xD
Spoko, za rok w Championship będą wygodniejsze terminarze.
xD
Spoko, za rok w Championship będą wygodniejsze terminarze.
xG, posiadanie piłki to są wspaniałe statystyki. Tylko, że nie one wygrywają meczy. Terminarz ?? Hmm no tak inne zespoły mają dużo lepiej, kolejny fajny argument usprawedliwienia naszej słabej gry. Ciekawe jaki mamy przed sobą ? AV, City.
Musi czymś zaskoczyć Emeryego. Nie wiem, Gakpo ławka, tam dać WIrtza na LW który będzie schodził głębiej, bo w środku pola będzie bardzo ciężko, i nie dla Wirtza.
Onana, Kamara i wspierający McGinn. Cash z Digniem są w gazie więc będzie wesoły mecz.
btw. jakby Codyego Gakpo posadził na ławce, to by Slot bardziej siebie zaskoczył a nie Unaia… ![]()
Czyli tak:
Coś pominąłem we wnioskach z ostatnich kilku dni w tym temacie?
Przez wystawienie rezerw z PSV mieliśmy 50% szans na dostanie PSG w 1/8. Gdyby Liverpool wygrał szanse byłyby równe zeru. To nie była zaawansowana matematyka, ludzie przed meczem już to liczyli
Obowiązkowo, że przeciwnicy zaskakują Slota zmianami w składzie. Jak ten biedny chłop ma sobie poradzić jak inni menadżerowie robią mu pod górkę?
Jeszcze dodajmy do tego zbyt dużą ilość meczów. Kto to widział w Anglii grać co 3 dni na wysokiej intensywności. W Holandii jakoś inaczej było…
Jeszcze warto dodać ze city ma dwie równe jedenastki a Slot nie.
A taka beka tu była z armatek jak wygrywali ligę mistrzów w xg itd. Jak to się szybko wszystko odwraca. Tylko, żeby mnie nikt nie posadził o bycie ich kibicem
Jakiekolwiek porównywanie się do konkurencji w zamyśle niektórych ma chyba usprawiedliwiać obecną formę zespołu, a jeszcze bardziej pogrąża Slota.
cała czołówka - jak to czołówka - gra co 3 dni
żaden zespół (może poza peakiem Pepa w City) nie miał dwóch równorzędnych jedenastek, my po wydaniu 500 baniek też nie mamy i… nie ma w tym nic złego, nie da się mieć sytuacji 1:1 boisko-ławka
na grę Liverpoolu nie da się patrzeć od wczesnej wiosny. Minęło lato, nowy zaciąg, minęło wiele kolejek, zaczęła się LM, była Tarcza, był Kurakao Cup - był czas na poprawę, a jest coraz gorzej zamiast coraz lepiej
wypowiedzi trenera nie polepszą sytuacji
Nie ma ludzi nieomylnych, nie ma bezbłędnych klubów i decyzji. Może opcja ze Slotem była dobra na krótką metę i jest to po prostu przyzwoity trener holenderski (czyli żadna wielka marka w świecie futbolu). Może jest dobry na krótszy dystans, może ten klub i takie okienko go przerosło. Nie ma w tym nic złego, żeby się pożegnać.
A na pytanie “no dobra, to kto za niego” odpowiem: a to ja jestem decyzyjny? To ja jestem mózgiem pionu sportowego? Co nas to kibiców obchodzi? Decyzje zapadają w Liverpoolu, a nie na tym forum, to nie nasze zmartwienie. To niech oni się napocą i znajdą kogoś godnego.
No cóż jedyny mini plusik tej całej sytuacji. Że trochę kibicowskiej pokory trzeba zachować jak jest się na szczycie, a trochę tego brakowało w ocenach innych drużyn z PL.
Sadząc po twojej nazwie/nicku, nie jesteś kibicem LFC. Więc daruj sobie swoje przemyślenia tutaj…
Ja też nie odnoszę się do wczorajszego meczu tylko porównuje sytuację kadrową jaką miał Klopp w trakcie swojego kryzysu a jaką ma teraz Slot. Owszem teraz też mamy kontuzje ale pomijając epizod Szobo na PO każdy ma nominalne zastępstwo.
Jeżeli w weekend zagramy kupę to dla mnie powinna się rozpocząć intensywne szukanie zastępstwa za arniego. Niestety nic się nie Klej już od meczu z Paryżem wiec całkiem długo. Lubię arniego myślę że wielu chciało i wiedzieć nowego Paisleya Ale im dłużej trwa ten związek tym gorsze wydają się perspektywy na przyszłość. Jak przegramy marnym stylu za trzy dni albo wygramy fartownie na to dla mnie to jest olbrzymi znak zapytania Czy cokolwiek jeszcze z tej mąki będzie
Wiadomo, że Slot nie ponosi winy za złe zbudowanie kadry, ale też nie chce mi się wierzyć, że Hughes go nie pytał czy taki Frimpong się nadaje w jego ustawieniu na PO. Slot jako Holender chyba powinien coś o swoim rodaku wiedzieć
Leoni grał poprzednio z Southampton w wyjściowej XI i spisał się bardzo dobrze. Gdyby Bajcetic był zdrowy to też byłby w kadrze na wczorajszy mecz. To raczej ty pomijasz niewygodne dla siebie fakty żeby przykryć swój brak wiedzy o np. kontuzji Jonesa.
Koniec końców myślę że następne 1,5 tygodnia będzie kluczowe. Po meczach z AV, Realem i City będziemy wiedzieć dokąd zmierzamy.
No oczywiście że mógł, ale rozmawiamy o tym ile kontuzji jest w zespole XDDDDD litości
Zajebisty jesteś, wytykasz mi brak Jonesa na liście kontuzjowanych, z przytaczasz Bajcetica, który nie zagrał dla nas od miesięcy i Leoniego, którego już nie zobaczymy co końca sezonu. Gdyby byli zdrowi … ale nie są i Slot mógł chociaż kogoś z postawy posadzić na ławce jako wsparcie.
Lubię Frimponga ale ten jego zakup to też jak narazie jakaś głupota. Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek występował jako typowy PO chyba, że w jakiś juniorach a tu został kupiony do systemu, do którego wgl nie pasuje.
Bo Frimpong został kupiony ze względu na to że będzie mógł obskoczyć PS jak Salah pojedzie na puchar szamana
wiadomo że porządnego zmiennika czy następcę nie warto było kupować bo i tak Salah ma abonament na grę i tylko by się chłop ukisił na ławce. W efekcie mamy piłkarza który nie pasuje na pozycję na której gra przez 90% czasu.
Jedno się nie zmienia w tym temacie - przesuwanie terminu “no ale teraz to już musi” xD
Pierwsza przerwa na reprezentację - “dobrze, będzie czas się zgrać”.
Druga przerwa na reprezentację - “po powrocie z repki to już musi chodzić”.
Teraz jest “mecze z AV, City i Realem zdefiniują”.
A za chwilę będzie w papę kolejny raz i “no ale to były ciężkie mecze, teraz będzie łatwy kalendarz to już musi” xD