Mógłyś sprawdzić listę kontuzjowanych a w szczególności zestawienia lini obrony w tamtym okresie? Bo albo z premedytacją pomijasz fakt grania np z City parą śo Henderson-Philips albo o tym nie wiesz. Jak Slot doczeka się plagi kontuzji to będzie można złożyć winę urazy i wąski skład. Aktualnie takiej sytuacji nie mamy.
vs Burnley: Matip i Fabinho
vs BHA: Fabinho i Henderson
vs City: Fabinho i Henderson
vs Everton: Kabak i Henderson
vs Chelsea: Fabinho i Kabak
vs Fulham: Williams i Philips
Swoją drogą bez obrońców albo z obrońcami kalibru Kabaka Jurek potrafił jebnąć Arsenal na wyjeździe 3:0, United 4:2, Totki i WHU 3:1 ![]()
Jedno jest pewne - Slot zagrał vabank i jeśli nie przyjdą efekty odpuszczenia Carabao w postaci przynajmniej 2 zwycięstw w meczach z AV, Realem i City, a przede wszystkim lepszej gry, to nie będzie nic na jego usprawiedliwienie.
Jakie to jest dobre. xD Aż tęsknie.
Myślę że warto by się skontaktować z Juergenem. Odpoczął trochę, może zechce wrócić ![]()
. Łysy nie ma tu żadnej przyszłości. Uważam że szkoda marnować czasu. Co nam da że przegramy kolejne 2-3 mecze?
To nie ma znaczenia, ponieważ ja się odnoszę do tezy, że Anfield było w czasach kryzysu twierdzą, a teraz łatwo u siebie przegrywamy. Ta teza nie jest prawdziwa. Co więcej, zapewniam Cię, że wczorajszy skład, który poległ na Anfield był znacznie słabszy niż jedenastka, którą wystawiał Klopp w przegranych u siebie meczach.
Z Atalantą zagrał van Dijk z Konate, a kilka dni później również ten sam duet.
W tym sezonie przegraliśmy na Anfield dwa razy, wczoraj z powodu wystawienia wyraźnie słabszego składu od przeciwnika, z United z powodu nieskuteczności i niesprawiedliwego sędziowania.
Odpuść sobie oglądanie piłki jak masz takie podejście. Odpuścić ? Bo co ? Bo będą musieli za kilka tygodni zagrać ponownie gdyby przeszli dalej ? Świetna logika motywująca do grania w wielkim klubie, mentalność przegrywa.
Widzę, że w ogóle nie zrozumiałeś cytatu, brak szerszego poglądu na sytuacje. Ale skoro też byś odpuścił pucharowy mecz, kiedy inni trenerzy nie grali juniorami, a nawet wysłali podstawowych graczy do boju to nie ma co wyjaśniać.
Jak dla mnie to była dobra okazja żeby chociaż spróbować wejść przed PL na dobre tory. Trochę nie czaje totalnego odpuszczania meczu u siebie.
Po pierwsze odpuszczenie było bo mamy sporo kontuzji a zaraz mecze co 3 dni z AV, Realem i City, a nie z powodu dodatkowego meczu za kilka tygodni (nie twierdzę, że to dobre podejście - to się okaże). Po drugie, odpuść sobie mówienie innym czy mają prawo oglądać piłkę czy nie.
Widzę nie jesteś na biężąco ze sprawami zespołu, więc jeszcze dopiszę: Jones, Alisson, Leoni i Bajcetic.
Jak trener Legii odpuścił Turków by potem przegrać z Górnikiem. Zakupy za 400 mln po to by odpuszczać sobie puchary? City wydawało fure kasy ale nic nie odpuszczali. Tych młodych i tak już nie zobaczymy, nawet nie wejdą do zespołu. Klopp przynajmniej potrafił wyciągnąć kogoś z kapelusza, zrobić z Phillipsa, Williamsa członków zespołu. Zaangażowanie 120%. Największą wadą Slota jest to, że słaby zawodnik wciąż jest słaby a ten dobry równa do słabego. Przy nim ludzie nie rosną.
Odpuść sobie personalne ataki na mnie! Ja wczorajszy mecz oglądałem, w przeciwieństwie do wielu oburzonych osób, które same przyznały, że tego meczu nie oglądały. Ja prezentuję mentalność przegrywa? A może Ty prezentujesz mentalność rozpieszczonego dzieciaka, który zawsze musi dostać zabawkę? Ja po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że czasem trzeba wycofać się z bitwy, by wygrać wojnę. Nie każdą bitwę się wygrywa. Trzeba myśleć strategicznie. Ty jesteś populistą, ja jestem realistą.
