot mógłby siebie na ‘9’ wystawić, lepiej by wyglądał od Joty czy Nuneza.

Też nie uważam, by stało przed Slotem ogromne wyzwanie. Zostaliśmy mistrzem Anglii w cuglach, moglibyśmy powalczyć w Lidze Mistrzów, gdybyśmy utrzymali naszą jesienną formę wiosną. I to jest jeden element, nad którym musi popracować Slot. Rok temu kiepska końcówka zniweczyła nam szansę na Ligę Europy i Premier League, teraz na LM i Carabao Cup.

Mamy mocną kadrę. Oczywiście jakieś przetasowania są potrzebne, bo zawsze można się wzmocnić oraz trzeba też starać się zabezpieczyć przyszłość, by zapobiec nagłej potrzebie gwałtownej przebudowy.

Ale myślę, że właśnie po to Edwards wrócił do klubu, po to zatrudniliśmy Hughesa, a Slot został head coachem, a nie managerem, by być bezwzględnym na rynku transferowym i nie trzymać piłkarzy z sentymentu. Wiem, że lubimy kogoś sprzedać, zeby móc kupić, ale na szczęście mamy piłkarzy, których można spieniężyć, a którzy nie odgrywali w tym sezonie większej roli.

Myślę, że będziemy aktywni. W idealnym świecie kupilibyśmy lewego obrońcę, środkowego obrońcę, prawego obrońcę (lub środkowego mogącego grać na prawej jak Timber czy White lub Ake, choć to akurat lewa strona), technicznie grającą szóstkę i napastnika. To pięciu zawodników. Czy to się wydarzy, nie wiem, bo trzeba wziąć poprawkę na to, że my nie kupujemy na siłę - wywalił nam się na ostatniej prostej transfer Zubimendiego i nie poszliśmy po numer dwa na liście, tylko zostaliśmy z tym, co mamy. Jak nie będzie u nas przekonania, że da się znaleźć odpowiedniego kandydata, to pewnie odpuścimy.

Ja osobiście uważam, że możemy sprzedać jednocześnie Nuneza i Jotę, a w zastępstwie kupić tylko jednego napastnika. Jota spuścił z tonu i widać, że swoje piętno na jego grze odciskają liczne kontuzje, które go często trapią. Na dodatek jeden i drugi nie zawiesili poprzeczki zbyt wysoko. Pięciu zawodników na trzy pozycje, by wystarczyło, a zawsze można też okazyjnie wystawić Elliotta na skrzydle czy Szobo na fałszywej 9.

1 polubienie

Wybór nigdy nie był łatwiejszy.

1 polubienie

No ale nuno też wykonał super pracę.

1 polubienie

Skoro jest Pereira i Frank, to dziwi mnie brak Iraoli

1 polubienie

Jeśli nie tyle pogubionych punktów i pewniejsza pozycja w walce o LM na moment wyboru trenera sezonu, to miałby jakieś szanse jeszcze, bo NF w LM to sukces na miarę mistrzostwa Liverpoolu. Jednak tyle tych punktów pogubili ostatnio, że nie wiadomo jak z tą LM będzie, także zapewne bezpieczny wybór i nagroda pójdzie do Arne. Pamiętajmy również, że to debiutancki sezon Holendra, tym bardziej wygrana ligi powinna zasługiwać na trenera sezonu.

Zgadzam się z tobą że trener sezonu jak najbardziej dla Arne. Natomiast ja tylko podkreślalem że zrobił mega wynik. W zeszłym roku walka o utrzymanie. W tym niestety brakowało paliwa. Szkoda bo wolałbym ich zamiast Newcastle czy ciity