Widać , że wyciągnął wnioski po poprzednim sezonie i gramy teraz bardziej ekonomicznie. Jak zespół lepiej się zgra to nerwowe końcówki nie powinny się zdarzać. W poprzednim sezonie Liverpool jechał jak walec w rundzie jesiennej, ale później zaczynało brakować pary. W tym sezonie nie powinno być takiej sytuacji i wygląda na to, że Slot szykuje zespół na mocną wiosnę okraszoną pucharami.
Poki co nie widze akurat tutaj zadnego wyciagania wnioskow bo “ekonomiczniej” gralismy tez w pierwszej polowie poprzedniego sezonu, wedle opinii tutejszego forum oczywiscie. A jakos nie mialo to przelozenia na druga czesc sezonu bo Graven i kilku innych zawodnikow bylo mocno wyplutych z formy.
Natomiast widze ze wczesniej dzis dokonal jakichs zmian zamiast czekac do 85 minuty.
Mam nadzieje ze pierwsza polowa sezonu przejdzie bez wiekszego echa ale bardzo stabilnie a dopiero w drugiej czesci odpala wszystko co najlepsze.
Ja się zgadzam że gramy ekonomicznie. Zespół się zgrywa, a nogi jeszcze nie niosą. Zobaczymy ten zespół na pełnej w lutym.
Kolejny raz holender rozpracowany taktycznie w pierwszej połowie jak jakiś trener z A-klasy, atak pozycyjny gramy wolniej i bardziej schematycznie niż reprezentacja polski za michniewicza.
Jak mozna miec takich zawodnikow jak Gravenberch, Mac Allister i Wirtz i nie potrafic przeprowadzic 1 skladnej akcji?
Jakie argumenty, poza talentem do przyciągania szczęścia, przemawiają za Slotem w kontekście dalszego prowadzenia drużyny?
Mistrzostwo i dopiero pierwsza porażka w sezonie?
A nie zapomniałem, że mieliśmy wygrywać 50 na 50 spotkań 4:0, bo w końcu pierwszy raz od lat wydaliśmy pieniądze.
Za Kloppa miewaliśmy identyczne mecze, wtedy brak bramek i porażki tłumaczyliśmy sobie “drewnianym środkiem pola”. Dzisiaj trochę też tak było, poza tym, że Konate, Bradleyowi i Frinpongowi przeszkadzały własne nogi.
Jedyne za co na ten moment mam żal do Slota to immunitet Salaha i problem z Chiesą. Tego nie jestem w stanie pojąć. O resztę jestem spokojny.
Brakuje mnie u niego jaj, by zdjąć Salaha i to wcześniej, tak w 55-70min, o posadzeniu go na ławce w ligowym/LM meczu od początku nawet nie chcę mówić.
Proponuję pewną zabawę myślową.
O kim z obecnego składu można by powiedzieć, że gra dobrze (poza bramkarzami)? Van Dijk, Gravenberch, Chiesa, Ekitike.
O kim można by powiedzieć, że gra źle? Jakieś pozostałe 80% składu.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że 4/5 klasowych piłkarzy nagle równocześnie straciło formę i nie odpowiada za to sztab szkoleniowy?
Teoretycznie posiedzenie salaha na ławce zrobiło by mu lepiej, bo w takiej formie co jest to w lecie będzie pakował walizki do Arabii. Gakpo to średniak, pozbyliśmy się quansaha i nie ma zastępca, Diaz też poleciał więc też nie znaleźliśmy zastępstwa. Dobrze obsadzona jest 9 i środek pola. Nowi zawodnicy oprócz ekitike za wiele nie pokazali
W pierwszej połowie był totalny chaos. Szobo grał na 10, gdzie tracił swoje walory, Wirtz biegał jak opętany po całym boisku, Maca w jednej linii z Virgilem. Zakładam, że tak ich ustawił Slot. Wiele krytyki pod adresem Wirtza jest zasłużonej, ale on miał/ma być tym rozgrywającym tą “dychą“. Uważam, że rolą Slota jest go wkomponować w zespół, ułożyć grę pod niego i wokół niego. A póki co tego nie widać ani trochę. Marnowany jest I potencjał Niemca i pieniądze na niego wydane
Gakpo i Gravenberch jako defensywny pomocnik.
