Arne Slot

Slot w Top 3 jak dla mnie

Tak, Arne jak najbardziej zasłużył - nie tylko na top 5 ale spokojnie na bycie w top3.

Trochę offtopowo: gdybym to ja mógł wybrać zwycięzce to najbardziej spektakularnej rzeczy dokonał według mnie jednak Conte w Napoli. Oglądałem trochę ich meczów w tym sezonie i oczywiście mieli dużo szczęscia, że Inter koncertowo spartaczył swoją koncówkę sezonu, ale to niczego nie ujmuje ekipie z Neapolu. Ekipie która do sezonu przystępowała w głębokim kryzysie i na dzień dobry dostała mocno w czapę od Hellasu z potężnym (i o dziwo niesymulującym akurat kontuzji) Dawidowiczem w pierwszym składzie. Do tego przed sezonem odeszła od nich jedna gwiazda, a w styczniu druga. Pierwszą zastąpiono wozem z węglem, a drugą rezerwowym z Milanu, który potem był rezerwowym w Napoli. Conte można lubić bądź nie, ale trzeba mu oddać że po prostu dowozi. No cóż… znając historię można już tylko czekać aż to się wszystko znowu koncertowo posypie, chociaż jako entuzjasta underdogów liczę, że tym razem będzie inaczej.

Ojciec dzisiejszego remisu. W drugiej połowie zeszłego sezonu zwracałem uwagę na bardzo słabe zarządzaniem meczami przez Slota i dzisiaj mamy potwierdzenie. Ten remis to tylko i wyłącznie jego wina.

Jeszcze znamienne, że ratuje go Chiesa, któremu nie chciał dawać szans w zeszłym sezonie XDDD

Ahh przez ten czas się sporo wydarzyło :wink: remisu już nie ma.

1 polubienie

Bądź co bądź - Chiesa gol, Endo asysta. Wychodzi, ze zmiany wybitne xD

6 polubień

Dobra, koniec żartów z asysty Endo, bo przestaje to być śmieszne, gdy widzi się ten wóz z węglem wracający za kontrą Wisienek, gdzie Frimpong dorwałby go na linii połowy boiska i spokojnie przycisnął, co dałoby więcej czasu Konate przy tej sytuacji.
Na prawdę dziwna ta zmiana, zwłaszcza że o ile Kerkez dawał powód do zmiany (żółta i średnia gra), tak Jeremie wyglądał najlepiej z nowych. Kolejna zmiana z Gomezem to już zostawię bez komentarza. Było 2:0, trzeba było dobić na 3:0 przeciwnika i wtedy powoli robić zmiany, a Arne kolejny raz wychodzi z założenia, że 2:0 bezpieczne. Tak, gdy zespół jest zgrany, w formie i nie popełnia błędów, a dzisiaj od początku tego nie było. Przyjdzie z czasem mam nadzieję.

Nie będę ukrywał, że jak wpadła bramka 2:2 byłem wkurzony zmianami i już pisałem komentarz krytykujący naszego trenera, ale w przeciwieństwie do twojego komentarza miałem to szczęście, że zanim go wystawiłem strzeliliśmy bramkę przez co mogłem szybko zmienić zdanie :sweat_smile:

Jak trochę ochłonąłem, to nie winie go za to.

Kerkez grał jakby wypił jägermeistera z Red Bullem, więc zmiana była konieczna przed czerwoną, a teraz w wywiadach można wyczytać, że Frimpong miał delikatny uraz.

Po tym gra siadła , ale co on miał wpuścić po naszych wyprzedażach?

Miał zupełny brak ławki, a już było widać , że Wirtz ledwo oddycha.

Oby nasz trener trochę naciskał na przyspieszenie transferów do klubu, bo z taką ławką mistrza nie wygramy.

1 polubienie

niby poszliśmy w jakość tymi transferami, ale po wyprzedaży straciliśmy głębie, potrzebne są dwa transfery a najlepiej trzy

Jaka glebie? Co stracilismy? Odeszlo 6 przyszlo 6

Diaz->Wirtz
Szczur->Frimpong
Kerkez
Quansah->Leoni
Ś.P. Diogo->Ekitike
Kelleher->Mamardaszwili
Za Nuneza jeszcze prawdopodobnie Isak.

Gdzie masz utratę głębi? Nie licz prosze tylko tych Doaków, Mortonów itp bo oni i tak by nie grali.