Arteta wystawił bardziej rezerwowy skład od Liverpoolu, różnica jest taka, że u nas na kilku pozycjach musieli grać juniorzy, bo mamy kontuzje w składzie, a Arteta ma szerszą i bardziej dostępną kadrę.
Poza tym sam napisałeś, że Carabao Cup to prawdopodobnie jedyna szansa na garnek w tym sezonie. I kto tu ma niewłaściwe podejście? Walka trwa, więc otrzyj łzy i przestań się mazgaić. Generał Patton jak widział żołnierzy, którzy psychicznie nie wytrzymywali, to lał ich po pysku.
EDIT: Guardiola zrobił 10 zmian względem ostatniego meczu ligowego!!
Frimpong, Graven i Isak, no jest to sporo kontuzji. Weź pod uwagę fakt, że nie tylko my gramy co trzy dni, ale wspomniana AV, City także, jakoś im to nie przeszkadza. I racja, niech każdy ogąda piłkę i wyrabia sobie menatlość po swojemu.
TRZY kontuzje Graven, Isak, Frimpong - powtórzę się. Arteta bardziej dostępną kadrę ? Madueke, Martinelli, Odegard, Saliba kontuzje, chyba wychodzi mniej więcej po równo, ale miał na ławce podstawowych graczy, których wpuścił do gry, my niestety olaliśmy całkiem ten mecz.
Jaką ty wojnę chcesz wygrać ? Realnie ? Bo podobno jesteś realistą, Jaki w obecnej sytuacji i w obecnej formie mamy puchar do zdobycia ? Słucham strategii.
Na pewno pierwszy jest Ekitike, prawda?
szanujmy sie, ciezko go traktowac jako zawodnika pierwszego zespolu ![]()
Nie no nasza szwedzka strzelba Isak pewnie zostawił konkurencje z tylu dlatego nie jest uwzgledniany ![]()
jeden z 4 gwoździ do trumny Arni sobie już wbił. Zobaczymy czy się ogarnie czy wbijał będzie dalej
Powtarzasz się, a już Ci napisałem że jeszcze Jones, Leoni, Alisson i Bajcetic - to już trochę więcej niż 3.
Bajcetic ? Leoni ? Serio ? To są piłkarze podstawowi czy po prostu trzeba ich wymienić, by twoja teoria się zgadzała ? I tak, powtórzyłem się specjalnie, by komuś innemu odpisać.
Alisson, Jones i Leoni są również kontuzjowani. Jedenastki Arsenalu i Man City, mimo podobnej ilości zmian, wyglądały lepiej. Ale podejście mieli niemal identyczne. Arsenal miał mocną ławkę, ale im idzie, a my jesteśmy w kryzysie, w dziewięć dni zagramy trzy wymagające mecze, więc postąpiliśmy inaczej.
Mamy do wygrania ligę, LM i Puchar Anglii. Dziś nasza forma jest daleka od ideału, ale nie jest aż tak źle, na pewno nie na tyle, by seryjnie przegrywać i zapewniam, że zaraz to się zmieni. Piłkarze złapią zgranie, poprawią formę, dopracujemy tam, gdzie mamy słabości. Będzie łatwiejszy terminarz. To jest maraton, a nie sprint. A Slot udowodnił przez ostatnie kilka lat, że jest bardzo dobrym trenerem. Dajmy mu czas.
Niektórzy chcą Iraolę lub Glasnera. Wyglądają ciekawie. Aczkolwiek Iraola w Bournemouth pierwszy mecz wygrał w 10. kolejce. Ciekawe ile osób do tego czasu domagało się powrotu Gary’ego O’Neilla, który wykonywał tam niezłą pracę. A Glasner w Eintrachcie w pierwszym sezonie w pierwszych dziesięciu meczach miał tylko jedno zwycięstwo.
Musimy się poprawić. Mamy odpowiedniego trenera, mamy odpowiednich piłkarzy. Ale wcale też nie jest tak, że potrzebujemy drastycznej poprawy. Porządnie w łeb dostaliśmy tylko od Crystal. Za nami dość niewygodny terminarz. Wciąż jesteśmy w czołówce. Pod względem xG jesteśmy trzeci w lidze.
za to w XAg 12. miejsce mamy, co się składa właśnie na naszą 7. lokatę
Poza tym pierwsze miejsce pod względem xG ma CP na ten moment ![]()
Kiedyś robiłem taką analizę, jakiś artykuł jest sprzed paru lat, jak jechaliśmy poniżej\okolice xG, to kończyło się to słabymi sezonami.
Jakby z reguły nasze problemy się brały właśnie z niewykorzystywania okazji, bo za Jurka zawsze sporo kreowaliśmy