Im bardziej Slot zaczyna wdrażać swoją „taktykę” tym bardziej zespół przestaje działać. Facet jest na poziomie Ranieriego. Fura szczęścia, brak konkurencji i życiowa forma gwiazdy zespołu dały mu mistrzostwo ![]()
Co my obecnie gramy? Jaki mamy styl? Jaka jest rola Wirtza w tej układance? Czemu tracimy tyle bramek? Skąd braki koncentracji kiedy sytuacja powinna być pod kontrolą?
Bardzo dobre pytania…uderzające w Slota. Zespół gra po prostu słabo i moim zdaniem jest to wina Holendra
Zespół gra słabo bo na 8meczy wygrał tylko 7!! Jezus ludzie otrząśnięcie się.
Pierwsze dwa miesiace można było tolerować takie głupie wpisy, ale teraz to ty nawet zabawny nie jesteś. Aktualnie on vvd i szobo to jedynie którzy dowożą.
Panowie a może najwyższa pora trochę się wstrzymać z takimi osadami bo potem głupio?
Sezon to nie sprint. W zeszłym roku w styczniu mogliśmy mistrza na głowę wkładać, a od marca zespół grał totalna padake. Slot to bardzo mądry gość wie co robi. Dajmy mu pracować i oceńmy go może przynajmniej jak przestanie być pierwszy?
Dzisiejszy mecz na jego konto. Cp potrafił mieć nawet 8 gości w środku pola w pewnych momentach meczu. Tu trzeba było szybko na skrzydła podwajać i na drugą. Niestety fatalnie dobrał skład. Bradley nie dość że był zły w def to z przodu był beznadziejny. Do tego lepszy w pojedynkach Cody na skrzydle(tak wiem że sami kibice chcieliśmy zmiany tego gracza, ale trener powinnien lepiej wiedzieć).
Nic jedziemy dalej i 3mamy za Newcastle
Slot wygra mistrzostwo takim stylem bo dobrze rozdysponuje siły na cały sezon. Porażka z takim CP jest wpisana w margines błędu.
Natomiast boli to że sfrajerzyliśmy dziś. Tu powinno sie zakonczyć już tym remisem i nie bolaloby tak.
Zgadza się że Slot gra tak by rozdysponować siły w zeszłym roku płakaliśmy po meczu z Forest na Anfiled jest progres wobec poprzedniej kampanii aczkolwiek gra pozostawia jeszcze wiele do życzenia co by nie było liczą się punkty. Jutro gra nasz rywal z Newcastle i to na wyjazdowym boisku nie będą mieli łatwo patrząc na statystki .
Dokładnie, powinniśmy wziąć Amoriego dopóki była okazja, facet z miejsca przywrócił Manchester tam gdzie jest jego miejsce, a my tu wzięliśmy jakiegoś łysola który w pierwszym swoim sezonie zdobył z nami tylko Mistrzostwo
![]()
Wieje dzisiaj bardzo mocno na forum ![]()
Też mam coraz częściej wrażenie, że Slot zdobył mistrzostwo na plecach Kloppa a jak nasprowadzał swojego szrotu to wszystko legło. Wyniki póki co są ale styl, w jakim to zostało zdobyte to leży i kwiczy.
Wirtz póki co wyrasta na większego flopa niż Balotelli - gdzie nie gra jest zupełnie anonimowy, a jak już dostanie piłkę to zaraz ją traci. Kwita transferu siedzi w głowie i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.
Najlepszym transferem do klubu byłoby ściągnięcie całego scoutingu takiego klubu jak np Brightin And Howe - tam wynajdują grajków za ułamek tego co wy wydajemy na transfery, a którzy dziś wpi****li Chelsea aż miło.