5 polubień

Tutaj nie prZekonasz nikogo. City pol sezonu grali jakimis mlodzikami na lawce, ale i tak mieli przepotezna ławke.
Przyjdzie Isak i Guehi i mamy wieksza glebie niz rok temu.
Chiesa podejrzewam, ze odegra wieksza role.
Elliotta rola byla marginalna, ale jesli odejdzie to rzexzywiscie przydaloby sie kogos sprowadzic, albo dac realna szanse Nyoniemu

2 polubienia

No chyba normalne, że jak przyjdą nowi gracze to głębia się powiększy i ludzie już nie będą na to zwracali uwagę.

To jakby ktoś pisał w przerwie meczu , że jest 0:0, a Ty wskakujesz ludzi nie przekonasz, że wygramy przecież jak strzelimy 2 bramki to będziemy mieli 3 pkt :rofl::rofl::rofl:

Już po raz któryś pytam o tą magiczna głębię i nadal nikt sensownie nie odpowiedział. Stan kadry jest taki sam jak sezon temu o czym ładnie napisał @Czerwoniak. Tylko wymieniliśmy słabsze ogniwa na mocniejsze.

Przestańcie na siłę robić problemy z dupy.

Jak ja lubię tych wszystkich ekspertów forumowych, którzy nie majac pojecia o tym, co sie dzieje na boisku krzyczą “To skandal, że Slot zdjął najlepiej wyglądającego Frimponga”. Teraz okazuje się, że miał drobny uraz. Nie ma to jak “eksperci od futbolu”

No fajnie, ze nie zacytowales pelnego zdania, zeby Tobie pasowalo do tezy.
A co do reszty stwierdzenia, to tutaj na forum to jest notoryczne pisanie o stracie punktow w polowie meczu

No ok. Nie kliknalem. Zmienia tyle, ze ja napisalem, ze mamy taka sama glebie jak w zeszlym sezonie.

Przecież jak klikniesz cytat wyskakuje cała wypowiedź :rofl: która i tak nie zmienia nic w tym co odpowiedziałem.

Człowiek całe życie się uczy :wink:

Po transferze młodego Włocha już nie brakuje dużo do eleganckiego składu, Isak czy ktoś inny do przodu i sądzę, że będzie git o ile chiesa się nie połamie.

Tutaj ludzie nie rozumieją że szeroka pojętą głębia składu jest nie do osiągnięcia. Np na ten moment mamy 3 prawych obrońców, ale i tak musi wyjść tam Endo. Mamy 3 lewych z których jeden to legenda dopiero 31 letnia drugi najlepszy Lo w zeszłym sezonie a i tak wczoraj po tamtej stronie była tragedia.
Po prostu nie jesteśmy w dbyt dobrej formie na początku sezonu. Mam nadzieje że już nikt nie będzie podważał umiejętności def gravena patrząc jak to wygląda bez niego.
Stan kadrowy jest naprawdę dobry. Jeden gość do ofensywy, odrobina zgrania i ekipa będzie chulac.

Mam również taką nadzieję. Salah nie musi grać wszystkiego do 90min. Wątpię w zaufanie do Rio, a Gakpo też trzeba zmieniać. Z przodu jak będzie Ekitike/Isak, to i tak jeden lub drugi będzie grać, więc tu raczej nie pogra w tych ważniejszych meczach.

Elliota w kolejce do składu przesunął Wirtz. Jak Graven wróci, to nie ma prawie w ogóle szans na grę, bo zapewne Szobo będzie pierwszy do wejścia. No i zostaje ulubieniec Endo… ale jak już, to za Elliota potrzeba kogoś na skrzydło, o którym zresztą podobno się mówi. Oby tak było, bo z przodu może brakować nieco jakości na ławce, sam Isak aż tak dużo nie da, sezon długi, kontuzje mogą się trafić plus szamańskie obrządki.

A ktoś normalny podważał? To, że stracił formę pod koniec sezonu to fakt, ale to wina braku zmiennika (Endo to zmiennik na Championship, a nie Premier League). On jest genialny w ustawieniu się, czym blokuje większość kontr, a dodatkowo z piłką przy nodze jest genialny. Często świetnie uruchamia boki obrony/skrzydłowych, więc to dużo da przy wykorzystaniu Kerkeza i Frimponga.

Wejdź proszę na zeszły sezon i do grudnia się z mnóstwem ludzi wyklocalem że on nie tylko super wprowadza piłkę ale też dobrze broni.
A teksty że potrzebujemy kogoś takiego jak baleba “kto umie dobrze bronić” były dość częste.

Co do spadku formy to prawda, ale z transferem wirtz o rozwojem nyoniego liczę że w tym sezonie będzie tego mniej

jeszcze 36 kolejek z takimi rotacjami poprosimy

5 polubień