Arne Slot

Aż mi się przypomniało jak lysy wystawił rok temu rezerwy na PSV przez co dostaliśmy PSG w 1/8

3 polubienia

“Arne Slot: “People who know this club, or who have followed this club know for this competition we use it for younger players.” (Sky)”

Zabawne, że z drugoligowym Southampton wystawił o wiele lepszy skład a na o wiele silniejsze Crystal puścił 18 latków mówiąc, że ten puchar zawsze był dla młodych. Totalne pogubienie i hipokryzja.

1 polubienie

Wystawił rezerwy, żeby mieć wymówkę na porażkę. Gdyby dzisiaj odpadła pierwsza 11 to szanse na zwolnienie by wzrosły. Ale co się odwlecze to nie uciecze, najbliższe 3 mecze go zwolnią

1 polubienie

Z City i Realem, które nic w tamtym sezonie nie wygrały :wink:

Slot:

“If I look at our performance against Brentford if I use that as an example two days after we played Frankfurt away. I saw a team there a team that struggled to play 3 games in 7 days, again not an excuse but to lose that game of football is not a complete surprise if I see the player struggles some players had in pre season, players that came from different leagues.“

O już się znowu zaczyna gadka jak Ten Hag v2. Tam ciągle była jedna wielka wymówka na wszystko, wszystko dookoła było problemem tylko nie w nim. Arne zaczyna brzmieć podobnie więc to chyba taka ich holenderska przypadłość

Oby nam Harvey tą bramkę na wagę zwolnienia wbił

Totalne pogubienie, odklejone wypowiedzi i decyzje

1 polubienie

Zaczyna się oblężona twierdza, sprawa jest przegrana i nie ma z niej ratunku.

2 polubienia

Po pełnym pasji Jurgenie, który zbytnio przywiązywał się do niektórych piłkarzy, holenderskie zimno miało sprawiedliwie i analitycznie prowadzić nowy Liverpool.

A wyszło jak można było się spodziewać - wszystkie wady holenderskiego narodu i holenderskiej trenerki mamy na ławce na Anfield.

Tu nie ma już czego bronić.

3 polubienia

przecież on nie może zagrac

1 polubienie

fakt sorki

To ktokolwiek inny

Cytat dnia.

Michael Jordan o motywacji do gry:

„Motywacją było dla mnie dawanie rozrywki kibicom, którzy ciężko pracowali, by kupić bilet na mój mecz – albo uciszenie tego jednego gościa na trybunach, który na mnie krzyczał.

Nie powinno być czegoś takiego jak ‘load management’. Nigdy nie chciałem opuszczać meczów, bo każdy był okazją, by coś udowodnić. Chciałem zaimponować temu facetowi gdzieś wysoko na trybunach, który prawdopodobnie harował cały tydzień, żeby kupić ten bilet… może krzyczał na mnie, obrażał mnie, a ja chciałem go uciszyć. Masz obowiązek wobec tych ludzi – jako sportowiec, jako ktoś, kogo chcą zobaczyć.”

„Jeśli fizycznie nie mogłem grać – w porządku. Ale jeśli mogłem, a po prostu mi się nie chciało – to zupełnie inna sprawa. Chciałem grać, wygrywać i mieć wpływ. Zawsze czułem, że nie mogę zostawić swoich kolegów, jeśli jestem w stanie grać. Nawet jeśli nie byłem w pełni sił – jak w Game 5 w Utah. To był kluczowy mecz. Wiedziałem, że muszę spróbować, nawet jako przynęta. Gdy już wyszedłem na parkiet, emocje, sytuacja i potrzeba pchnęły mnie dalej. Trzeba to przetrwać.”

„Wracając do kwestii ‘load management’: grasz w koszykówkę 2–3 godziny dziennie. To twoja praca. Za to ci płacą. A co robisz przez pozostałe 21 godzin? Właśnie wtedy powinieneś przygotowywać się do następnego dnia, do kolejnego wyzwania. Nie mówię, żeby się na mnie wzorować, ale warto o tym pomyśleć, gdy mówimy o tym, czym jest load management.”

Michael Jordan zagrał 80 lub więcej meczów w 12 z 15 sezonów kariery, a w swoim ostatnim sezonie, w wieku 39 lat, rozegrał pełne 82 spotkania.

Sorki, że znowu cytuje MJ’a, ale był i nadal jest on dla mnie idolem i przykładem walki, motywacji i sportowej postawy. Niejeden powinien się na nim wzorować i tak postępować, a nie szukać wymówki, że gra co trzy dni.

4 polubienia

Steve Gerrard, Gerrard,
He’ll pass the ball 40 yards,
He’s big and he’s f***ing hard,
Steve Gerrard, Gerrard…

Czyli Slot właśnie zakomunikował, że drużyna Liverpoolu, jest tak rewelacyjnie przygotowana fizycznie do sezonu, że już na początku sezonu nie jest wstanie grać 3 meczy w tygodniu. Nie wiem czy on wie, ale dla drużyn z Topu standardem są mecze w środku tygodnia.

Jak ktoś serio chce zatrudnić Gerrarda to nie wiem nawet jak to skomentować. W sezonie dalej jest o co grać, mamy LM i stratę w lidze, które jest spora, ale do odrobienia. Logicznym krokiem byłoby więc poddanie sezonu oddając drużynę Steviemu.

1 polubienie

To byłby ruch niczym OGS w United. Na szczęście u nas zatrudniają trenerów na podstawie analizy chatu gpt, a nie zasług piłkarskich

Odważnie Arne zagrał tym zagraniem - bo prawda jest taka że dla drużyn będących w centrum LE-LM w następnym sezonie te trofeum to tylko dodatek.

Ale jeśli przegramy teraz z AV to może się ta porażka odbić podwójnie czkawką. Im więcej porażek i nie daj boże będzie się oddalać od strefy pucharowej to ta porażka będzie Arne wypominana.

1 polubienie

14 polubień

Na miejscu tego chłopa sam podałbym się do dymisji..

i byś oddał tak o miliony które zostały ci na kontrakcie? :slight_smile: